Filters zichtbaar

Claude Monet is een Franse schilder die bekend staat om zijn werken gebaseerd op impressionisme en moderne kunst.

De werken van Claude Monet, met hun impressionistische toetsen en fascinerende landschappen, staan in elegant contrast met de schilderijen van Mondriaan, die worden gekenmerkt door hun geometrische abstractie en felle primaire kleuren.

Ben je een fan van de schilderijen van Monet? Dan heb je geluk, want je vindt veel schilderijen van deze kunstenaar op onze site. Ze kunnen worden gebruikt als decoratieve objecten. Ze komen het best tot hun recht in de woonkamer. Maar er zijn genoeg mogelijkheden qua locatie. Voordat je ideeën voor decoratie opdoet, moet je eerst het ideale werk identificeren door een paar selectiecriteria toe te passen.

Hoe kies je een schilderij van Monet om je huis mee te versieren?

Monet baseerde de meeste van zijn thema’s op zijn geboortestad (Giverny). Hij voltooide zijn eerste schilderij, Vue prise à Rouelles of Vue des bords de la Lézarde, in 1858. Het werd gevolgd door 2000 werken tot 1924. Deze omvatten het schilderij Saint-Lazare Station (1877) en Waterlelies (1897-1899). Impression soleil levant” kan ook aan de korte lijst worden toegevoegd. Het is een van de beroemdste uit zijn repertoire. Kortom, gezien het enorme aantal werken van de kunstenaar is het moeilijk om de juiste voor je huis te kiezen zonder rekening te houden met de volgende criteria:

Grootte

De grootte is een belangrijk criterium bij het kiezen van originele schilderijen. Monet schilderde schilderijen van verschillende formaten. Grote schilderijen verdienen de voorkeur als je een vergelijkbare kamer hebt. Merk op dat het formaat geen belemmering is bij het kopen van replica’s. Hier kun je een formaat specificeren dat varieert van het formaat Monet tot het formaat Monet. Hier kun je een formaat aangeven van XXS tot XXL. Dit is vooral het geval als je denkt aan het schilderij De Wieg of Waterlelies.

De kleuren

De dominante kleuren van het impressionisme blijven blauw en groen. In dit opzicht is er geen echte verandering ten opzichte van eerdere stijlen. Je weet echter dat niet alle kleuren samengaan met de tinten die het impressionisme verkiest. Blauw past niet bij rood of oranje. Gevels moeten daarom lichte tinten hebben zoals wit of pastel. Met andere woorden, de kleur moet passen bij de kleuren in je kamer.

Andere criteria

Naast de bovenstaande criteria zijn er nog andere criteria, zoals het frame. Dit is het houten frame dat het geprinte canvasdoek opspant. Het is echter mogelijk om de twee delen te scheiden. In dat geval moet je zelf een steun zoeken. Om fouten te voorkomen, raden we je aan om te kiezen voor voorgemonteerde schilderijen. Je kunt het dan meteen na aankoop ophangen. Tot slot is er het aantal delen. In principe bestaat het uit één deel.

In welke kamer(s) kan een schilderij van Monet hangen?

Een kunstwerk is gevoelig voor zijn omgeving. Daarom is het essentieel om het doek te beschermen tegen verschillende externe elementen die de vezels kunnen beschadigen. Brand kan als voorbeeld worden genoemd. Het is niet aan te raden om een Monet schilderij in de keuken of boven een open haard te hangen. De dampen zouden het schilderij na verloop van tijd zwart kunnen maken. Ook is het kwetsbaar in contact met vloeistoffen. De badkamer moet worden vermeden vanwege het risico van opspattend water. Er is echter een oplossing voor deze configuratie. Je kunt de foto inlijsten in een rechthoekige glazen beschermer. Deze aanpak is van toepassing ongeacht of het formaat horizontaal of verticaal is.

De stabiliteit van de materialen wordt des te problematischer als ze worden blootgesteld aan sterk zonlicht. In een eetkamer kan vet van voedsel ook aan de vezels blijven plakken. Bovendien wordt het Monet-schilderij beschermd tegen nicotinegeurtjes.

De ideale kamers zijn de slaapkamer, bibliotheek, woonkamer, kantoor en gangen. Op deze plaatsen zal het schilderij opvallen. In feite is dat zijn belangrijkste functie bij gasten. Het is het beste om het op een centrale plaats te zetten. Hiervoor moet je elke kant van de muur opmeten.

Wat is er zo bijzonder aan een schilderij van Monet?

Claude Monet maakte schilderijen met verschillende innovaties. Hij introduceerde nieuwe manieren van schilderen door zich te richten op moderniteit. Hij hield van kleur. Volgens de kunstenaar: “Kleur is mijn dagelijkse obsessie, mijn vreugde en mijn kwelling”. Hij tekent ook in de open lucht en met licht. Met deze benadering heeft hij een aantal thema’s gevonden. Hij heeft met name zijn watertuin in de open lucht geschilderd. Volgens een telling heeft hij de structuur bijna 272 keer afgebeeld. Qua thema’s laat hij mensen en plaatsen zien.

Als we het over Monet hebben, is het even essentieel om het impressionisme te noemen. Hij is de grondlegger van deze artistieke beweging, waarvan de oorsprong nauw verbonden is met het werk Impression, soleil levant. De stijl brak met academische methodes. Zijn leefregels zouden jaren later andere kunstenaars beïnvloeden.

Qua formaat schilderde hij kleine en grote frasken. Déjeuner sur l’herbe is met 418 × 150 cm zijn grootste werk. Hij werkte aan dit meesterwerk van 1865 tot 1866. Het kleinste werk is De spoorbrug bij Argenteuil (1874). Het meet 14 x 23 cm. De doeken van de kunstenaar hebben zelden dezelfde afmetingen.

Kan een Monet schilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

Ja, het is mogelijk om een Monet schilderij in de slaapkamer van je kinderen te hangen. Ze zullen echter niet weten hoe belangrijk het schilderij is of wat de waarde ervan is. Ook zullen ze niet alle boodschappen en emoties kunnen ontcijferen die de kunstenaar beschrijft. Het is dus een goed idee om je alleen te richten op hetdecoratieve aspect. Na verloop van tijd zal het kind de inhoud kunnen begrijpen. Ouders kunnen ook vertrouwen op het element om de zintuigen van het kind te prikkelen. Blauw is ook een gedurfde, jeugdige kleur.

Om het op de muur van de kamer te bevestigen, moet je een paar voorzorgsmaatregelen nemen. De foto wordt hoog geplaatst. Zo kan het kind er moeilijk bij. Dit voorkomt dat het doek vuil wordt. Je moet ook een aantrekkelijke afbeelding kiezen die jonge kinderen zal aanspreken.