Filters zichtbaar

Waarom een schilderij van Van Gogh kopen?

De eerste reden om een schilderij van Van Gogh te kopen is de schoonheid van zijn werk. Zelfs als u geen toegang hebt tot zijn originele werken, die over de hele wereld verspreid zijn in musea en privécollecties, kunt u zich een getrouwe reproductie veroorloven. Het behoudt alle esthetische aantrekkingskracht, diepte en betekenis van het gereproduceerde werk.

Lijsten voor foto’s, schilderijen en prenten zijn een essentieel onderdeel van elk interieurontwerp. Ze stellen je in staat om je esthetische en artistieke smaak te laten zien, je persoonlijkheid uit te drukken en je huis meer karakter te geven. Hoewel het moeilijk is om een bevredigend origineel doek te vinden, zijn reproducties van beroemde werken van wereldberoemde schilders zoals Monet, Gauguin en natuurlijk de beroemde kunstenaar Vincent Van Gogh, wiens verschillende schilderijen we je hierboven hebben laten zien, gemakkelijk te krijgen.

Waarom een schilderij van Van Gogh kopen?

De eerste reden om een schilderij van Van Gogh te kopen is de schoonheid van zijn werk. Zelfs als u geen toegang hebt tot zijn originele werken, die over de hele wereld verspreid zijn in musea en privécollecties, kunt u zich een getrouwe reproductie veroorloven. Het behoudt alle esthetische aantrekkingskracht, diepte en betekenis van het gereproduceerde werk.

Ten tweede, hoewel de schilderijen van de Nederlandse kunstenaar allemaal dateren uit het einde van de 19e eeuw, zijn ze nog steeds heel erg van deze tijd. De technieken die hij gebruikte, in elk van zijn artistieke fasen, de kleuren, tonen en elementen die hij weergaf zijn nog steeds van deze tijd. Dit is des te meer waar omdat sommige van zijn schilderijen, zoals Starry Night, en zijn zelfportretten, zoals Self-Portrait with Bandaged Ear en Self-Portrait with Palette, de popcultuur zijn binnengedrongen en nu worden gekaapt, herwerkt en hertekend.

In welke kamers kan ik een schilderij van Van Gogh ophangen?

Schilderijen, ongeacht het medium of de maker, kunnen in elke kamer van het huis hangen. Het belangrijkste is om het thema en de kleuren van het schilderij af te stemmen op de betreffende kamer.

In een woonkamer of eetkamer kan een reproductie van een schilderij van Van Gogh een extra artistiek tintje geven, uw artistieke en decoratieve smaak onthullen en een vleugje kleur toevoegen. De doeken van Van Gogh staan bekend om hun heldere, levendige en diepe kleuren, zonder dat ze overdreven kleurrijk, kitscherig of vulgair zijn.

In je woonkamer zal zo’n schilderij de aandacht trekken van je gasten en een uitstekende gespreksstarter zijn.

Een Van Gogh schilderij kan ook een plaats vinden in je slaapkamer of master suite. Het geeft de kamer een artistiek tintje dat in elke decoratiestijl past. De oneindige, rijke details en diepte van de doeken van deze grote schilder zorgen ervoor dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Je kunt dit kunstwerk heel lang in je slaapkamer laten hangen en telkens nieuwe facetten ontdekken.

Een Van Gogh schilderij kan ook in de slaapkamer van een kind worden geplaatst. Het is een manier om het kind of de kinderen kennis te laten maken met beeldende kunst en de grote meesters van de schilderkunst. Er is geen leeftijd waarop kinderen zich voor kunst kunnen gaan interesseren.

Van Gogh schilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder XXS, zodat ze kunnen worden geïntegreerd in ruimtes waar ze het minst worden verwacht, zoals een badkamer, gang of zelfs een keuken.

Welk Van Gogh schilderij moet ik kiezen?

De keuze van uw toekomstige Van Gogh schilderij hangt in de eerste plaats af van uw smaak en wensen. Niets mag je tegenhouden, want als kunst één functie heeft, dan is het wel om haar makers en bewonderaars zichzelf te laten uitdrukken.

Maar het is een goed idee om rekening te houden met bepaalde criteria voordat je je keuze maakt.

De doeken van deze kunstenaar hebben weliswaar bepaalde effecten gemeen, zoals de diversiteit aan kleuren en hun diepte, maar verschillen in toon en techniek. Doeken met zeer warme kleuren, zoals Les Iris of Portrait à l’oreille bandée, komen beter tot hun recht op donkere muren. Dit is ook het geval voor Nuit Étoilée.

Voor een lichter interieur, met lichte pasteltinten, kies je schilderijen in dezelfde tinten. Bloemenvelden in Nederland, Olijfboomvelden en Amandelbomen in bloei passen perfect bij deze interieurstijl.

Als je een groen interieur hebt of een interieur dat uitkomt op een terras of veranda met planten, kun je de plantaardige sfeer accentueren door een van Van Goghs schilderijen met plantenthema op te hangen. Voorbeelden hiervan zijn Vaas met oleanders, Olijfbomen in de zon, Velden met groene tarwe en Boerderij in de Provence.

Het juiste formaat voor uw schilderij kiezen

Op de website tabloide.fr vind je schilderijen in verschillende formaten, van XXS (20 x 40 centimeter) tot XXL (80 x 160 centimeter).

Dankzij dit brede assortiment kun je voor elke kamer het juiste formaat kiezen. Terwijl een woonkamer bijvoorbeeld vaak een groot schilderij vereist, is het ideale formaat voor een slaapkamer medium. Tot slot zijn de kleinste formaten beter geschikt voor onconventionele ruimtes en kleine volumes. Ze zijn ook ideaal als je een muur van schilderijen wilt maken met verschillende kleine doeken.

Je kunt ook schilderijen kiezen die je op een bepaalde, geraffineerde manier rangschikt. Bijvoorbeeld door twee zelfportretten van de schilder tegenover elkaar te plaatsen. Een middelgroot of klein formaat is hiervoor ideaal.

Wat maakt een schilderij van Van Gogh beroemd?

De schilderijen van Vincent Van Gogh zijn zo uniek en worden zo gewaardeerd door kunstliefhebbers over de hele wereld omdat ze niet alleen zijn perceptie van de natuur die hij afbeeldde weerspiegelen, maar ook zijn gemoedstoestand. Het leven van de schilder was bijzonder turbulent en chaotisch, onderbroken door talrijke familiedrama’s en sentimentele gebeurtenissen.

Onder zijn schilderijen kunnen we een onderscheid maken tussen de schilderijen die hij maakte tijdens perioden van sereniteit en de schilderijen die hij maakte tijdens of na zijn moeilijkste momenten. Ciel étoilé (Sterrenhemel) bijvoorbeeld, werd in 1889 geschilderd toen hij op eigen verzoek in een psychiatrisch ziekenhuis lag. De kunstenaar schildert de sterrenhemel zoals hij die zag vanuit zijn slaapkamerraam, een gekwelde visie van een hemel waarin de sterren dwarrelen, net zoals zijn gedachten moeten hebben gewerveld.

Een ander belangrijk kenmerk van zijn werk is dat hij vaak verschillende schilderstijlen met elkaar mengde. Veel werken van de kunstenaar met het afgesneden oor combineren bijvoorbeeld pointillisme en impressionisme, waardoor ze uniek zijn in de kunstgeschiedenis.