Filters zichtbaar

Verken onze collectie Vikingschilderijen en ontdek een van onze meesterwerken gewijd aan de glorie van deze beroemde Noorse krijgers. Ze zijn perfect om verschillende kamers in je huis te versieren in de stijl van je keuze.

Onze Viking schilderijen betoveren met hun afbeeldingen van legendarische Noorse krijgers. En goed nieuws, als je een passie hebt voor het oude Egypte en zijn mysteries, mis dan onze collectie Egypteschilderijen niet om je muren te versieren met hiërogliefen en mythologische scènes.

Wat stelt een Viking schilderij voor?

Onze Viking schilderijen zijn zowel elegant als betekenisvol en zijn uitstekende interieurelementen. Het zijn historische schilderijen die de mensen, levensstijl en omgeving van de Vikingen uitbeelden. Geïnspireerd door legendes en verhalen die dit volk van krijgers en navigators verheerlijken, kun je met onze schilderijen een Scandinavische of Scandinavische stijl in je huis creëren.

De Vikingen leefden tussen de 8e en 11e eeuw en waren handelaars, ontdekkingsreizigers, plunderaars en vooral piraten. Ze staan in de populaire cultuur bekend om hun moed, hun manier van leven en hun kracht. Het zijn deze elementen die Tabloid eer aandoet in haar schilderijen. Onze schilderijen met Vikingschepen, bijvoorbeeld het schilderij Vikingschip en mistig meer, verwijzen naar de moed van deze ontdekkingsreizigers die niet aarzelden om stormen en slecht weer te trotseren op zoek naar nieuw land en rijkdom. Aan boord van hun beroemde zeilschepen met de bijnaam “drakkar” verkenden ze de Atlantische Oceaan, de Oostzee en de Noordzee. Naast grote ontdekkingsreizigers waren ze ook grote kooplieden, die al sinds de Romeinse tijd handel dreven met westerse kooplieden.

Hoe kies je een Viking schilderij om je huis mee te versieren?

Onze collectie omvat een breed scala aan Viking schilderijen. Elk schilderij heeft een specifieke betekenis en een kleurencombinatie die past bij bepaalde soorten interieurs. Om het ideale schilderij aan je muur te hangen en van je interieur een succes te maken, zijn er een paar criteria die je kunt volgen.

Je persoonlijkheid

Eerst en vooral moet je aan je eigen comfort denken. Het Viking schilderij dat je in je huis installeert, moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Het moet een boodschap van jou overbrengen aan elke bezoeker. Een Vikingkrijger die een bijl vasthoudt, geeft bijvoorbeeld een beeld van moed. Voor de Vikingen zijn elementen zoals de bijl en de wolf symbolisch. Je kunt meer te weten komen over de betekenis van de elementen op het Vikingschilderij dat je in je huis wilt hangen.

De kleuren

Let er bij het kiezen van je Viking schilderij op dat je de juiste kleuren kiest. De tint van het schilderij moet in harmonie zijn met de kleur van je muur en de kleuren die al aanwezig zijn in je woonomgeving. We hebben een assortiment felgekleurde schilderijen die al hun charme in je huis naar voren brengen. Je kunt ook spelen met kleurencombinaties om contrast te creëren. In een kamer die in een heldere of lichte kleur is geschilderd, kun je een donker schilderij plaatsen. Zo valt het meer op in de ogen van je bezoekers.

Afmetingen

De grootte van het schilderij is een heel belangrijk criterium. Ze moeten in verhouding zijn met de grootte van de muur voor het beste effect. Je Viking schilderij mag niet te klein en niet te groot zijn. Om het ideale formaat schilderij te vinden, kun je beginnen met het opmeten van je muur om de breedte te bepalen. Vermenigvuldig deze breedte vervolgens met 0,57 om de juiste verhouding te krijgen tussen de afmetingen van de muur en het ideale formaat schilderij. Dit geeft je de ideale grootte, dus je moet een schilderij kiezen dat qua grootte zo dicht mogelijk in de buurt komt.

In welke kamers kan ik een Viking schilderij ophangen?

Viking schilderijen passen goed in je interieur en kunnen op verschillende plaatsen in je huis worden geïnstalleerd. Je moet echter wel de moeite nemen om een schilderij te kiezen dat goed past bij elke kamer in je huis.

De woonkamer

Dit is ongetwijfeld de beste plek om je Viking schilderij te installeren. Het is niet alleen de plek waar je gasten ontvangt, het is ook een belangrijke leefruimte in huis. Door hier een schilderij te installeren, kun je je persoonlijkheid en smaak laten gelden. Kies een groot schilderij. Kies ook voor schilderijen met een Vikingportret. Deze zijn het meest indrukwekkend en staan bekend om hun grootsheid.

De slaapkamer

Je kunt ook een van onze Viking foto’s in je slaapkamer plaatsen. Omdat de slaapkamer een plek van rust is, is het belangrijk om een rustgevende afbeelding te kiezen. Het moet abstract zijn, zoals een landschap of een eilandpanorama. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Viking schilderij van een Scandinavisch landschap. Je kunt ook een schilderij installeren dat je motiveert als je wakker wordt, zoals een schilderij met een gevechtsscène. Het geeft je de energie en motivatie die je nodig hebt om je dag goed te beginnen.

Mag je een Vikingschilderij in de slaapkamer van een kind zetten?

Veel historici beschouwen de Vikingen al lang als plunderaars en sommigen geven ze nog steeds een slechte naam. Je kunt je dus afvragen of het verstandig is om een dergelijk doek in de slaapkamer van je kind te hangen. Maar het moet gezegd worden dat de Vikingen niet alleen maar rovers en piraten waren. Ze speelden een belangrijke rol in de handel in hun tijd en waren grote ontdekkingsreizigers.

De moderne geschiedenis van de Vikingen is erg fascinerend en een interessant onderwerp voor kinderen. Vikingen zijn ook dappere Noorse krijgers die een goede bron van verbeelding en veiligheid kunnen zijn voor je kind. Onze Viking afbeeldingen kunnen daarom heel rustgevend zijn voor je kinderen en ze een gevoel van moed en kracht geven. Door deze legendarische krijgers in hun kamer uit te nodigen met onze portretten, neem je al hun angsten weg.