Filters zichtbaar

Vuur leeuw schilderij, cool retro leeuw schilderij, koning van de savanne leeuw schilderij, machtige leeuwin schilderij, zwart-wit leeuw en leeuwin schilderij, volle maan gevleugelde leeuw schilderij, blauw gouden leeuw schilderij, brullende leeuw schilderij, yin en yang leeuw schilderij, leeuw in de zon met zijn welp…

In al zijn vormen zijn leeuwen altijd een bron van inspiratie geweest in de kunstwereld. De leeuw, symbool van kracht en elegantie, is vaak het favoriete totemdier van kinderen (en ook van veel volwassenen)!

Ga door onze collectie leeuwenschilderijen en geniet dagelijks van de vele kwaliteiten van de leeuw!

Leeuwenbord: wat is de symboliek van de leeuw?

De leeuw wordt vele kwaliteiten toegedicht. De leeuw is immers niet voor niets de koning van de savanne. Het symboliseert macht, de legitimiteit van koningen, dapperheid en rechtvaardigheid (zegt men niet ‘Leeuwenhart’ of ‘Sterk als een leeuw’?)

De leeuw kan dus een grote bron van inspiratie zijn wanneer u dit soort kwaliteit wilt verwerven. Loop gewoon langs uw leeuwenschilderij, of beter nog, schik meerdere leeuwenschilderijen in verschillende kamers van uw huis, en kijk naar de leeuw voor dagelijkse inspiratie.

Wanneer de leeuw wordt gecombineerd met andere symbolen, zoals een bord met een leeuwin gecombineerd met het yin yang symbool of een schilderij waarop een familie leeuwen staat afgebeeld, kan het bord je ook dagelijks herinneren aan familiewaarden, of het evenwicht dat altijd moet worden bewaard tussen goed en kwaad…

Naast dat een leeuwenschilderij zeer decoratief is, kan het dus ook een mooie boodschap overbrengen voor u en uw dierbaren!

Een leeuwen-schilderij om uw interieur een savanne-sfeer te geven

De leeuw is een dier dat gewoon heel esthetisch is. Daarom vindt u ook een selectie van pop art leeuwen schilderijen, abstracte leeuwen schilderijen, gekleurde leeuwen schilderijen of in zwart-wit, die gewoon bedoeld zijn om decoratief te zijn en de decoratie van uw huis te verrijken.

Kiest u voor een schilderij met een leeuw in de savanne, een schilderij met een leeuw en een olifant, of een leeuwenschilderij dat de habitat van deze majestueuze diersoort weergeeft, dan geeft u uw interieur meteen een safarilook.

Als u daarentegen kiest voor een moderner schilderij van een leeuwin of een pop-art doek met een felgekleurd leeuwenfotoportret of een abstract schilderij met een geometrische leeuwin, dan stappen we af van de savanne en creëren we een totaal ander decoratieschema!

Whatever, als je een dierenvriend bent, zal dit soort pop art schilderij of canvas effect olieverf of acrylverf er altijd geweldig uitzien in je decor.

Kan je een schilderij van een leeuw gebruiken om een kamer te versieren?

In werkelijkheid zijn er geen vaste regels en kun je elke kamer in je huis versieren met een leeuwenbord. Anderzijds is het waar dat schilderijen met leeuwen geschikter kunnen zijn voor de decoratie van bepaalde kamers. Zoals altijd met muurdecoratie en kunst, het is allemaal een kwestie van smaak.

Als u geen risico’s wilt nemen in uw inrichting of u vertrouwt uw smaak in kunst en schilderijen nog niet genoeg, weet dan dat een groot schilderij altijd een veilige keus is in een woonkamer, hal of kantoor.

U kunt natuurlijk leeuwenschilderijen in een badkamer en in uw slaapkamer hangen, als u ‘s morgens vroeg behoefte heeft aan kracht en bemoediging, maar let wel dat het nog steeds aan te bevelen is om in dit soort kamers kunstschilderijen te plaatsen die meer rust uitstralen (visschilderij, paardenschilderij, landschapsschilderij, natuurschilderij, etc.).

Aan het eind van de dag ben jij nog steeds degene die beslist welke kamer wordt ingericht met jouw leeuwen schilderij, dus ga ervoor!

Kun je een kinderkamer versieren met een schilderij van een leeuw?

Drievoudige vraag!

Kinderen zijn dol op leeuwen, en voor sommigen is het soms zelfs hun totemdier! Als dit het geval is met uw kind, dan kunt u helemaal kiezen voor een muurdecoratie met leeuwen voor hun kamer.

De leeuw is een van de meest inspirerende dieren en het hebben van een leeuwenfoto in de kamer van een kind kan een grote inspiratie zijn op een dagelijkse basis.

Als uw kind echter nog heel jong is, of als het beeld van de leeuw hem ‘s nachts angst zou kunnen aanjagen, wacht dan nog een paar jaar! De gemakkelijkste manier is nog altijd om het aan uw kind te vragen en samen met hem/haar de wanddecoratie te kiezen.