Filters zichtbaar

Hoe kies je een walvisschilderij om je huis mee te versieren?

Wat dacht je van een duik in het koninkrijk van het grootste zoogdier ter wereld? De walvis, en meer specifiek de blauwe vinvis, wordt beschouwd als het meest indrukwekkende dier op aarde. En met reden: de grootste exemplaren kunnen wel 30 meter lang worden en 170 ton wegen. Indrukwekkend, nietwaar? De walvis is een dier dat zowel indruk maakt als kalmeert. Het intrigeert evenveel als het fascineert! Dus als je zijn grootte niet persoonlijk kunt bewonderen, waarom versier je je huis dan niet met een walvisschilderij? Ja, maar welke?

De walvis kan op veel verschillende manieren worden afgebeeld in de kunst. Het is aan jou om te beslissen wat je met het schilderij wilt uitdrukken. Wat het doek betreft, zijn er verschillende stijlen en werelden om uit te kiezen: donkere of felle kleuren, schilderij of fotografisch effect, realistische of abstracte stijl. Als je het mysterieuze gezicht van dit grote dier, dat vaak als solitair wordt beschreven, wilt aanschouwen, zul je zeker worden verleid door de abstracte en moderne stijl van het cybernetische walvisdoek. De walvis wordt voorgesteld door een verzameling lichtgevende blauwe lijnen op een zwarte achtergrond die de donkere, raadselachtige sfeer van de diepzee oproept.

Als je daarentegen licht en rust in je huis wilt brengen, zal een schilderij met een meer natuurlijk decor aan je verwachtingen voldoen. Het schilderij Magnificent whale dompelt ons onder in het diepe blauw. Het biedt ons een prachtige gradatie van blauw in de lucht en het water. De walvis is in al zijn pracht afgebeeld. In zijn natuurlijke staat maakt hij zich klaar om weer boven de oceaan uit te komen, waar de warme, troostende zonnestralen hem opwachten. Een omgeving die uitnodigt tot sereniteit en een terugkeer naar onze roots.

En waarom niet twee passies combineren? Zowel liefhebbers van zonsondergangen als walvisspotters zullen iets te vieren hebben. Stel je een weelderige zonsondergang voor met warme gele, oranje en rode reflecties. Aan de horizon duikt een majestueuze walvisstaart in het diepe water.

De stijl van de foto is niet het enige criterium waar je op moet letten. De grootte van de afbeelding die je kiest, hangt af van de grootte van de kamer en de muur. Zorg er dus voor dat je de grootte van je lijst aanpast aan de oppervlakte van de muur waar je hem aan ophangt. Als je de foto bijvoorbeeld aan een grote muur wilt hangen, moet je ervoor zorgen dat de afmetingen van je foto groot genoeg zijn om ervoor te zorgen dat hij er nog steeds goed uitziet.

Wat is de symboliek van de walvis?

Door de geschiedenis heen heeft de walvis een belangrijke rol gespeeld in culturen over de hele wereld. De beroemde mythe van de walvis en Jona, een visser die drie dagen in de ingewanden van het dier doorbracht, is daar een perfect voorbeeld van. Het zoogdier vertegenwoordigt de buik van de zee, de onmetelijkheid van de oceanen en zelfs wedergeboorte.

Op ritueel gebied heeft de walvis een speciale plaats in de Maori-mythologie in Nieuw-Zeeland. Er zijn veel legendes rond de walvis.

Door zijn grootte wordt de walvisachtige vaak als indrukwekkend en zelfs bedreigend ervaren. Dit wezen boezemt wijsheid en respect in, maar ook angst. Voor gewone stervelingen zijn de afmetingen van het dier onwerkelijk.

Om al deze redenen is de walvis een dier dat niemand onverschillig laat, en door de geschiedenis heen heeft het vaak de prijs betaald. Helaas is de walvisvangst al eeuwenlang een plaag. In veel landen wordt op walvissen gejaagd voor hun vlees en spek.

In welke kamers kun je een walvisschilderij ophangen?

De walvis is een dier dat verschillende boodschappen kan overbrengen: kalmte, kracht, wedergeboorte. Het zou zonde zijn om het in je slaapkamer te hangen, waar je de meeste tijd slapend doorbrengt. Een kunstwerk als de Magnificent whale nodigt uit tot een moment van bezinning, of zelfs meditatie of herinnering. Het zal zijn plaats vinden in een grote, lichte kamer, zoals een grote woonkamer of eetkamer. Een bureau of boekenkast zou ook een geweldige plek zijn voor dit type schilderij.

Kunnen we een walvisschilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

De walvis wordt vaak afgebeeld in zijn natuurlijke omgeving: de oceaan. De overheersende kleur is blauw. In de psychologie roept blauw zuiverheid op, maar dat niet alleen. Het staat ook voor zachtheid, kalmte en creativiteit. Dus waarom zou je het niet gebruiken in een kinderkamer? Wat is er beter dan deze slimme mix van kwaliteiten om een kind voor te bereiden op een zachte intrede in de wereld van dromen? En wist je dat walvissen uitzonderlijke moeders zijn? Voor meerdere maanden en zelfs jaren, afhankelijk van de soort. Ze beschermt haar kalf en scheidt zich nooit van het kalf. Ze gedraagt zich als een moederkloek (we hebben hier ook foto’s van kippen) en beschermt haar kroost om het te laten overleven. Tijdens deze lange reis zal ze hem borstvoeding geven, hem leren praten en zelfs zwemmen. Is dat niet ontroerend! De walvis is de ideale beschermer voor de slaapkamer van een kind.