Filters zichtbaar

Als je je huis wilt versieren met een aantrekkelijke canvasprint die een eerbetoon is aan de schoonheid van de natuur en de dieren die er leven, ontdek dan onze collectie canvasprints van olifanten.

Olifant: een canvasprint voor liefhebbers van Afrikaanse wilde dieren

In veel culturen, beschavingen en tijdperken is de olifant een dier met een krachtige symboliek.

In oosterse landen wordt de olifant geassocieerd met het idee van een lang leven, wijsheid en welvaart die door de eeuwen heen zijn verworven. Wist je dat bepaalde olifantensoorten (vooral Aziatische olifanten) wel 86 jaar oud kunnen worden?

Maar van olifanten wordt ook gedacht dat ze veel andere kwaliteiten hebben, zoals kracht, macht en broederschap. Olifanten leven in stammen en blijven vaak als familie bij elkaar om elkaar te beschermen. Olifanten bewegen zich in groepen en hebben een sterk gemeenschapsgevoel.

In het Westen worden olifanten ook beschouwd als opmerkelijk intelligente dieren, die in staat zijn om alle middelen die ze tot hun beschikking hebben te gebruiken om zich uit elke situatie te redden. Wordt er zelfs niet gezegd dat olifanten het geheugen van een olifant hebben?

De Griekse filosoof Aristoteles zei ooit dat de olifant “het beest is dat alle andere in geest en intelligentie overtreft”. Wist je zelfs dat olifanten in staat zijn om de wensen van hun voorouders te onthouden?

Als je een olifant tegenkomt, wees dan vriendelijk en bied hem eten aan als dat mogelijk is! Want als hij wrok koestert, kan hij je de volgende keer dat je hem tegenkomt laten boeten!

Olifant schilderij: waar hang je je olifant schilderij op canvas voor een succesvolle feng shui decoratie?

Olifantenkunst aan de muur of een ander soort interieurdecoratie (zoals beeldjes of olifantenfiguurtjes) zijn fantastische decoratieve objecten als je een feng shui interieur wilt creëren.

Volgens de principes van feng shui zijn schilderijen met afbeeldingen van bepaalde dieren (zoals olifanten) heel gunstig voor de energieën van een huis.

De keuze waar je je olifantenkunst ophangt, hangt ook af van het soort gebeurtenis dat je in je leven wilt uitnodigen.

Volgens de basisprincipes van feng shui heeft de indeling van kamers, meubels en decoratieve voorwerpen invloed op de energieën die in een huis circuleren.

Afhankelijk van wat je wilt creëren in je huis, en bij uitbreiding, in je leven, is het zeer raadzaam om feng shui zorgvuldig te bestuderen voordat je beslist waar je je olifantenkunstwerk ophangt.

Als je je olifanten schilderij bijvoorbeeld in de hal ophangt, helpt dit je huis te beschermen tegen slechte vibraties. In feite wordt een olifantschilderij dat in een entree wordt opgehangen een krachtig object van energetische bescherming. In Indiase huizen is het niet ongewoon om bij de ingang van het huis een olifantenbeeldje, een canvas of een olifantenschilderij van de god Ganesh te vinden.

Aan de andere kant, als je je vruchtbaarheid of die van je partner wilt stimuleren, is het aan te raden om je olifantenkunst in je slaapkamer op te hangen. Op die manier zullen de goede energieën die dit mystieke dier uitstraalt snel een positieve invloed hebben op de energie van jullie koppel en jullie toekomstige familie.

Olifant schilderij: welk type olifant schilderij moet je kiezen voor een succesvolle feng shui decoratie?

Net als de plaats in je huis waar je je olifantenkunstwerk gaat ophangen, is ook de keuze van het soort voorstelling heel belangrijk. De kleuren van een olifanten schilderij kunnen heel verschillende stemmingen creëren en heel verschillende sferen overbrengen.

In India wordt op olifantenschilderijen bijvoorbeeld meestal de god Ganesh afgebeeld, een god met een olifantenhoofd die wordt geassocieerd met wijsheid, onderwijs en intelligentie. Wanneer dit type olifantschilderij aan de muur van een kamer wordt opgehangen, is het mogelijk om een bepaalde energie in de ruimte in kwestie te voelen.

Wanneer het opgehangen olifantenschilderij geen Ganesh voorstelt, maar een ‘eenvoudige’ olifant in zijn natuurlijke omgeving, is het effect heel anders, maar net zo interessant.

De olifant wordt bijvoorbeeld geassocieerd met de moederlijke band, het gezin en de ouder-kindrelatie. Als je besluit om je olifantenkunstdoek in een kamer te plaatsen die bevorderlijk is voor saamhorigheid en je schilderij een olifantenfamilie afbeeldt, dan zal je doek de dagelijkse uitwisselingen soepeler laten verlopen en een vleugje rust brengen in je familiecocon.

In dezelfde geest wordt het olifantensymbool ook vaak gekoppeld aan liefde en vriendschap. Als je wilt dat je huis liefde inspireert en mensen uitnodigt om harmonieuze relaties te delen, hang dan een canvas afdruk van een olifantenpaar in je slaapkamer en je zult zeker het gewenste effect krijgen!

En als je kiest voor een afdruk op canvas van een olifant met zijn slurf omhoog, een symbool van geluk en voorspoed, kun je verwachten dat je interieurdecoratie een meer dan positieve invloed op je leven zal hebben.

Olifant schilderij: hoe kies je een afdruk op canvas?

Als je je huis met succes wilt versieren met je olifanten schilderij en jezelf de beste kans op succes in je dagelijks leven wilt geven, is het essentieel om het juiste type canvas te kiezen en de juiste ruimte om het op te hangen.

Maar vergeet niet dat het hoofddoel van een olifanten schilderij is om de muur van een kamer in je huis te versieren.

Je olifanten schilderij moet je dus aanspreken qua formaat, grootte en esthetische aantrekkingskracht.

Het heeft dus geen zin om een kunstdruk op canvas te kopen die het ene of het andere type olifant voorstelt als de verf je niet bevalt. Het is vooral de bedoeling dat je dagelijks met plezier naar je olifantenkunstwerk kijkt. Daarom raden interieurspecialisten je ook aan om je olifantenschilderij op het juiste moment te kiezen, door naar je intuïtie te luisteren en rekening te houden met je bestaande interieur.

Als je inrichting relatief eenvoudig en minimalistisch is, verwen jezelf dan en kies een grote, kleurrijke olifantenprint op canvas om een contrast te creëren met de kleuren en stijl van je huidige inrichting.

Als je inrichting daarentegen al een geweldige mix is van kleuren, patronen en wanddecoraties, ga er dan zuinig mee om. Kies voor een soberder olifantenkunstdoek, zoals een zwart-wit fotoprint of een kleine olifantenfoto!

Tot slot, als je inrichting niet echt past bij een olifanten schilderij, dan ben je zeker geïnteresseerd in onze kattenschilderijen, die veel klassieker zijn, maar zeer effectief in bijna elk decor.

En jij, voor welk type schilderij op olifanten canvas ga jij vallen?