Filters zichtbaar

Als dat het geval is voor jou, waarom transformeer je je huis dan niet met een kunstdruk op canvas met een vogel in vlucht, of een familie vogels rustend op een boomtak?

Op deze manier kun je al die belangrijke waarden in je leven (vrijheid, ontdekking, dromen en het bereiken van je doelen) illustreren met een originele en impactvolle muurdecoratie met een majestueuze vogel!

Schilderij van vogels: een decoratief schilderij dat een verlangen naar vrijheid inspireert

Afgedrukte schilderijen van vogels zijn een geweldige optie voor interieurontwerp, omdat vogels tot de meest inspirerende dieren behoren die er bestaan.

Vogels leven in gemeenschappen en functioneren als grote families. Maar de algemene levensstijl van vogels hangt natuurlijk af van de vogelsoort in kwestie.

Wist je bijvoorbeeld dat zwanen, eenden en andere watervogels drijvend slapen op het meer waar ze hun dag spetterend doorbrengen? Wist je dat agaporniden, die beroemde kleine kleurrijke papegaaien die normaal gesproken in Afrika leven, heel goed in staat zijn om alleen te leven, in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden? En wist je dat bepaalde vogelsoorten (meestal papegaaien) in staat zijn om op muziek te dansen en met een mens te kletsen?

Zoals je ziet zijn vogels op zijn zachtst gezegd verrassende dieren, met onwaarschijnlijke vaardigheden en talenten. Naast hun zang-, dans- en vliegkunsten vallen vogels ook vaak op door hun kleurrijke verenkleed, dat een expressionistisch schilderij of een popartfoto waardig is. Kijk maar naar de veren van kaketoes, flamingo’s en pelikanen!

Als je op zoek bent naar een origineel, kleurrijk schilderij vol natuur en leven om je interieur een boost te geven, dan heb je nu de kunstcollectie gevonden waar je naar op zoek was!

Vogelschilderijen: hoe kies je een vogelkunstdoek?

Het kiezen van een schilderij op canvas met een of meer vogels is geen gemakkelijke taak. Alleen al de keuze van de vogel die op je canvas wordt afgebeeld, bepaalt al snel de stijl van je schilderij en het uiteindelijke resultaat.

Als je bijvoorbeeld kiest voor een vogelschilderij van een papegaaienpaar of een pauw, zal je canvas waarschijnlijk geen zwart-wit schilderij worden (wat geen eer zou doen aan het prachtige verenkleed van deze vogels) en zal dit schilderij, opgehangen in een willekeurige kamer van je huis, meteen een vleugje kleur en positiviteit aan je muren brengen.

Als je interieur eerder sober en minimalistisch is, verlevendig de muur van je kamer dan met een kleurrijk XXL schilderij. Als algemene regel voor vogelschilderijen raden interieurspecialisten je aan om slechts één groot XXL schilderij, een drieluik of een art canvas bestaande uit 5 schilderijen aan dezelfde muur te hangen. Vogelschilderijen zijn zo rijk aan details, textuur, patronen en kleuren dat ze over het algemeen de ruimte moeten krijgen die ze verdienen.

Net als bij elk ander type schilderij is het raadzaam om je vogelschilderij te kiezen op basis van je bestaande inrichting en te vertrouwen op je intuïtie.

De keuze van de schilderstijl is ook heel belangrijk, want het decoratieve effect zal niet hetzelfde zijn als je kiest voor een schilderij met aquareleffect of een realistische foto afgedrukt op canvas.

Het is aan jou om je ideale vogelschilderij te kiezen op basis van je persoonlijke smaak!

Vogelschilderij: waar hang je je vogelschilderij op?

Je hoeft maar naar onze collectie vogelschilderijen te kijken om te beseffen dat dit type canvas in elke kamer van het huis kan worden opgehangen. Een XXL canvas of een drieluik bestaande uit 5 vogelschilderijen zal bijvoorbeeld prachtig staan boven je salontafel of ontvangstruimte. In dit geval raden we aan een felgekleurd canvas te kiezen om de woonkamer op te vrolijken en een positieve energie in de hele kamer te creëren.

Het ophangen van een kleurrijk vogelschilderij in je slaapkamer is ook een geweldig idee als je wakker wilt worden met een vogel of een familie vogels die je meteen in een goed humeur brengt.

En als je de muren van je slaapkamer liever onversierd laat, maar er wel van droomt om het begin van je dag een positieve boost te geven, hang dan een vogelfoto (of meerdere vogelfoto’s) op in de eerste kamers waar je ‘s ochtends doorheen loopt (zoals de badkamer of de keuken).

Wat is er immers aangenamer dan je tanden poetsen voor een vogelschilderij van een kleurrijke, originele papegaai, of je ontbijt klaarmaken onder het speelse oog van een familie vogels op een tak?

En als je je kind wilt verblijden door hun slaapkamer te versieren met een kleurrijk doek dat een eerbetoon is aan de schoonheid van de natuur en dieren, aarzel dan niet om een vogelschilderij te kiezen! Wie weet ontdekt je kleintje door naar een vogelschilderij te kijken voor het slapengaan wel dat hij een avonturier, ontdekkingsreiziger of ornitholoog is!

Vogelschilderij: welk type vogelschilderij voor welk type interieurontwerp en sfeer?

Als je houdt van vogeltekeningen die eruit zien als kunstschilderijen en van beelden die rijk zijn aan details en die inspireren tot introspectie en innerlijke vragen, dan raden interieurspecialisten je sterk aan om te kiezen voor een groot formaat realistische foto van een papegaai of een beeld dat is genomen met een macrolens. Op deze manier zullen de details, patronen, texturen en reflecties van het verenkleed van de vogel automatisch je aandacht trekken en je helpen om je aandacht een paar momenten op je vogelfoto te richten.

Als je daarentegen op zoek bent naar een schilderij op canvas dat alleen bedoeld is om je interieur te verfraaien, kies dan voor een schilderij of foto op canvas die rechtstreeks uit een documentaire over wilde dieren lijkt te komen. Vogelfoto’s zijn altijd spectaculair, ongeacht de opname, en zijn genoeg om een adembenemend decor te creëren in elke kamer van je huis!

Tot slot, als je meer een fan bent van popart, moderne schilderkunst en fine art afbeeldingen, en je interieur is meer gericht op design en fine art schilderkunst, aarzel dan niet om te kiezen voor een pop bird schilderij of een vogel canvas met mozaïekeffect. Dit geeft je een originele, atypische look terwijl je een eerbetoon brengt aan een van de mooiste dieren ter wereld!

Wat is jouw favoriete vogelschilderij? Heb je nog andere wensen? Laat je verder inspireren en ontdek onze vlinderschilderijen, die gewoonweg ongelofelijk zijn en gemakkelijk een muurdecoratie met vogels kunnen aanvullen voor nog meer lichtheid en samenhang in je decoratie.