Filters zichtbaar

Wanddecoratie is vaak de finishing touch bij het aankleden van een interieur. Het decoreren van ruimtes met Mondriaan schilderijen verbetert je inrichting en maakt het apart. Je gasten zullen ontzag hebben en zelfs een beetje jaloers zijn. Helemaal als je een Mondriaan bestelt die natuurgetrouw is gereproduceerd dankzij onberispelijk drukwerk.

Hoe kies je een Mondriaan schilderij voor je interieur?

De werken van Mondriaan en Gauguin tonen een fascinerende evolutie in de kunstgeschiedenis, van geometrische abstractie tot exotische en levendige kleuren. Bekijk voor meer informatie over de schilderijen van Gauguin onze collectie op Tabloid.

Als het gaat om het kiezen van schilderijen, zijn er twee tegengestelde decoratieve stromingen:

  1. Het schilderij als decoratief stuk in de continuïteit van andere meubels (gelijkenis in kleur, toon, stijl, enz.). Homogeniteit is het meest gewild.
  2. Het opvallende schilderij, dat contrast creëert, hangt aan de muur en trekt de aandacht. Als dit het effect is waarnaar je op zoek bent als je een Mondriaan schilderij koopt, zul je blij zijn.

Het wordt algemeen en wijselijk aanvaard dat er geen rekening kan worden gehouden met smaak. Wat je decoratieve voorkeuren ook zijn, een bedrukt Mondriaan schilderij geeft een persoonlijk tintje aan je woon- of werkruimte.

Ter illustratie: je kunt een strakke keuken een kunstzinnig tintje geven. Een andere manier is om een avant-gardistische Mondriaan op te hangen in een Victoriaanse woonkamer. Je kunt ook 3D-kleuren durven gebruiken om een kamer op te fleuren.

Durf een Mondriaan en je interieur zal er des te mooier en spiritueler door worden! Het is de magie van geometrie en primitieve kleuren.

Wat is er zo speciaal aan een Mondriaan schilderij?

Bij tabloide.nl hebben we een ruime keuze aan Mondriaan schilderijen. Voordat we u vertellen welk Mondriaan schilderij u moet kiezen, geven we u graag een korte introductie over de schilder, zijn artistieke carrière en de ontwikkeling van zijn stijl. Zo krijgt uw Mondriaan bestelling meer inspiratie.

Piet Mondriaan, wanneer geometrie beeldende kunst wordt

De stijl van Piet Mondriaan (1872-1944) evolueerde tijdens zijn artistieke carrière (beïnvloed door Van Gogh, kubisme, figuratie, abstractie, moderne kunst en neoplasticisme). Deze avant-gardistische Nederlandse schilder, die een onvoorwaardelijke liefhebber werd van pure geometrische vormen en contrasten, ontving lovende kritieken en werd beschreven als “Meester van het raster, de rechte lijn en primaire kleuren”.

Een Mondriaans schilderij op het eerste gezicht herkennen

De voorliefde van onze abstracte schilder voor geometrische vormen werd duidelijker tijdens zijn Parijse periode (vanaf 1912). Hij componeerde zijn tekeningen met rechthoekige vormen op een orthogonaal raster (de zogenaamde kubismebeweging). De primaire kleur – behalve groen – en de rechte lijn stonden voorop in de schilderijen van Piet Mondriaan.

Mondriaans schilderijen, die het kubisme verruilden voor het neoplasticisme, bevatten nu alleen de kleuren rood, blauw en geel tegen een witte achtergrond. De pure kleuren en vormen worden omlijnd door zwart.

Een reproductie van Mondriaan is universeel herkenbaar zonder zijn handtekening! Zelfs amateurs zullen zich niet vergissen; de schilderijen in onze online schilderijengalerij zijn van de hoogste kwaliteit.

Onze atypische kunstenaar werd uiteindelijk een belangrijke figuur in de Stijlbeweging, naast andere beroemdheden van de moderne kunst (Malevitch, Kandinsky).

Mondriaan vond, of beter gezegd vond uit, zijn beeldtaal in 1914: hij baseerde die op een subtiel samenspel van verticale en horizontale lijnen, pure kleuren en geometrische vormen zonder krommingen. Dit was zeker niet omwille van de eenvoud!

Hier is de Mondriaanstijl uitgelegd door de schilder Pieter Cornelis Mondriaan: Ik construeer lijnen en kleurencombinaties op platte vlakken om, met het grootste bewustzijn, de algemene schoonheid uit te drukken.

Als je op zoek bent naar algemene schoonheid, dan zit je goed met onze Mondriaan reproducties. Onze afdrukkwaliteit is ongeëvenaard.

Waar kan ik een Mondriaan schilderij plaatsen?

Mondriaan is universeel van roeping, zozeer zelfs dat zijn werken mode- en accessoireontwerpers en architecten hebben geïnspireerd. Niet alleen raden decorateurs en ontwerpers een Mondriaans schilderij aan voor elke ruimte, ze hebben zelfs Mondriaans meubilair gebouwd: keukens, bibliotheken, speelhuisjes, badkamers, lineaire opbergmeubels, enzovoort.

Een goed gekozen Mondriaanschilderij kan worden aangepast aan elke ruimte in huis. Voel je vrij om de Mondriaan touch over te brengen naar al je kamers:

  • breek de monotone kleur van een doorschijnende hal – het wit van het marmer of het lichtbeige van een muur – met een reproductie van Compositie 2 in geel, rood en blauw(wist je dat het originele werk op een veiling voor 24 miljoen dollar werd verkocht!)
  • laat je woonkamer opvallen door onze replica van het schilderij Mondriaan Large Composition in de lijn van een bank op te hangen (de aanbevolen hoogte is ongeveer 1,60 m). Het meubelstuk wordt onderdeel van het plaatje!
  • Fleur je keuken op met een reproductie van het beroemde rode, gele en blauwe Mondriaan schilderij . Een keuken leent zich goed voor de kleuren en rechthoekige vormen die zo kenmerkend zijn voor Mondriaans schilderijen. Kasten, meubels en kleurrijke groenten/fruit lenen zich goed voor de kleurrijke vormen van onze universele schilder.

Is het Mondriaan schilderij voor de slaapkamer of het kantoor?

Laten we eerlijk zijn, het is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ten eerste zijn voorkeuren en favorieten niet te rechtvaardigen! Ten tweede leent de Mondriaanstijl zich voor allerlei decoratieve dwaasheden.

In een kantoor creëert een Mondriaancompositie dynamiek, vitaliteit, enthousiasme en vreugde. Onze Mondrian Composition Blue print zal prachtig staan in je kantoor.

Net als in de keuken vormen de rechthoekige vormen van het meubilair in een werkruimte een symbiose met de onronde geometrische vormen die Mondriaan zo dierbaar waren. Je bent vrij om je te laten inspireren door zijn kleurencode.

Slaapkamers passen goed bij neoplasticisme. Fans van deze kunststroming die hun intieme ruimtes hebben ingericht met een replica van Mondriaan weten dat de felle kleuren je niet belemmeren om te ontspannen of in slaap te vallen.

Een slaapkamer kan ook een lees- of studeerruimte bevatten. Als dit voor jou het geval is, aarzel dan niet om een Mondriaan schilderij te bestellen om het te verfraaien.

Mondriaan wilde dat zijn kunst universeel zou zijn en daarin is hij geslaagd. Ontwerpers van allerlei pluimage brengen hulde aan hem en lenen zijn codes. Ook jij kunt de verschillende ruimtes in je huis aankleden met reproducties van Piet Mondriaan.

Onze collectie biedt u een onberispelijke afdrukkwaliteit tegen de beste prijs. Onze verkoop- en leveringsvoorwaarden garanderen u een veilige Mondriaan aankoop.

Bovendien aarzelen onze trouwe klanten niet om hun bestellingen van Mondriaan reproducties te vernieuwen, gezien de gereduceerde prijs, voor hun plezier en humor.

Bestel uw Mondriaan bij tabloide.nl en versier uw muren met verfijning.