Filters zichtbaar

Hou je van felle kleuren en levendige afbeeldingen in de vorm van street art? Ben je een fan van Andy Warhol en stripboeken? Dan zul je dol zijn op onze collectie Pop Art-schilderijen!

Geboren in Engeland aan het einde van de jaren 50, nam Pop Art in de jaren 60 een hoge vlucht in de Verenigde Staten. Deze artistieke beweging was in veel opzichten revolutionair en had een grote invloed op haar tijd. Zelfs vandaag de dag heeft het een groot aantal fervente fans…

Pop Art: hoe kies je het juiste schilderij om je huis mee te versieren?

Het kiezen van een Pop Art schilderij kan een spannende beslissing zijn, omdat deze artistieke stijl een breed scala aan opties biedt die passen bij je smaak en decoratiestijl. Hier zijn een paar stappen om je te helpen het perfecte Pop Art schilderij te kiezen!

Bepaal de stijl en locatie van je wanddecoratie

Denk na over de decoratiestijl in de kamer waar je het Pop Art schilderij wilt ophangen. Wil je een moderne, nonchalante of gedurfde look? Denk dan na over de locatie. Een Pop Art schilderij kan een middelpunt zijn in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer, of zelfs een muurdecoratie voor buiten.

Kies het onderwerp en thema

Populaire Pop Art-onderwerpen omvatten elementen uit de populaire cultuur, zoals portretten van beroemde kunstenaars (zoals Andy Warhol), muziekiconen, dieren, alledaagse voorwerpen en popcultuursymbolen. Bedenk wat je het meeste aanspreekt en wat goed zou passen bij de rest van je inrichting.

Kies de kleuren en stijl

Popart wordt vaak gekenmerkt door felle kleuren en gedurfde patronen. Kies kleuren die passen bij het kleurenschema van je kamer. Bepaal aan welke stijl van Pop Art je de voorkeur geeft: de klassieke stijl van Andy Warhol, de abstracte schilderijen van Jackson Pollock of de cartoonstijl van Roy Lichtenstein.

Bepaal de grootte en het formaat van de lijst

Houd rekening met de beschikbare ruimte aan de muur waar je het schilderij gaat ophangen. Meet de ruimte op om de maximale grootte te bepalen die je kunt kiezen. Denk na over het formaat van het schilderij: vierkant, rechthoekig, panoramisch, enz. Kies het formaat dat het beste bij je ruimte past.

Prijs en budget voor een Pop Art doek

De prijs van Pop Art schilderijen kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de reputatie van de kunstenaar, de grootte van het werk en de zeldzaamheid ervan. Stel een budget vast en onderzoek de opties die bij je financiële mogelijkheden passen. Pop Art is verkrijgbaar voor verschillende prijzen.

Zoeken naar populaire kunstenaars en werken

Zoek naar beroemde kunstenaars zoals Andy Warhol en Roy Lichtenstein, wiens werken populair zijn in de Pop Art-stijl. Blader door online kunstgalerieën, lokale tentoonstellingen of kunstveilingsites om werken van opkomende of hedendaagse kunstenaars te ontdekken.

Lees recensies en krijg aanbevelingen

Zoek naar online recensies over kunstenaars, galeries en sites waar je overweegt een Pop Art schilderij te kopen. Vraag vrienden, kunstverzamelaars of kunstprofessionals om aanbevelingen.

Aankoopopties en garanties

Neem de tijd om de aankoopopties, betalingsvoorwaarden en garanties van de verkoper te begrijpen. Controleer het retour- en omruilbeleid voor het geval het schilderij niet aan je verwachtingen voldoet, evenals de beoordelingen en recensies van de verkoper.

En luister vooral naar je gevoel!

Kies ten slotte een Pop Art schilderij dat je aanspreekt, dat je persoonlijkheid weerspiegelt en dat je vreugde brengt. Of je nu kiest voor een kleurrijk portret van een popcultuuricoon, een abstract werk geïnspireerd door de Pop Art beweging of een gewaagd schilderij in felle kleuren, je keuze moet je inspireren en je woonruimte verrijken.

Pop Art biedt een breed scala aan opties voor alle smaken en stijlen, zodat je het perfecte schilderij voor jouw inrichting kunt vinden.

Wat is een Pop Art schilderij?

De uitdrukking Pop Art, uitgevonden door de leden van de Independent Group, werd voor het eerst gebruikt in 1955 door Lawrence Alloway, in de betekenis van “populaire kunst”.

Een van de oorspronkelijke doelen van de Pop Art beweging was om in te gaan tegen de heersende artistieke beweging, het abstract expressionisme. Het idee was om van elitaire, non-figuratieve kunst over te stappen op een veel concretere en toegankelijkere vorm van picturale expressie. Later maakte ook de straatkunst er gebruik van om kleur te brengen in de grote steden.

Een ander essentieel punt is dat, terwijl de meeste kunststromingen zich alleen bezighielden met zogenaamde “nobele” onderwerpen, de Pop Art juist gebruik maakte van populaire symbolen, met name die symbolen die een impact hebben op het onderbewustzijn vanaf de kindertijd. Dit ongekende creatieve proces “desacraliseerde” het kunstwerk, waardoor het toegankelijker werd voor iedereen. In de wereld van Pop Art worden striphelden afgewisseld met iconen uit de muziekscene en filmsterren… Reclamesymbolen en consumptiegoederen worden ook vaak gebruikt, net als afbeeldingen van het dierenrijk… Het fantastische aan deze stroming is dat je het zelfs kunt combineren met abstracte kunst of fotografie om het nog moderner te maken. Je vindt veel modellen in de laatste categorie in de Tabloide galerij. Dus als je je huisdieren wilt vereeuwigen met verf, dan kun je dat doen met pop-artverven – aan mogelijkheden geen gebrek.

In een woonkamer kun je kiezen voor schilderijen van apen, leeuwen, portretten van familieleden of zelfs je eigen portret in de vorm van pop-art. Niet alleen zal je muurdecoratie compleet zijn, maar door dit vleugje kleur kun je ook kiezen voor heel sobere meubels.

In welke kamer(s) kun je een Pop Art schilderij ophangen?

Slaapkamer of woonkamer, studeerkamer of zelfs hal: elke kamer in huis is geschikt voor een Pop Art schilderij! Natuurlijk moet je rekening houden met de ruimte die je beschikbaar hebt om het beste uit je Pop Art schilderij te halen, maar afgezien van deze “technische” parameter zijn er geen echte regels… Geplaatst boven een bank, aan de muur van je woonkamer, zal een groot Pop Art doek een opvallend visueel effect hebben. Kleinere schilderijen kunnen daarentegen gemakkelijk in een trappenhuis worden geplaatst, of waarom ook niet, in een hal. De inrichting van je huis is bij uitstek persoonlijk en moet vooral je eigen smaak zijn. Laat je inspiratie dus de vrije loop en kies de kamer waar je het meest zult genieten van je nieuwe aanwinst…

En als je je innerlijke leeuw wilt herinneren vanaf het moment dat je wakker wordt, is er niets dat je tegenhoudt om een pop-art leeuwenfoto aan de muur van je slaapkamer te hangen. Je kunt zelfs je foto’s omtoveren tot pop-art, zodat ze de jaren met je meegaan.

Kunnen we een pop-art schilderij in de slaapkamer van een kind plaatsen?

Als rustplaats moet de slaapkamer zo worden ontworpen dat de bewoners er rust en sereniteit kunnen vinden. Dit geldt vooral voor de slaapkamer van een kind. Maar dat betekent niet dat je de “Pop Art” optie moet uitsluiten om deze ruimte te personaliseren… De zachte lijnen en rustgevende kleuren van veel van de modellen uit de Tabloide Pop Art collectie zijn perfect geschikt voor deze kamers. Een voorbeeld is de pop-art hond met ogen in de lucht. Met zijn thema en afbeeldingen is dit schilderij perfect voor het inrichten van een kinderkamer, waar het een vleugje tederheid en geruststelling zal toevoegen. En laten we niet vergeten dat kinderkamers vaak worden gebruikt als speelkamer… Als dat het geval is, kun je kiezen voor kleurrijkere stukken, zoals het kleurrijke pop-art zebra schilderij of, in dezelfde geest, het kleurrijke pop-art giraffeschilderij.

Je kunt zelfs een pop-artdoek van de wereld ophangen, of waarom geen verzameling dierenschilderijen? Als je kind graag tekent, kun je hun werk een persoonlijk tintje geven door het aan kunstenaars toe te vertrouwen om er pop-art van te maken. Je hoeft niet eens canvasschilderijen te bestellen, je kunt ze gewoon vragen digitale pop-artwerken te maken met de wereld, dieren, familieportretten of een mooie vrouw en die later afdrukken.

Originele thema’s, vrolijke kleuren, extravagante ideeën: dat is in het kort waar Pop Art om draait… Levendige kleuren en een subtiel afwijkend universum, als een soort vrolijk manifest voor vrijheid! Als dit alles je aanspreekt, dan zit je helemaal op één lijn met de filosofie van de Pop Art beweging. Dus waarom nog langer aarzelen? Bestel nu uw Pop Art schilderij bij Tabloïde!