Filters zichtbaar

Je hebt een passie voor oude beschavingen en vraagt je vaak af wat je vorige levens waren. Misschien was je wel een farao die er alles voor over had om de goden te evenaren… Of misschien vocht je wel tegen Napoleon in de Slag bij Waterloo… Of misschien was je een dappere Viking die de woeste zeeën trotseerde aan boord van zijn langschip.

Wie weet wie je was in vorige levens?

Als je niet terug in de tijd kunt gaan, kun je geschiedenisborden in je huis installeren. In je slaapkamer of woonkamer geven deze schilderijen vol emotie een onmiskenbaar cachet. De truc is om er een te vinden die bij je persoonlijke profiel past.

Historische schilderijen zijn ideaal om je inrichting te verrijken met inspirerende kunstwerken. Om onze volledige collectie te ontdekken en andere werelden te verkennen, aarzel dan niet om onze Tabloide.nl website te bezoeken.

Hoe kies je het juiste historieschilderij om je huis mee te versieren?

Dat is een uitstekende vraag. Als je geconfronteerd wordt met het onmetelijke aanbod, weet je niet waar je moet kijken. Of het nu gaat om dit schilderij van een drakkar in de mist of deze voorstelling van het dodenmasker van Toetanchamon, je wordt erdoor aangetrokken. Het is zo moeilijk om de aantrekkingskracht van schoonheid te weerstaan…

De enige manier om hier voorbij te komen is om terug te gaan naar de basis: wat is je favoriete historische tijdperk? Alleen al door deze vraag te beantwoorden, kun je het ideale historische schilderij vinden.

Historische schilderijen voor fans van de farao’s
Als je een passie hebt voor het oude Egypte, voel je je ongetwijfeld aangetrokken tot schilderijen van piramides. Heilige ogen, oude goden, piramides en de Sfinx van Gizeh… Breng een beetje van dit mythische tijdperk terug door een historisch schilderij te kopen.

En dat is nog maar één van de vele voorbeelden.

Geschiedenisschilderijen geïnspireerd door Vikinglegendes

Als je een fan bent van de serie “Ragnarök”, zijn je dromen ongetwijfeld gevuld met Vikingen met beschilderde gezichten en longships die stilletjes door de mist oprukken. Als dat het geval is, dan zijn de schilderijen met scènes uit het Scandinavische leven (793-1066) precies wat je nodig hebt.

Stel je voor… Op weg van je werk naar huis is het eerste wat je ziet een historisch schilderij van Vikingen in oorlog. Een onbeschrijfelijk gevoel van trots overvalt je onmiddellijk. Onbewust recht je je rug en blaas je je borst vooruit. Dat is de kracht van een oud schilderij.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat het niet altijd de tijd is om te vechten. Een schilderij van Vikingschepen op een mistig meer nodigt je uit om te mediteren en los te laten. Net als de schepen die heen en weer worden geslingerd door de wind, wil je al je zorgen voor een paar minuten vergeten.

Geschiedenisschilderijen die een eerbetoon zijn aan de blauw-wit-rode vlag

Zin om je onder te dompelen in de Franse cultuur? De rijke geschiedenis van Frankrijk zit vol met grote figuren. Bewonder het ontredderde gezicht van keizer Napoleon Bonaparte op het schilderij dat zijn troonsafstand uitbeeldt. Of kijk hoe hij trots poseert, zijn rechterhand subtiel in de halslijn van zijn jasje.

Als je van geschiedenis houdt, zijn schilderijen geïnspireerd door vroeger precies wat je nodig hebt. Ze zijn gemaakt door geschiedenisfanaten voor geschiedenisfanaten en vertellen verhalen die je blijven verbazen.

Wat stelt een historieschilderij voor?

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft een historieschilderij een scène van enkele decennia geleden weer. Het kan momenten uit het leven, epische veldslagen, mythologische symbolen of zelfs architecturale monumenten uitbeelden.

Zo kan een schilderij met farao’s als historisch geïnspireerd worden beschouwd. Ook een schilderij met Noorse goden valt in deze categorie.

Kortom, elke voorstelling die gedateerd is, kan worden beschouwd als een historisch schilderij. Abstracte voorstellingen en stillevens vallen niet onder dit genre.

Om als historieschilderij te worden beschouwd, moet het doek een situatie, geloof of persoon uitbeelden die echt heeft bestaan. Natuurlijk is het mogelijk om het geheel te verfraaien. Een schilder kan bijvoorbeeld een licht briesje veranderen in een storm met kracht zeven om de dapperheid van de Vikingridders te benadrukken.

In welke kamers kun je een historisch schilderij ophangen?

Over het algemeen hangen estheten hun historische schilderijen graag in de woonkamer. Liggend op hun bank kunnen ze de details van Napoleons zelfportret of een van de werken met de vele historische feiten van Napoleon bewonderen.

Een van de grote voordelen van historische schilderijen is dat ze gemakkelijk in elk interieur passen. Of je nu een fan bent van minimalisme of een meer drukke inrichting hebt, dit schilderij past er natuurlijk in. Je hoeft het alleen maar aan de muur te hangen of op een paar meter afstand van andere decoratieve voorwerpen. De charme van een historieschilderij maakt het tot een echte esthetische aanwinst.

Een andere populaire ruimte voor historische schilderijen is het kantoor. Een historieschilderij dat boven aan een bureau hangt, moedigt je aan om je te blijven concentreren op je doelstellingen. Hoe kun je je vizier niet hoger richten als je voortdurend wordt geconfronteerd met de afbeelding van Napoleon Bonaparte?

In een kantoor moedigt een geschiedenisbord je aan om alles te geven om een blijvende indruk te maken. Als je productiever wilt zijn, hang dan een van deze schilderijen in je werkkamer.

De slaapkamer is een andere goede plek om historische schilderijen te plaatsen. Om een koninklijk of verfijnd tintje toe te voegen, aarzel dan niet om een historisch schilderij boven je hoofdeinde te hangen.

Nog een suggestie: de badkamer. Ja, dat klopt. Tot op zekere hoogte kun je een historisch schilderij in de buurt van je douche plaatsen. Andere locaties die je niet over het hoofd mag zien zijn de gangen van het huis en de eetkamer.

Kun je een historisch schilderij in een kinderkamer zetten?

Het antwoord is ja. Een historieschilderij is verre van sober en is een kunstwerk dat geschikt is voor alle generaties. Zelfs in een kinderkamer zal dit schilderij geweldig staan. Bovendien is het een uitstekende manier om je kroost kennis te laten maken met klassieke kunst. Misschien is het tijd voor je zoon of dochter om over de wereldgeschiedenis te leren…