Filters zichtbaar

Hoe kies je een Parijs schilderij om je huis mee te versieren?

Kunst staat synoniem voor vrijheid en originaliteit. Maar artistiek onderscheid is altijd omgeven door bepaalde regels om de elegantie van de pen, het penseel en de kleur te behouden. Bij het kiezen van een doek voor een interieur maken de regels echter plaats voor esthetische intuïtie. Een stadsgezicht kan opgaan in de decoratieve omgeving van een woonkamer, hal of entree.

Eerst en vooral bepaalt kleur de sfeer van een kamer. Het is het eerste element dat de uiteindelijke keuze van de grafische component van je schilderij bepaalt. Hoewel het schilderij op zichzelf een decoratief stuk is, zal het in het stijlvolle decor van je kamer passen door een bepaalde harmonie van vorm en kleur. Tot slot leidt de harmonie tussen een schilderij en de muur er onvermijdelijk toe dat we het over logica moeten hebben.

Ons schilderij Paris City of Love past net zo goed in een moderne woonkamer met een pinuptintje als in een slaapkamer met een meisjesachtige uitstraling. Het kiezen van het juiste schilderij gaat vooral over het uitdrukken van onze gevoelens, of zelfs een visie op de wereld om ons heen. Er is dus geen specifieke kamer in huis waar je jezelf kunt uitdrukken. De beste plaats voor een schilderij is op die heel persoonlijke pier.

Nog steeds op het thema van kleur, zal de combinatie van zwart en wit een elegante en verfijnde inrichting creëren. Ze kan worden gebruikt in een relatief grote kantoorruimte of in de gang van een bedrijfspand. In een persoonlijk interieur zal de combinatie een muur verrukken met een vleugje neonkleur, een beetje Pop Art, in een meer sobere moderne omgeving.

Wat stelt een schilderij van Parijs voor?

Parijs is licht en schaduw, het romantische schuim van een kandelaar in de winter. Bovenal is Parijs het symbool van de Franse cultuur. De stad is de thuisbasis van beroemde monumenten zoals de Eiffeltoren, de kathedraal Notre-Dame de Paris en de Arc de Triomphe. Het is een van de meest bezochte steden ter wereld, en waarschijnlijk de meest bewonderde van allemaal. Haar reputatie is niet altijd glorieus geweest en het opvallende contrast tussen de verschillende aspecten maakt het een van de meest opvallende, maar tijdloze, artistieke inspiraties.

Voor sommigen is Parijs de stad van liefde en schoonheid. Het is breekbaar, delicaat en ongrijpbaar. Dit aspect wordt weerspiegeld in de kunst in ons schilderij Paris and Umbrellas. Hoewel het waar is dat de stad soms wordt ondergedompeld in duisternis en slagregens, worden de weersomstandigheden gezien als een melancholische uitdrukking van haar uniciteit. Parijs is anders, Parijs is mysterieus. Het schilderij met de sobere titel Parijs is een van die doeken die deze mistige, ongrijpbare kant van de Franse hoofdstad laat zien. Een stukje Parijs aan je muur is een onderdompeling in een magische, tijdloze wereld.

Het thema tijdloosheid is duidelijk aanwezig in het schilderij Paris Paris, waarvan de glinsterende kleuren ons terugvoeren naar het Parijs van weleer, niet lang nadat we Toulouse Lautrec voor het eerst ontmoetten. De klok op de Notre-Dame lijkt te zijn stilgezet en de stad lijkt eeuwig. Verliefd worden op zo’n schilderij hangt af van de sfeer die je aan het stuk wilt geven. Voorstellingen van de Franse hoofdstad zijn uniek omdat ze een sterke identiteit hebben zonder bijzondere ondersteuning of textuur. Het is aan jou om ze te combineren met een interieur dat niet alleen gebaseerd is op je muren, maar op je eigen gevoel.

In welke kamers kan ik een Paris schilderij ophangen?

De ideale kamer voor je Paris schilderij hangt vooral af van de indeling van je huis. De woonkamer is altijd een perfecte plek voor een groot werk of een drieluik van deze omvang. Meer specifiek is de ruimte boven de bank welkom om de bijzonderheid en tijdloosheid van een Parijs schilderij te versterken. Een woonkamer is over het algemeen lichter dan andere kamers. Het streeft naar ruimte en versterkt het effect van diepte in een schilderij. Op ooghoogte zal het de kamer verblinden met zijn oversized perspectief.

Als je de keuken overweegt als mogelijke gastheer voor je canvas, denk dan aan het praktische aspect. De keuken is een plek waar voedsel wordt verhit en geuren en materialen worden gemengd. Zorg ervoor dat je schilderij ver genoeg verwijderd is van hete bronnen (keramische kookplaten, elektrische kookplaten, ovens, magnetrons, enz.) Constant vet, hitte en vocht kunnen de textuur veranderen.

Dat gezegd hebbende, de keuken is een warme plek die ideaal kan zijn voor een Parijs canvas. In tegenstelling tot de woonkamer is het een intieme kamer, maar niet te intiem, waar je de voorkeur geeft aan een lijst van gemiddelde grootte. Het schilderij vormt een contrast met de huishoudelijke apparaten om het algemene visuele effect van de kamer te verzachten. Warme herfstkleuren in olieverf of aquarel zijn perfect om een rustige, vredige Parijse ochtend tot leven te brengen op je muren. Decoratieve werken hebben geen formele plek nodig om te worden tentoongesteld. Ze kunnen deel uitmaken van ons bescheiden dagelijkse leven en het vluchtige geluk van elk klein moment weergeven. Een mooi schilderij van een ochtenduitzicht op de Eiffeltoren verandert de bescheiden sfeer van je ontbijt in een Trocadero caféterras.

Kan ik een schilderij van Parijs in de slaapkamer van een kind hangen?

Wanddecoraties maken een kamer altijd aantrekkelijker. Schilderijen hebben de gewoonte om de aandacht van kinderen te trekken en hun verbeelding te stimuleren. Maar het is belangrijk om eerst uit te vinden wat ze mooi vinden. Afbeeldingen met een 3D-effect geven reliëf en diepte en contrasteren met het “schelp”-effect van de slaapkamer. Ze openen de ruimte en geven een droomachtige dimensie aan dit zeer persoonlijke hoekje. Deze keer is er geen thema om naar te streven, want de slaapkamer is de kamer die vraagt om kunstwerken die de persoonlijkheid van de bewoner zo goed mogelijk weerspiegelen.

Natuurlijk, minimalistisch of heel Frans Cancan, er is altijd een Parijs dat bij je past. Verplaats je van de Franse hoofdstad naar de bruisende straten van de Big Apple met onze collectie schilderijen van New York, die de energie en dynamiek van deze Amerikaanse metropool weerspiegelen.