Filters zichtbaar

Wilde dieren zijn een ongrijpbaar universeel erfgoed dat zo gefascineerd is dat voorkeuren voor diersoorten sterk uiteenlopen. Sommigen geven de voorkeur aan wilde dieren, vooral katachtigen, terwijl anderen waarde hechten aan tamme zoogdieren. Tot die laatste behoort onvermijdelijk de grootste (en grootste) herkauwer van de Afrikaanse savannes: de giraffe.

Gigantisch genoeg om moeilijk te domesticeren te zijn, tenzij je een bosrijke omgeving in de open lucht hebt die groot genoeg is, is de giraf erg aantrekkelijk vanwege zijn rode vacht met witte scheuren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er decoratieve voorwerpen op de markt zijn met dit gigantische dier. Je vindt hem geschilderd of afgedrukt op doeken of schilderijen.

Waarom kies je niet voor pop-art giraffeschilderijen in verschillende kleuren om een dierlijk tintje aan je interieur te geven?

Wat symboliseert de giraffe?

In de sjamanistische traditie vertegenwoordigt de giraffe de verheffing van de geest. Het is een heilig dier dat door de toenmalige Indianen op een speciale manier werd aanbeden. Met een hoogte van 06 meter zijn giraffen scherpe waarnemers van wat er om hen heen gebeurt. Als hij waakzaam is, kan hij aanvallen en hinderlagen van de katachtigen die vaak om hem heen sluipen, opmerken.

De giraffe staat ook voor innerlijke rust, vriendelijkheid, zachtheid en oprechtheid. Dit is niet verwonderlijk als je kijkt naar het gedrag van dit dier, dat meestal heel vredig is.

Andere voorouderlijke stromingen beweren dat de giraffe paranormale gaven bezit die hem in staat stellen voorbij de schijn te kijken, naar dimensies die parallel lopen aan de driedimensionale wereld waarin wij mensen leven: dit is de vierde dimensie.

Als het gaat om het interpreteren van dromen, kan het zien van een giraf symbool staan voor de dringende noodzaak om je bewust te worden van feiten. In dit geval is het nodig dat het individu zichzelf grondig observeert om zijn tekortkomingen te identificeren.

De giraffe symboliseert ook de wederzijdse vereniging van de krachten van hemel en aarde. Er wordt gezegd dat de godheden van de onzichtbare wereld contact zoeken met degenen die een droom hebben waarin een giraffe verschijnt.

Dit zoogdier symboliseert ook de harmonie tussen de emoties en het spirituele. Het is evenwicht, het vermogen om mentaal en psychologisch alle feiten te beheersen die ons zouden kunnen overweldigen.

Het is vanwege al het exotische dat het leven van de giraffe kenmerkt dat gespecialiseerde decorateurs op het ingenieuze idee zijn gekomen om dit beest op een waardige manier af te beelden op foto’s, zodat kopers de kans krijgen om zich er visueel in onder te dompelen.

Op menselijk niveau zou het heel verrijkend voor je zijn om deze ervaring te hebben. Maar welke kamer kies je voor je giraffe op canvas?

Hoe kies ik een giraffedoek?

Allereerst moet je weten dat doeken met een witte of zwarte achtergrond geschikt zijn voor elk interieur, binnen of buiten. Een van de belangrijkste criteria waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze is de grootte van het doek in verhouding tot je ruimte. Je moet ook vooral letten op de kleuren van de giraffe zelf – de huidige trend is pop-art.

Voor meer finesse kun je kiezen voor een XL (60cmx80cm) of XXL (70cmx100cm) pop giraffe portret. Je kunt ook kiezen voor een gekleurd pop-art giraffeportret voor extra originaliteit.

Het is ook een geweldig cadeau-idee voor een man. Je kunt echter ook kiezen voor een meer beestachtige en viriele stijl door te kiezen voor een schilderij van een wilde beer, verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen in onze collectie, die je hier kunt ontdekken.

Welke kamer(s) kan ik inrichten met een giraffen schilderij?

Vergeet niet dat het kiezen van het juiste giraffe schilderij ook afhangt van de vraag in welke kamer het komt te hangen. Als je van plan bent om het in je slaapkamer op te hangen als hoofdeinde, kies dan voor een kleurrijk pop-art giraffen schilderij met een witte achtergrond.

Als je schilderij in je woonkamer of eetkamer komt te hangen, kun je kiezen voor het pop-art portretschilderij van een giraffe. Het is bijzonder geschikt voor gekleurde muren. Bovendien creëer je met een van deze kunstwerken in je thuiskantoor of op je werkplek een sfeer die bevorderlijk is voor een goed humeur en dankzij de kleuren van deze doeken zal je huis er stralender uitzien.

Als je vrouw een voorliefde heeft voor dieren, aarzel dan niet om haar te verrassen door een giraffeschilderij naast haar bed te hangen. Als het een man is, hang het schilderij dan in zijn bibliotheek of in de kamer waar hij buiten de slaapkamer de meeste tijd doorbrengt.

Voor mensen met boekenkasten of muziekstudio’s is het giraffenkunstdoek het ideale decoratiestuk voor een meer inspirerende en aangename omgeving. In combinatie met LED-verlichting geeft dit schilderij ‘s avonds of als het donker is een zeer weelderig lichteffect.

Kun je een giraffenschilderij ophangen in de slaapkamer van een kind?

Het hoeft geen betoog dat kinderen en tieners een grotere voorkeur hebben voor kleurrijke objecten dan volwassenen. En als het een dier is dat zo indrukwekkend is als de giraffe, zal de euforie des te intenser zijn.

Dus waar wacht je nog op? Creëer een betere sfeer in de slaapkamer van je kind door een pop-art giraffe op te hangen. Zet hem op een plek waar hij hem gemakkelijk kan zien als hij wakker wordt.