Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDA10

4,8/5 ★★★★★

Hoe rangschik je foto’s aan een muur?

Krijtborden staan bij iedereen bekend als de final touch die men aan een interieurdecoratie geeft. Ze helpen om elk soort decoratie te sublimeren en geven een speciale look aan elke kamer. Bovendien moet worden gezegd dat, of het nu om echte schilderijen gaat of om eenvoudige reproducties, het niet per se voor de hand ligt hoe schilderijen aan een muur moeten worden gerangschikt. Maar geen zorgen, wij hebben het werk voor u gedaan en dit is wat we er uit hebben gehaald.

De juiste hoogte kiezen

Het eerste wat u moet doen als u foto’s op een goede manier aan de muur wilt hangen, is de juiste hoogte voor elk schilderij kiezen. Over het algemeen wordt aanbevolen om schilderijen op ooghoogte of 65 inch van de vloer te plaatsen. Deze maat komt overeen met 1,52 m, die moet worden gerekend vanaf de vloer tot het midden van het werk wanneer de muur kaal is of wanneer het voorwerp waar het schilderij overheen hangt niet meer dan 76 cm is, zoals een bank, dressoir of console.

Deze meting is een esthetische norm die kunstgalerijen en musea gewoonlijk hanteren voor hun tentoonstellingen. Als u zich aan deze maatregel houdt, kunt u een zekere harmonie in uw interieur creëren door al uw muurschilderingen op hetzelfde niveau te rangschikken. U moet ze dus niet te hoog opstellen, zodat ze de sfeer van uw decoratie niet bederven.

Ook moet worden opgemerkt dat de naleving van deze maatregel van geval tot geval kan verschillen. Maar het is altijd aan te bevelen om er gebruik van te maken voor een goede tafelindeling. Ook mag niet worden vergeten dat dit ook geldt voor reeksen tabellen.

Op dit niveau moet u de reeks tabellen als één geheel beschouwen. U moet daarom rekening houden met de aanbevolen maat op basis van het overkoepelende midden van de tafels. U moet er ook voor zorgen dat u de scheidingsafstanden tussen de foto’s respecteert als u er meerdere op dezelfde muur moet aanbrengen. Zorg ervoor dat het een afstand van ongeveer 6 tot 10 cm respecteert. De reeks gerangschikte schilderijen moet sterk gelucht blijven en toch een zeer eenvoudige visuele samenhang behouden.

Sorteer tabellen op een consistente manier

Naast het kiezen van de juiste hoogte voor de tabelindeling, moet u er ook voor zorgen dat u de tabellen rangschikt op een manier die consistent is. Als u meer dan één foto moet plaatsen, moet u er zeker van zijn dat u ze in een zeer specifieke opstelling rangschikt, zodat er een verband ontstaat tussen de foto’s of zelfs tussen de decoratiestijl die in de kamer aanwezig is. Het is belangrijkverstrooiing van de schilderijen te voorkomen, om ervoor te zorgen dat het op één plaats geconcentreerd is.

Om tot een uniforme inrichting te komen en de opmaak van de tafels tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk een aantal principes te volgen. U moet er dus voor zorgen dat u planken van dezelfde grootte en met hetzelfde type lijstwerk gebruikt.

Je moet er ook voor zorgen dat ze volgens bepaalde thema’s zijn gerangschikt. Ze zullen moeten worden gedaan naar onderwerp, kleuren en materialen. Over het onderwerp gesproken, u kunt bijvoorbeeld alleen landschapsfoto’s, portretten, familieherinneringen of zelfs potloodtekeningen op één plaats verzamelen.

Als het gaat om de keuze van de kleuren van de te maken schilderijen, moeten deze kloppen met het gekozen thema van het decor. Ze moeten ook in perfecte harmonie zijn met de kamer waarin u ze ophangt. Wat de materialen betreft, moet u schilderijen kiezen met hetzelfde type kader en steun.

Het moet gezegd worden dat er een stijl van foto rangschikken is om te komen tot hoe je foto’s rangschikken aan een muur.

De verschillende stijlen van tabelopmaak

hier is een demo over hoe je foto's op een muur rangschikt met 6 kaders die op een bruine muur hangen. ze zijn perfect uitgelijnd met 3 kaders per rij. hun kaders zijn rood.
De rij-indeling is zeer evenwichtig

Er zijn verschillende soorten tafelindelingen waarmee iedereen zijn tafels goed kan indelen.

De inline-layout

De inline layout is een soort stijl onder de verschillende soorten tabel uitlijning die er bestaan. Het wordt zelfs beschouwd als de eerste en meest klassieke. Het bestaat eigenlijk uit het centreren van tabellen op dezelfde lijn horizontaal. In feite is dit de meest gebruikte tabelopmaak stijl. Deze indeling geeft de tabellen als geheel een vrij evenwichtige indeling.

U kunt ook kiezen voor een uitlijning aan de boven- en onderkant van de buitenrand. Dit maakt een meer moderne opmaakstijl mogelijk. Het is ook mogelijk om ze verticaal te leggen. Het kan meer in het oog springen. Respecteer ook de afstand tussen de foto’s, die gemiddeld 5 cm moet zijn.

De symmetrische indeling

Het moet gezegd worden dat er verschillende soorten tafelindeling zijn voor elk type locatie. De symmetrische opstelling staat bekend als de ideale opstelling boven een lage kast of bank. De toe te passen symmetrie kan verticaal of horizontaal zijn. Het is een opstelling die geschikt is voor alle soorten schilderijen. Of u nu kleine of grote schilderijen te rangschikken hebt, dit type schikking zal zeer praktisch zijn. Ook, om een meer symmetrische muur van foto’s te creëren, is het raadzaam om alleen voor lijsten te kiezen die dezelfde afmetingen hebben.

De uitgelijnde lay-out

Het is ook mogelijk om deze tabellen te rangschikken in het opmaaktype uitgelijnd. Met deze lay-out kunt u de frames op dezelfde lijnuitlijnen. Dit geeft uw schilderijen een kunstgalerie-effect. De afstemming op de schilderijen moet echter aan u worden overgelaten. Je kunt ze van onderaf, in het midden of van bovenaf doen.

.

De vrije opmaak

De methode om tafels te rangschikken volgens de vrije stijl is ze te schikken volgens uw eigen verbeelding. Op dit niveau zijn er geen specifieke regels die moeten worden gevolgd of eerbiediging van installatiemetingen. Je hoeft alleen maar stijlen en bordvormen te mixen en matchen zonder op iets te letten. Het belangrijkste hier is om op het einde een heel speciaal effect te creëren. Dit is een methode van tabelopmaak die ook mensen en andere bezoekers aanzet om dichter bij uw tabellen te komen om ze beter te kunnen bekijken.

De rechthoekige indeling

De rechthoekige opstelling van foto’s wordt ook gerekend tot de manieren om te weten hoe foto’s aan een muur moeten worden gerangschikt. In tegenstelling tot andere manieren om foto’s te ordenen, worden bij deze methode alle foto’s op dezelfde muur geplaatst, maar in een rechthoekige vorm. Om dit te bereiken, moet u de grootste foto’s eerst plaatsen en ze op tamelijk strategische punten plaatsen. Dan kunt u ze aanvullen met kleinere tabellen.

De diagonale opmaak

De diagonale tabelplaatsingsmethode is er een waarmee mensen niet erg vertrouwd zijn. En toch is het zeer praktisch en zeer decoratief. In feite is het een methode die over het algemeen wordt gebruikt om trappen of stijgende gangen te sublimeren. Het zorgt voor een mooie coole omgeving.

Ook moet worden opgemerkt dat er een specifieke manier is om allerlei foto’s aan een muur te rangschikken, afhankelijk van de kamer waarin dat moet gebeuren. U moet er dus voor zorgen dat u de voorschriften voor de installatie van afbeeldingen opvolgt, zodat u ze niet verkeerd aanbrengt.

Methoden voor het plaatsen van borden per kamer

een mooie beige bank staat op een witte parketvloer voor een blauwe muur. lijsten zijn geometrisch opgehangen aan de muur
De losse lay-out wordt zeer zelden gebruikt maar is toch zeer grafisch

De methodes om foto’s aan de muur te hangen, blijken zeer verbluffend te zijn om grote ruimtes aan te kleden. De wijze van opstelling verschilt van kamer tot kamer en van hoek tot hoek. Om uw foto’s goed te kunnen ophangen, is het belangrijk om de methodes van uw foto’s onder de knie te krijgen.

In de eetzalen

Wanneer u in de eerste plaats uw schilderijen in uw eetkamer wilt ophangen, zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat u de schilderijen installeert boven een buffet of eetkamermeubels. Vergezel uw schilderijen met spiegels die u hier en daar kunt plaatsen om de kamer meer diepte te geven.

In de slaapkamers

In tegenstelling tot de afspraken die mensen kennen over wandgrafieken, zijn ze populairder in slaapkamers. Dus, op dit niveau, moet u uw foto boven een bed plaatsen. Zo kunt u een sublieme en heel aangename omgeving creëren. Het stelt u ook in staat om de decoratie van uw interieur aan uw wensen aan te passen en uw kamer de decoratie te geven die u mooi vindt.

In de salons

In de woonkamer is het ten zeerste aan te bevelen de schilderijen boven de sofa’s te installeren. Deze opstelling van de schilderijen aan de muur in de woonkamer creëert eigenlijk een cocooning en troostende leefruimte. Door de plaatsing van de schilderijen op dit niveau kunnen ook de sofa’s worden geaccentueerd. Het is aan te bevelen verschillende soorten te gebruiken. U kunt dus gebruik maken van kleine en grote foto’s. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat grote foto’s niet groter mogen zijn dan ? van de grootte van de bank.

In de werkruimten

Plaatsing van foto’s aan de muren in een werkruimte is een ideale truc om een ruimte daadwerkelijk tot leven te brengen. Meestal geplaatst boven een bureau, zorgen de foto’s voor motivatie en maken ze dat je wilt werken. Daarom is het aan te bevelen een specifieke keuze te maken van schilderijen die in werkruimten worden geplaatst. U kunt kiezen voor schilderijen die het werk sterk inspireren, vergezeld van kleine inspirerende citaten in mooie kaders.

De keuze van de tafelgrootte

Altijd met het doel om grafieken goed te rangschikken aan een muur, is het ook aan te raden om na te denken over de grootte van de te gebruiken grafiek. Dit is van groot belang en hangt ook af van de ruimte waarin het schilderij komt te hangen.

Laten we de woonkamer als voorbeeld nemen. Deze kamer staat algemeen bekend als de grootste kamer in een huis. Om met succes een schilderij in deze kamer van uw huis te installeren, is het belangrijk om een aantal principes te volgen. Een van deze principes is dat foto’s ten minste 15 cm boven de rand van het meubilair in die kamer moeten worden geplaatst.

Wanneer de te versieren ruimte of muur vrij groot is, is het beter om te kiezen voor het gebruik van grote foto’s in plaats van kleine lijsten. Als u toch alleen kleine foto’s wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u er genoeg plaatst, zodat u geen leeg gevoel krijgt op de muren en in uw kamer. Ook is het aan te bevelen niet te veel kleine foto’s te plaatsen met het risico een leeg gevoel te creëren.

Als u de juiste maat van uw plank wilt, is het raadzaam uw keuze te baseren op de breedte van de muur waarop de plank moet komen. Als de breedte van de muur eenmaal vaststaat, wordt het gemakkelijker voor u om de grootte van het te plaatsen schilderij te bepalen. Om het te vinden, hoeft u alleen maar het gevonden getal te vermenigvuldigen met 0,37 om de perfecte afmeting te krijgen van het bordformaat dat u op uw muur kunt gebruiken. U kunt ook borden kiezen die dit aantal overschrijden of er niet ver vanaf liggen. Het belangrijkste is om binnen de normen van het gevonden aantal te blijven.

Ten slotte telt ook de hoogte van het plafond in de ruimte waarin het schilderij moet komen, mee bij de keuze van de afmetingen van het schilderij. U kunt advies vragen aan mensen die op dit gebied gespecialiseerd zijn of u kunt rechtstreeks naar een gevelbekledingsbureau gaan om van hun diensten gebruik te maken.

Wandgrafieken: hoe ze te rangschikken

Als het gaat om het rangschikken van foto’s aan de muur, moet gezegd worden dat daarbij een specifieke procedure gevolgd moet worden. U moet dit proces tot op de letter volgen om te weten hoe u foto’s op een muur moet rangschikken. Maar voor het zover is, moet je jezelf uitrusten met de nodige en geschikte materialen voor dit doel.

uitzicht op een hamer, spijkers, potlood, houten planken en andere materialen op een witte achtergrond
Een aantal gereedschappen zijn nodig om een schilderij op te hangen

Voor elke klus zijn er een aantal onderdelen en materialen die moeten worden gebruikt om de klus te klaren. Om bijvoorbeeld een schilderij aan de muur te hangen, moet u beschikken over een meter, potlood, schaar, plakband, waterpas, hamer of boor en de juiste bevestigingsmiddelen voor uw muur om de schilderijen te bevestigen.

De juiste muur kiezen

Het eerste wat u moet doen als u foto’s goed aan een muur wilt rangschikken, is de juiste keuze van uw muur. U moet er dus voor zorgen dat u een grote muur kiest. Door de foto’s op deze muur te plaatsen, wordt de muur kleiner en lijken de foto’s op de voorgrond te staan. Het is ook aan te bevelen een muur te kiezen die zich in een vrij open ruimte bevindt. Bovendien moet worden opgemerkt dat het mogelijk is om overal in een huis foto’s te plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Maak uw keuze uit de tabellen die u wilt weergeven

Om een goed gemaakte en goed gekozen assemblage van foto’s aan uw muur te hebben, is het aan te bevelen dat u een goede keuze maakt van de foto’s die u wilt laten zien. U moet er dus voor zorgen dat u alle foto’s bestudeert om de meest geschikte voor elke muur te vinden. Om dit te bereiken is het raadzamer al uw foto’s die u wilt rangschikken bij elkaar op de vloer te leggen en te analyseren hoe het er aan de muur uit zal zien. U moet de tijd nemen om alles te observeren en na te gaan of de tentoon te stellen schilderijen bij elkaar passen.

Als u onvolkomenheden in een tafel ziet, is het raadzaam de tafel uit de set te halen en aan de muur te zetten. Als u eenmaal hebt besloten welke foto’s u aan de muur wilt hangen, moet u zich baseren op de verschillende stijlen die hierboven zijn genoemd voor de positie die u aan uw foto’s wilt geven.

De tafelhangers goed ophangen

Kaarthangers zijn elementen die daadwerkelijk helpen om de grafieken een goede presentatie te geven. Om ze goed te kunnen ophangen, is het aan te bevelen om eerst een simulatie van het ophangen van de schilderijen uit te voeren op de muur waarop het schilderij moet komen, met behulp van de nodige materialen. U moet dus papier knippen in de vorm van de foto’s en ze aan de muur bevestigen met behulp van de plakbandjes. Zo kunt u de hangers op de juiste plaats hangen en zich niet vergissen in de vereiste afstand.

Bovendien moet worden opgemerkt dat er een grote verscheidenheid is aan hangers die zijn ontworpen om de schilderijen te ondersteunen. Er zijn dus houten, betonnen of gipsplaat hangers. Het is gewoon aan te raden om uw keuze van opknoping op basis van het materiaal van de muur waarop de schilderijen zullen worden opgehangen.

De installatie van de schilderijen

Als het ophangen eenmaal is gebeurd, kunt u overgaan tothet installeren van uw schilderijen. Dit kost geen moeite. U hoeft alleen maar de schilderijen aan de hangers aan te brengen zonder ongemak. Het is echter aan te bevelen enkele minuten te wachten nadat de hangers zijn aangebracht alvorens verder te gaan met de schilderijen. Hierdoor kunnen ze goed stevig zijn. Afgezien daarvan hebben de hangers een gewichtslimiet van 1,5kg.

Zorg ervoor dat u alleen tafels bevestigt die dit gewicht niet overschrijden. Zodra alles in orde is, kunt u overgaan tot het één voor één plaatsen van uw schilderijen op een strategische manier. Tot slot, gebruik de bol waterpas om ervoor te zorgen dat uw frames recht zijn.

Om verder te gaan over het ophangen van een foto, kunt u ons artikel over hoe een foto op te hangen bekijken.

Hoe schilderijen rangschikken aan de muur: het verdict

Kortom, het is raadzaam alle bovenstaande criteria tot op de letter te volgen om foto’s op de juiste manier aan een muur te rangschikken. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van deze regels en hebben een eenvoudig en perfect resultaat bereikt. Je hebt nu alle kaarten in je hand, het is aan jou om te spelen.

Heeft u uw tafels kunnen schikken zoals u wilde? Beantwoordt de weergave aan uw verwachtingen of ondervindt u moeilijkheden? Vertel het ons in de commentaren.

Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.