Filters zichtbaar

Hoe kies je het juiste BMW schilderij om je huis te decoreren?

Om de beste keuze voor je BMW schilderij te maken, moet je twee aspecten tegelijk in overweging nemen. Enerzijds de emotionele invalshoek die verband houdt met uw smaak en waarden. En anderzijds het technische aspect, dat rekening houdt met de manier waarop uw schilderij past in de esthetiek en de ruimte van de kamer. Is het schilderij bedoeld voor een intieme ruimte zoals een slaapkamer, of een gezellige ruimte zoals een woonkamer? Welke kleuren moet ik kiezen voor een BMW schilderij? Welk formaat BMW schilderij moet je overwegen? Hier zijn 3 tips om je te helpen.

Een BMW schilderij benadrukt je persoonlijkheid, je karakter en je passie. Bovendien, wanneer dit schilderij in een drukbezochte ruimte wordt geplaatst, zoals een woonkamer of een vergaderruimte, worden je waarden uitgedrukt en doorgegeven aan anderen. De keuze moet in de eerste plaats een emotionele zijn: het moet u aanspreken, het moet op u lijken: het moet een “coup de coeur” zijn!

Ten tweede moet de keuze van de foto in harmonie zijn met de overheersende kleuren in je kamer. In één geval is het mogelijk om een afgedrukte BMW foto te kiezen waarvan de kleuren de tinten van je kamer oproepen. Onze collectie BMW foto’s biedt een verscheidenheid aan stijlen en kleuren die passen bij verschillende interieurs. De meest neutrale foto’s, met overheersende grijstinten of een BMW logo, passen bij elke sfeer. De andere optie is om een paar details van je interieur aan te passen aan de foto. Voel je je aangetrokken tot de foto BMW rood op een zwarte achtergrond? Waarom niet een paar rode kussens op je bank? Of een rode lichtstrook onder sommige meubels? De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het afstemmen van je schilderij op de kamer, gewoon door een paar decoratieve details toe te voegen.

Tot slot is het, naast de kleur, ook cruciaal om te weten welk formaat schilderij je moet kiezen. Het goede nieuws is dat we 7 afdrukformaten hebben om uit te kiezen, variërend van 20cmx40cm tot 80cmx160cm, dus er is voor ieder wat wils. Het is handig om een paar opmaakregels te kennen, die niet absoluut zijn maar in de meeste gevallen wel gelden.

  • Plaats je foto niet op minder dan 15 centimeter van je meubels.
  • De grootte van het schilderij moet in verhouding staan tot de beschikbare ruimte aan de muur. Met andere woorden, een klein schilderij op een grote muur is niet erg aantrekkelijk. Een groot schilderij of meerdere kleine schilderijen kunnen worden gebruikt om een evenredig decoratief effect te geven op een grote muur.
  • Wanneer een of meer BMW schilderijen boven een meubel worden geplaatst, mag het geheel niet groter zijn dan 75% van de totale breedte van het meubel. Dit geeft een druk effect, wat in sommige gevallen natuurlijk opzettelijk bedoeld kan zijn.

Waar staat een BMW schilderij voor?

Het BMW logo op een witte achtergrond in uw huis tonen is vooral een uitdrukking van uw affiniteit met uitmuntendheid, durf en verantwoordelijkheid. Het merk BMW werd opgericht in maart 1916 en is al meer dan een eeuw een van de meest gewaardeerde fabrikanten ter wereld. Het BMW logo, met het wit en blauw van de Vrijstaat Beieren, staat synoniem voor technische innovatie, prestaties en luxe.

Een BMW schilderij staat voor Duitse uitmuntendheid: Sinds het begin heeft het motormerk BMW, dat staat voor Bayerische Motoren Werke, zijn uitmuntendheid bewezen door motoren te ontwerpen die tot de beste ter wereld behoren door hun kracht, betrouwbaarheid en innovatie.

Een BMW schilderij staat voor creativiteit en innovatie: het merk BMW heeft de waardering voor visionaire geesten in zijn DNA. In 1972 kocht het concern een aantal werken van de inmiddels beroemde schilder Richter voor de hal van het moederbedrijf in München. Drie jaar later werd de BMW Art Car serie gelanceerd, waarbij kunstenaar Alexander Calder een 3.0 CSL decoreerde (1). Sindsdien is de BMW Group voortdurend betrokken geweest bij de wereld van de kunst. Kiezen voor een BMW schilderij is een steunbetuiging aan de BMW merkcultuur, die bevestigt dat kunst en industrie in synergie kunnen samenwerken onder de gemeenschappelijke vlag van de avant-garde. BMW’s nieuwste Art Car is gemaakt door de Chinese multimediakunstenaar Cao Fei, met behulp van geavanceerde virtuele en augmented reality technologieën(2).

Een BMW schilderij staat voor verantwoordelijkheid: het merk BMW is trouw aan zijn waarden van verantwoordelijkheid en innovatie. Verantwoordelijkheid in de eerste plaats in de technische betrouwbaarheid van zijn industriële creaties. Sociale verantwoordelijkheid in zijn engagement in de wereld van de kunst via residenties en sponsoring van kunstenaars. Verantwoordelijkheid ook in de inzet om de CO2-uitstoot te verminderen door het aandeel elektrische auto’s te vergroten en door te investeren in onderzoek naar groene energiebronnen, met name waterstof-brandstofcellen (3).

In welke kamer(s) kan een BMW schilderij worden geplaatst?

Er zijn geen regels voor de ideale ruimte voor een BMW schilderij… behalve dat je het zo vaak mogelijk moet kunnen zien, of beter nog, laten zien!

Een BMW schilderij in de woonkamer plaatsen: dit is een ideale kamer omdat het vaak de ruimste kamer in huis is, zodat je je een schilderij van groot formaat kunt veroorloven dat er perfect bij past. Gasten zullen de rondingen van de auto kunnen bewonderen en meer te weten komen over je waarden.

Een BMW schilderij in een kantoor of slaapkamer: Dit zijn twee kamers die iets intiemer zijn, vooral de slaapkamer. De keuze gaat meer over het creëren van een persoonlijke sfeer en het in gedachten houden van je eigen waarden. Het kantoor is een ruimte waar het grootste deel van de dag wordt doorgebracht en een BMW schilderij in de slaapkamer betekent dat het elke dag een van de eerste en laatste beelden is die in je geheugen gegrift staan.

En als het effect van de afbeeldingen werkt, waarom zou je dan niet groter denken door in je inrichting een vitrinekast op te nemen die een nog prestigieuzer merk vertegenwoordigt, zoals Lamborghini, of een schilderij van een Ferrari, waarvan we een aantal mooie suggesties hebben.

Kan ik een BMW schilderij in de slaapkamer van mijn kind zetten?

Zoals psycho-decoratiespecialisten uitleggen (4), is de slaapkamer van een kind een persoonlijke ruimte vanaf de leeftijd van 3 jaar, wanneer hun karakter zich begint te laten gelden. De slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, het is ook de plek waar jonge kinderen hun identiteit en persoonlijkheid ontwikkelen en opbouwen. Het is dus duidelijk hoe belangrijk de keuze van afbeeldingen in een slaapkamer kan zijn.

Er zijn twee punten om rekening mee te houden: ten eerste de waarden die je wilt doorgeven aan je kinderen. Elk gezin heeft zijn eigen cultuur en principes. Ten tweede moet je rekening houden met de individualiteit van het kind en zijn of haar reactie op het voorgestelde decoratieschema. Kortom, het is goed om kinderen de esthetiek en de waarden van BMW, samengevat in een schilderij, te laten ontdekken en door te geven als het kind enthousiasme toont.

Ook al is de slaapkamer niet alleen een plek om te slapen, hij moet ook aan deze fundamentele behoefte voldoen. Daarom raden we aan om voor kinderkamers zachte kleuren te kiezen die hen helpen om in slaap te vallen. Blauw, groen, violet en hun schakeringen verdienen de voorkeur, evenals alle lichte kleuren en pastels. De keuze van een BMW-foto moet passen bij deze rustgevende, kleurrijke sfeer.