Filters zichtbaar

Een schilderij is een absoluut prachtig decoratief element als het met smaak wordt gekozen en op de juiste manier wordt geplaatst. Het geeft een persoonlijk tintje aan je interieurdecoratie. Sinds het ontstaan in Mesopotamië in de 4e eeuw voor Christus wordt mozaïek overal ter wereld gebruikt. Mozaïekschilderijen bieden een tijdloze vorm van decoratie die in de categorie originele afbeeldingen valt. Maar wat is een mozaïekschilderij?

Hoe kies je het juiste mozaïekschilderij voor je huis?

Er is een grote verscheidenheid aan schilderijen, van foto’s tot handgeschilderde afbeeldingen en posters. Voor mozaïekdoeken is er een ruime keuze aan modellen die bij je interieur passen en waar je plezier aan beleeft, zoals vintage schilderijen en motiverende schilderijen.

Eerst en vooral moet je weten in welke kleur je je kamer wilt inrichten. Het is essentieel dat je mozaïekschilderijen harmonieus samengaan met de kleuren die al in je kamer aanwezig zijn of met andere stijlen die al in je interieur aanwezig zijn. Of het nu voor een slaapkamer, een woonkamer of een badkamer is, de stijl en afmetingen van je mozaïeklijst zijn niet hetzelfde.

Aan de andere kant is de weergave van je mozaïekschilderij niet hetzelfde als je het horizontaal of verticaal plaatst.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een landschap, anderen aan een portret of een meer abstracte weergave. Een mozaïek is een kunstwerk! De beste keuze voor een mozaïekschilderij is het hart!

Wat stelt een mozaïek voor?

Een mozaïek bestaat uit kleine stukjes terracotta of aardewerk die samengevoegd en uitgesneden worden om op een uiterst precieze manier een afbeelding weer te geven. Het mozaïekeffect is zeer kleurrijk en geeft je interieur een echt vleugje licht. De zuidelijke landen zijn rijk aan mozaïeken, een decoratieve stijl die zijn authenticiteit heeft behouden en erg in de mode is. Mozaïeken bestaan vaak uit rechthoekige, vierkante of afgeronde tegels.

Meestal zijn mozaïekafbeeldingen voorzien van geometrische vormen (cirkels, vierkanten, sterren, enz.), meestal symmetrische vormen, mandala’s, regelmatige patronen en bloemvormen. In het interieurontwerp zijn deze mozaïekafbeeldingen absoluut perfect voor een eigentijds effect, een moderne inrichting of een meer industrieel ontwerp.

Mozaïek is echter niet beperkt tot geometrische vormen. Een mozaïekschilderij kan net zo goed een denkbeeldig of niet denkbeeldig dier, een portret, een landschap of een gereproduceerde foto afbeelden. Je hebt een veelheid aan mogelijkheden tot je beschikking.

We mogen niet vergeten dat mozaïeken oorspronkelijk werden gebruikt om kerken en kathedralen te versieren. Het mooiste Romeinse mozaïek is te vinden in Lod, Israël, en toont dieren die op andere diersoorten jagen. Dit sublieme mozaïek is een ware inspiratiebron en laat zien dat de weergave van een mozaïekschilderij heel divers is.

In welke kamer kun je een mozaïek ophangen?

Weet je niet zeker of je je schilderij aan de muur van een woonkamer of in een slaapkamer kunt hangen? Een mozaïekschilderij is een op zichzelf staand decoratief object. Het maakt niet uit waar je het ophangt. Als je kamer vrij smal is, kies dan voor meerdere kleine schilderijen op een rij of boven elkaar. Kies grote mozaïekschilderijen voor luchtige woonkamers of als hoofdeinde in slaapkamers.

Als je echter een lege kamer hebt zonder decoratieve elementen, is een mooi mozaïek doek een uitstekend idee om die kamer in te richten en karakter te geven aan je knusse nestje. Je kunt een schilderij in warme kleuren kiezen als het bij je meubels past of als je een feestelijk tintje wilt geven. Als je meubels meer in neutrale tinten zijn en je de voorkeur geeft aan een natuurlijke look, is een monochroom mozaïekschilderij of een schilderij met slechts twee sobere kleurschakeringen zeker geschikter.

Felle kleuren moeten worden vermeden in slaapkamers. Ronde motieven en zachtere, meer rustgevende kleuren worden sterk aanbevolen om je te helpen in slaap te vallen.

In je woonkamer past een mandala mozaïekschilderij perfect bij een industriële inrichting. Als je kiest voor een verfijnde inrichting, past een mozaïek doek met zwart-witte Portugese motieven heel goed.

Een mozaïekschilderij kan op elke muur in je huis worden opgehangen, je hoeft alleen maar de kleuren en afmetingen af te stemmen op de stijl van elke kamer.

Kan ik een mozaïekschilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

De slaapkamer van je kind is een kamer waar het goed toeven moet zijn. Je kind moet zich er op zijn gemak voelen zodat hij de rust kan krijgen die hij nodig heeft. Muren vol decoratieve voorwerpen en een veelheid aan kleuren moeten worden vermeden. Dit leidt de blik van het kind af en het is voortdurend op zijn hoede als het wordt omringd door te veel decoratieve voorwerpen.

Een enkele foto is genoeg om de slaapkamer van een kind te versieren. Natuurlijk zijn neutrale tinten het beste. Zachte pastelkleuren brengen rust in de kamer. Lichtgeel, poederroze, turkoois blauw en watergroen zijn de tinten die bij deze omgeving passen!

Geometrische vormen en dieren zijn een geweldige aanvulling voor elke kinderkamer. Een mozaïekschilderij is de ideale muurdecoratie voor de slaapkamer van je kleintje. Houd voor het welzijn van je baby gewoon de kleurcode aan die hem geruststelt!

Je vindt op Tabloide.fr ook andere stijlen originele afbeeldingen, zoals afbeeldingen van de natuur, een vintage sfeer of de wereld van de mechanica, met een aantal zeer indrukwekkende motor- of autoplaatjes.

Motorfoto’s kunnen perfect samengaan met mozaïekfoto’s en je kunt de twee werelden zelfs combineren voor een psychedelisch effect of een wielmotie-effect.