Filters zichtbaar

We weten vaak niet wat we op onze muren moeten zetten om ze tot leven te brengen. Stadsdecoraties zijn perfect voor deze taak. Je huis versieren met afbeeldingen geeft het persoonlijkheid en stijl. Daarom nodigen we je, voordat we dieper ingaan op schilderijen van de Romeinse stad, uit om de levendige en zonnige Amerikaanse metropool te ontdekken met onze selectie schilderijen van Miami, een echt paradijs voor liefhebbers van kunst en strand op canvas.

Schilderijen zijn je bondgenoten bij het ontwikkelen van je stijl, want kunstwerken brengen elegantie en esthetiek in elk huis. Je kunt kunstwerken gebruiken die dezelfde stijl hebben of verschillende stijlen, het hangt allemaal af van je smaak. De kunstmarkt biedt je een breed scala aan mogelijkheden, van abstracte schilderijen tot verschillende samengestelde stijlen. Een daarvan is de Rome lijst.

Hoe kies je een Rome schilderij om je huis mee te versieren?

Het kiezen van de juiste Rome-foto voor je huis is een complexe taak. Het is een kwestie van weten hoe je de kleuren en stijl kunt combineren, zonder het ontwerp van de lijst uit het oog te verliezen, zodat het alle aandacht trekt. Eén verkeerde beslissing kan alle moeite die we hebben gedaan om een bepaalde kamer in te richten, tenietdoen. Daarom is het belangrijk om bepaalde sleutels in gedachten te houden bij het kiezen van het ideale type schilderij.

Hoewel, het moet gezegd worden, er is geen theorie gebaseerd op objectieve gronden in dit opzicht, maar ervaring en goede smaak zullen je helpen de juiste beslissing te nemen. Het meest fundamentele principe is dat het schilderij een element moet zijn dat geïntegreerd is in de rest van de decoratie, maar met een zekere prominentie. Het moet niet worden gezien als een toevoeging. Het moet deel uitmaken van een geheel. Een schilderij kiezen op basis van zijn kleuren is de eenvoudigste manier om het juiste eindresultaat te bereiken. De sleutel is om te bepalen welke de twee overheersende kleuren in de kamer zijn en op zoek te gaan naar een doek dat deze kleuren bevat. Ze hoeven niet precies hetzelfde te zijn, maar wel dezelfde tint. Als wit de overheersende kleur is, is elke tint goed. Een reeks pasteltinten creëert een zacht, harmonieus effect, terwijl felle kleuren en geometrische vormen een opvallend contrast vormen dat de kamer energie geeft.

Wat stelt een foto van Rome voor?

Stadsfoto’s geven een stedelijk gevoel aan de kamer die je kiest, dus als je van alles wat stedelijk is houdt, is dit type muurdecoratie ongetwijfeld iets voor jou. De bekendste zijn de zogenaamde skylines, waarop je het silhouet van de belangrijkste torens of wolkenkrabbers van een bepaalde stad kunt zien. Ook erg populair zijn die welke een straat van een stad voorstellen, zodat je vanuit je eigen huis een glimp kunt opvangen van de meest verborgen geheimen van de stad. Wat overheerst in de foto’s van Rome is goede smaak, de zoektocht naar geschiedenis en elegantie. Rome is de wieg van onze beschaving, dus een hoekje van deze stad schilderen is de geschiedenis thuisbrengen.

De monumenten, de fonteinen, de bruggen, heel Rome is schoonheid en het is deze schoonheid die je huis binnenkomt. Een schilderij van Rome vertegenwoordigt de kwintessens van klassieke goede smaak zonder de moderniteit te verwaarlozen.

In welke kamer(s) kun je een Rome schilderij ophangen?

Inspirerende decoraties zijn essentieel in een moderne en trendy woonkamer. In de collectie Rome fotolijsten zie je modellen die perfect passen bij de inrichting van je woonkamer. In een representatieve setting geven de Rome lijsten een bijzonder karakter aan een interieur. De veelkleurige wanddecoraties veranderen de inrichting van je woonkamer gemakkelijk. Een duidelijk voordeel van de Rome collectie is de tijdloosheid van het thema, waardoor de decoratie perfect is in elke kamer. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer zullen Rome foto’s geweldig staan.

Je kunt ook een Rome-foto in een kantoor plaatsen, wat het een chique en smaakvol tintje geeft. Als je een trap hebt, waarom versier je de muren dan niet met kleinere Rome-foto’s die allemaal hetzelfde thema vertegenwoordigen? Een iets te lange gang kan een tentoonstellingsgalerij worden waar je Rome-frames kunt plaatsen, bijvoorbeeld met afbeeldingen van de fonteinen van de stad. Met lijsten in pasteltinten creëer je een gezellig interieur in je huis dat bij alle interieurs past.

Kun je een schilderij van Rome in de slaapkamer van een kind zetten?

Een kinderkamer heeft iets speciaals, misschien wel iets magisch. Een ruimte vol illusie, onschuld en knuffels die we graag inrichten. Geef de slaapkamermuur een uniek tintje met foto’s. In de kinderkamer kunnen we allerlei leuke en originele voorwerpen voor hen toevoegen. Van dekens en kindertipi’s tot foto’s aan de muur. Hoe kies je de meest geschikte foto? En vooral, welke soorten kinderfoto’s kunnen we gebruiken? Romafoto’s zijn natuurlijk geschikt voor kinderen, zoek gewoon naar de foto’s die het dichtst bij hun kijk op het leven staan. De beste zijn natuurlijk de zwart-witfoto’s van een straat met motoren of vespa’s, die zo kenmerkend zijn voor de stad Rome. Een grijze afbeelding met een enkel rood element, zoals een rode vespa voor een van de fonteinen van de stad, zal ook erg populair zijn.

Het kind kan ook gefascineerd zijn door de Romeinse geschiedenis. In dat geval zijn afbeeldingen van theaters, amfitheaters en het Romeinse circus te verkiezen. Als het kind een romanticus is, wat is er dan mooier dan een foto van een brug in de schemering met lantaarnpalen die weerspiegelen in het water? Denk na over de grootte en de plaatsing van de afbeeldingen en laat de kinderen vooral de afbeeldingen kiezen die ze het mooist vinden. Het is tenslotte de bedoeling dat het kind zich thuis voelt in zijn kamer en dat alle decoratie past bij zijn karakter en persoonlijkheid, zodat het zich goed voelt over zichzelf.