Filters zichtbaar

Abstracte kunst is een picturale stroming die opkwam in de twintigste eeuw. Het was een complete breuk met de concrete weergave van de werkelijkheid en gaf een nieuwe impuls aan de wereld van de schilderkunst. Vassily Kandinsky debuteerde met een aquarel die volledig bestond uit vlakke kleuren en lijnen.
Sindsdien is abstractie de wereld over gegaan en is het een vast onderdeel geworden van het huis.

Wat kenmerkt deze picturale stroming en hoe kan ze worden toegepast in het interieurontwerp? Hier zijn wat tips en adviezen om je te helpen grip te krijgen op abstracte kunst.

Peinture abstraite visuelle jaune et bleu

Wat zijn de belangrijkste principes van abstracte kunst?

Abstracte kunst, een belangrijke stroming in de 20e eeuw, ontstond in de jaren 1910. Geheel in strijd met de figuratieve westerse schilderkunst die deze sinds de Renaissance had gekenmerkt, gaf het een impuls aan een nieuwe visie. Het doel was niet langer om de werkelijkheid weer te geven, maar om ruimte te maken voor de emotie van de kunstenaar. Abstractie kwam in deze eeuw op de voorgrond met grote namen als Kandinsky, Kupka, Delaunay en Mondriaan. Tegelijkertijd lieten schilders met verschillende stijlen en achtergronden de figuratieve schilderkunst los en verwijderden zich van het onderwerp. Tot dan toe stond het onderwerp centraal in het schilderij en gaf het een bepaalde vorm van verhaal.

De afgebeelde objecten waren niet langer geïnspireerd door de werkelijkheid, maar een interpretatie van de innerlijke wereld van de schilder. Kunst is niet langer een exacte weergave van de werkelijkheid, maar biedt een nieuw veld van mogelijkheden. Wat herkenbaar en concreet is, maakt plaats voor een meer subjectieve visie die niet gebaseerd is op voorschriften. Er ontstaat een bepaalde vorm van vrijheid die in tegenspraak is met de representatieve waarden van de schilderkunst sinds haar oorsprong. Door te spelen met vormen, lijnen en kleur bestaat het werk op zichzelf. Het is daarom een expressieve vorm die doorspekt is met een verscheidenheid aan symbolen. Sinds het begin is abstracte kunst geëvolueerd en verspreid over de hele wereld om een centrale plaats in te nemen in de hedendaagse wereld.

Waarom je huis inrichten met abstracte schilderijen?

De keuze voor abstracte schilderijen als interieurdecoratie sluit aan bij het moderne denken, net als street art. De techniek die kunstenaars van vroeger en nu gebruiken om hun abstracte werken te schilderen, sluit aan bij het decoratieve ideaal en de huidige designgeest. Op het Franse vasteland, in Zwitserland en elders, vertrouwen deze kunstenaars van abstracte schilderijen op een originele combinatie van trendy kleuren om meer dan één mogelijkheid te bieden voor een eigentijds decoratief schilderij.

De abstracte doeken op de markt zijn verkrijgbaar in verschillende opties om aan elke decoratieve behoefte en wens te voldoen. Er zijn doeken met een houten lijst, doeken zonder lijst, doeken met meerdere panelen om een panoramische beeldpuzzel te vormen, tweekleurige doeken en nog veel meer mogelijkheden. Het is interessant om meer dan één ontwerp, afbeelding en kleuroptie te hebben als het gaat om decoratieve schilderijen.

Met zoveel om uit te kiezen is er ook een breed scala aan prijsopties. Abstracte schilderijen zijn verkrijgbaar voor verschillende prijzen, zowel voor mensen met een klein budget als voor mensen met een grandioze visie op abstract schilderen. Als gevolg daarvan kun je kiezen uit een breed scala aan abstracte schilderijen om elke kamer in huis te versieren. De overvloed aan keuze, zowel wat betreft ontwerp als prijs, is in het voordeel van de liefhebber van abstracte schilderijen.

Een abstract schilderij kiezen om je huis te versieren is ook een goed idee om textuur aan je inrichting toe te voegen. Je kunt het ook gebruiken om de dominante kleuren naar voren te halen en te benadrukken. Of je nu kiest voor een acrylschilderij of een geprint schilderij, de details op abstracte schilderijen bieden een veelheid aan decoratie-ideeën.

Hoe moet abstracte kunst geïnterpreteerd worden?

In tegenstelling tot een schilderij dat een landschap of een personage afbeeldt (zoals in pop-art bijvoorbeeld), is abstracte kunst in wezen ondefinieerbaar. Haar subjectiviteit maakt haar uniek. Zoals de Russische grondlegger, Vassily Kandinsky, het zo goed verwoordde: “De kunstenaar is de hand die, door het juiste gebruik van deze of gene aanraking, de menselijke ziel in trilling brengt”.

L'art visuel qui définit les peintures abstraites

Een werk bestaat voor zichzelf. Noch figuratief, noch verhalend, onthult abstracte schilderkunst, maar geeft geen sleutel tot interpretatie. Iedereen is vrij om er de gevoelens aan te koppelen die hij of zij wenst. Door te spelen met lijnen, vormen en kleuren laat het de verbeelding de vrije loop. Door zich los te maken van de zichtbare wereld, biedt abstractie een meer intieme, originele visie die haaks staat op de echte wereld. In tegenstelling tot traditionele kunst die de natuur imiteert, opent abstracte schilderkunst de deur naar meer onbewuste en persoonlijke voorstellingen. Dit zorgt voor een breed scala aan interpretaties. Het belangrijkste is om de emoties die een abstract werk oproept te voelen en de vrije loop te laten. Voor het schilderij gaan zitten en de gevoelens die het oproept naar boven laten komen zonder ze te onderdrukken, brengt de essentie ervan naar boven. Een abstract schilderij zorgt niet alleen voor een originele toets, maar kan ook vaak aanleiding geven tot discussie. Het is een veilige gok dat er tijdens het eten opmerkingen worden gemaakt. Ieders interpretatie zal vrij en subjectief zijn, gebaseerd op eigen gevoelens en ervaringen.

Hoe kies je een abstract schilderij om je huis mee te versieren?

Er zijn verschillende soorten aankopen. Als het een aankoop is waar je verliefd op bent geworden, kun je de nieuwe aanwinst het beste in de hoofdkamer zetten. Het doel is om er zoveel mogelijk van te genieten. Als het niet in harmonie is met de andere elementen in de kamer, moet je een uitstekende plek vinden om het zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen: een muurdeel dat helder genoeg is om het te onthullen. De aankoop kan ook meer doordacht zijn. Het idee is om een doek te plaatsen dat perfect past bij de rest van de kamer.

Er zijn twee essentiële criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een abstract schilderij. Ten eerste moet het passen bij de stijl en kleur van het interieur. Dit sleutelstuk moet passen bij de inrichting en een vleugje moderniteit en originaliteit toevoegen. Om geen fouten te maken, moet je rekening houden met het meubilair in het algemeen en de overheersende kleuren. Hier is een tip: een lichtgekleurd canvas komt beter tot zijn recht op een donkere muur. Het omgekeerde werkt ook. De kleuren bepalen het tempo: het canvas moet de extra toets zijn die dynamiek toevoegt aan het geheel en het uniek maakt. Het formaat is ook cruciaal. Een groot formaat past bij een grote ruimte en geeft deze diepte. Kleinere formaten zijn meer geschikt voor verzamelingen. Net als kleine verzamelingen kunnen ze worden gecombineerd, op elkaar worden afgestemd en ritme krijgen. Het belangrijkste is om je emoties te laten stromen. Abstracte kunst werkt volgens dit model. Spelen met kleuren, stijl creëren en je interieur een moderne, originele toets geven – dat zouden de effecten van een abstract schilderij moeten zijn.

Welk abstract schilderij moet ik kiezen om mijn huis te versieren?

Je kiest je abstracte schilderij op basis van de kunstenaar, de prijs, de grootte van het doek, de afbeelding en diensten zoals gratis levering of snelle verzending. De zekerheid van levering kan ook een criterium zijn bij het kiezen van een abstract kunstschilderij. Laten we deze details terzijde schuiven en ons concentreren op de visuele feiten als het gaat om het kiezen van het beste abstracte schilderij om je huis mee te versieren.

Où trouver une peinture abstraite récente ?

Een schilderij van een kunstenaar

Als je je een schilderij van een kunstenaar met een mooie houten lijst en acrylverfdetails kunt veroorloven, mis het dan niet. De originele, kostbare uitstraling van een kunstenaarsschilderij geeft cachet aan elk interieur. Je vindt er een hele reeks in Frankrijk, Zwitserland, Engeland en elders. Profiteer van de aanbiedingen van degenen die een veilige verzending of zelfs gratis levering bieden om een winnende aankoop te doen.

Een geprint abstract schilderij

Abstracte kunstschilderijen bieden ook rijke details in de afbeeldingen. Het geprinte canvas is in dit geval gemaakt van PVC, waardoor het mogelijk is om een prachtige afbeelding te maken zonder lijst. Veel mensen zijn het erover eens dat het esthetische effect van een frameloos abstract schilderij ongeëvenaard is. De afwezigheid van een rand is een toegevoegde waarde aan deze schilderijen als je een totaal eigentijdse stijl nastreeft bij het aankleden van je interieur.

De afbeelding op het abstracte schilderij

Kies een afbeelding die je ware decoratieve aspiraties weerspiegelt wanneer je een abstract kunstschilderij pakt. We zijn het er allemaal over eens dat abstracte kunst vooral bestaat uit de combinatie van details en kleuren. Rood mengt zich met blauw zonder exacte contouren, de details leiden ons niet naar echte beelden op de meeste abstracte schilderijen. Er is echter ook een uitzonderlijke reeks abstracte schilderijen met prachtige afbeeldingen van de wildernis, objecten, stillevens, dieren of mensen.

Werken van dit type zijn perfect om een thema in het decoratieve ontwerp van een kamer te benadrukken. Kies bijvoorbeeld voor een abstract wildernis schilderij om een junglethema te versterken. De kleurenexplosie op deze schilderijen blijft binnen de fijne richtlijnen van abstracte schilderkunst om fans van deze schildertechniek te plezieren.

Waar koop ik een abstract schilderij?

Je bent op zoek naar een origineel schilderij. Koop je abstracte kunstschilderij in de juiste maat en tegen de beste prijs in online winkels. Op deze markt vind je een groot aantal werken en oneindig veel opties wat betreft formaat en ontwerp. De meeste van deze winkels bieden een veilige levering van je pakket overal in Frankrijk. Gratis bezorging is een bonus die de beste verkopers aanbieden. Je schilderij online kopen is een geweldige optie als je van plan bent om meerdere werken te kopen.

Abstract schilderen: prijzen en beoordelingen

Combien coûte une peinture abstraite ?

Er zijn veel positieve beoordelingen van het gebruik van abstracte schilderijen in het interieurontwerp. Deze meningen ondersteunen de decoratieve effectiviteit van dit type schilderij voor interieurs. Bovendien kun je, ongeacht je decoratiethema, een abstract schilderij gebruiken vanwege de vrijheid van beeld die deze werken uitdrukken. Abstracte doeken krijgen ook positieve beoordelingen in de categorie frameloze schilderijen. In feite hebben deze bedrukte doeken, die niet noodzakelijkerwijs door de grote kunstenaars zijn gemaakt, een stijl die perfect is voor een eigentijds beeld. Het gebruik ervan in interieurdesign wordt dan ook gevalideerd.

Wat de prijs betreft, met of zonder gratis levering, kost een abstract schilderij gemiddeld €100. De exacte prijs van een abstract schilderij hangt dan af van de grootte en het aantal doeken in het geval van een puzzelschilderij. Schilderijen van kunstenaars met acryl canvas kosten wel meer dan geprinte schilderijen.

In welke kamer(s) kun je een abstract schilderij plaatsen?

Een abstract schilderij geeft een kamer een echte boost. Dit stuk is een belangrijke troef in het interieurontwerp en sublimeert en onthult door zijn eigenzinnige en unieke kant. De keuze is vooral ideaal in een vrij neutrale inrichting. Door te spelen met vormen, lijnen en kleur geeft een abstract schilderij ritme en dynamiek aan een kamer die te weinig pit heeft. De meest gebruikelijke plaats voor een abstract schilderij is in de woonkamer, maar het hoeft niet alleen daar te hangen. Het brengt de ruimte tot leven, zet de toon en onthult de persoonlijkheid van de koper. Elke kamer van het huis kan worden bestrooid met originele, moderne accenten als ze met impact worden gekozen. Of het schilderij nu geometrisch, grafisch, kubistisch of surrealistisch geïnspireerd is, een abstract kunstwerk kan een aanvulling zijn op elk deel van het huis. Het belangrijkste is om rekening te houden met de ruimte, het licht en de algemene sfeer. Bovenal doet abstracte kunst een beroep op de zintuigen en emoties. Door te spelen met contrasten en het interieur tot leven te brengen, voegt een abstract schilderij een vleugje moderniteit en exotisme toe.

Om een abstract schilderij te kiezen, moet je luisteren naar je emoties en zintuigen. Het moet vooral resoneren en sensaties opwekken. De interpretatie ervan is intiem en diepgaand. Het stelt je in staat om je uit de echte wereld terug te trekken en plaats te maken voor je verbeelding en fantasie.