Filters zichtbaar

Walvis schilderij, tijger schilderij, leeuw schilderij, olifant in de savanne schilderij, vis in een koraalrif schilderij, XXL wolven schilderij, paard schilderij, mystiek dier schilderij, wilde dieren schilderij… Als je een groot dierenliefhebber bent, is de kans groot dat deze collectie dier schilderijen een snaar bij je heeft geraakt.

Zoek je dierentotem, kies het formaat, de grootte en het frame van je canvas en versier elke kamer in je huis met deze sublieme dierenschilderijen!

Hoe kies je dierenkunst?

Er zijn verschillende criteria waarmee je rekening moet houden voordat je een dierenschilderij kiest om je huis mee te versieren.

De keuze en de grootte van de kamer waarin het dierenschilderij komt te hangen is van groot belang, want je zult niet hetzelfde soort dierenschilderij in een woonkamer, een volwassenenslaapkamer of een kleine badkamer plaatsen.
Afhankelijk van de grootte van de kamer is de keuze van de grootte en de vorm van het dierenschilderij ook erg belangrijk.

We plaatsen een groot dierenschilderij het liefst in een kamer met royale volumes, zodat je kunt genieten van de schoonheid van het kunstwerk. Een klein dierenschilderij kan daarentegen het beste in een kleine kamer worden geplaatst om de ruimte te versieren zonder te overweldigen.

Tot slot hoef je, afhankelijk van het decoratieve effect dat je wilt creëren, alleen nog maar te beslissen of je je muur wilt versieren met een gekleurd of zwart-wit doek, met of zonder frame, in een meer pop of meer moderne stijl, een doek dat het effect van acrylverf nabootst, olieverf op doek of een posterprint.

Hier zijn enkele andere essentiële criteria voor het kiezen van het juiste beschilderde of bedrukte canvas met een dierenthema:

Het ontwerp

Het ontwerp van het canvasdoek is een van de opties om de juiste keuze te maken. Hedendaagse interieurschilderijen zijn er in portret-, landschaps-, vierkante en puzzelstijl. Canvasvormen kunnen ook worden aangepast aan de excentriciteiten van de koper: rond, hartvormig, ovaal, enz. Dan is er nog het zeer uitgebreide vintage ontwerp van canvas op spieraam. Het spieraam geeft de decoratieve afbeelding een zekere aanwezigheid. Het is een goede ontwerpkeuze voor het afbeelden van de kostbare huiselijkheid van een hond, de nobelheid van een beer in het wild, de majestueuze houding van een hert op een witte achtergrond of waarom niet de onvermijdelijke goede humor van het beeld van een lachende aap.

Voor de trendy, is er een ruime keuze aan vormen op frameloze doeken. Het klassieke ontwerp in liggende modus is het populairst. Portretmodus is ook een interessante keuze, wanneer schilderijen worden gecombineerd tot één afbeelding. De frameloze afbeelding is een essentieel element van modern interieurdesign. Dit type schilderij wordt meestal gemaakt van bedrukt canvas en is aantrekkelijk voor kopers vanwege de duurzaamheid. Het is ook een verstandige keuze om het interieur in een meer verfijnde stijl te decoreren.

De stijl

Er zijn verschillende stijlen van schilderen met een dierenthema. Deze omvatten pop-art, bekend om zijn explosieve, veelvoudige kleuren, de cybernetische stijl met zijn donkere achtergrond en heldere blauwe lijnen, getekende afbeeldingen, vertegenwoordigers van spirituele stromingen zoals de olifant of de heilige koe, en straatkunst. Er zijn ook prachtige visuals in de tweekleurige stijl in zwart-wit of twee andere kleuren. Dan is er nog het klassieke maar tijdloze product dat wordt voorgesteld door een leeuw, een kat of paarden die loslopen in een natuurlijk landschap of in de mist.

Je kiest de stijl van je dierenschilderij op basis van de decoratieve sfeer van je kamer. Een pop-art kat is bijvoorbeeld een uitstekend idee voor een slaapkamerdecoratie voor jongeren, terwijl exotische vogels neergestreken op een tak een woonkamer met junglethema in verrukking zullen brengen. Voor een originele touch moet je niet aarzelen om foto’s te kiezen die niet passen bij de sfeer van je kamer. Kies bijvoorbeeld voor een lijstschilderij met een boerderijthema, met een koe of een kip, om een moderne keuken te versieren. Speel met stijlen om de visuele impact van je kamers te vergroten.

Het afgebeelde dier

Dierenkunst wordt vaak gekozen om het thema van de afgebeelde persoon te weerspiegelen. De majestueuze leeuw vindt zijn plaats bij degenen die onder dit astrologische teken geboren zijn of in de woonkamer van een zeer ambitieus persoon. De eeuwige olifant, in een moderne voorstelling, in zwart-wit of kleur, zet de toon van wijsheid in een meditatieve slaapkamer. De aap als de ideale grappenmaker voegt vrolijkheid toe aan een kamer waar je geneigd bent te serieus te zijn! Het paard los in de natuur staat voor ontsnapping en kracht wanneer het in een slaapkamer wordt getoond. De giraffe doet denken aan een vakantie op de Afrikaanse savanne. De hond en de kat zijn de perfecte vertegenwoordigers van de favoriete huisdieren van mensen.

We hangen het dier dat ons het meest inspireert aan de muur, gewoon om het voor te stellen of om in ons op te nemen wat het inspireert. Het is ook heel goed mogelijk om een schilderij te kiezen zonder rekening te houden met de voorstelling, vooral als je de kleuren in je eigen huis wilt laten zien. Het is een goede manier als je bij het inrichten wordt gemotiveerd door kleur.

Peinture représentant un cerf

Welke kamers kan ik versieren met een dierenschilderij?

Je kunt je dierenschilderij eenvoudigweg kiezen op basis van de kleuren van de afbeelding en de inrichting van je kamer, maar je kunt je ook voorstellen dat je alle kamers in je huis decoreert met dierenschilderijen die een bepaalde sfeer oproepen.

In een keuken of woonkamer is het gemakkelijk om je een dierenschilderij voor te stellen met een majestueuze tijger, leeuw of olifant in een exotische, avontuurlijke omgeving. In een slaapkamer geven we de voorkeur aan een meer ontspannen dierenschilderij met een paard of een rustige, schattige kleine wolf.

En als je op zoek bent naar de perfecte afbeelding om je badkamer te versieren, onthoud dan dat afbeeldingen van vissen of zeedieren er altijd geweldig uitzien in natte ruimtes.

Dierenschilderijen: welke betekenissen voor welke dieren?

Zelfs als je geen dierenkenner bent, kan het heel gemakkelijk zijn om een schilderij van een dier te associëren met een eigenschap die we vaak toeschrijven aan de afgebeelde diersoort. Als je je dierentotem kent of je dierenschilderij wilt gebruiken als een dagelijkse mantra, een herinnering aan de gemoedstoestand die je in je leven wilt aannemen, of gewoon om je te inspireren in je dagelijkse leven, ga er dan voor!

Visueel geheugen is uiterst krachtig en door je dierenschilderij of dierentotem te associëren met een idee, kun je er zeker van zijn dat dit idee zich geleidelijk zal verspreiden en wortel zal schieten in je leven.

Om een voorbeeld te geven: een leeuwenschilderij kan een prachtig symbool zijn van kracht, moed en volharding. Een dieren schilderij met een olifant zal vaak wijsheid, geheugen en rust oproepen, terwijl een dieren schilderij met een wolf meer zal verwijzen naar vrijheid, durf, instinct en intelligentie.

En als je op zoek bent naar een schilderij dat vrolijkheid, speelsheid, nieuwsgierigheid en ondeugendheid oproept, aarzel dan niet om te kiezen voor een dierenschilderij met vissen, een giraffe of een dier met een expressief gezicht zoals een luiaard of een schildpad.

Is het mogelijk om de slaapkamer van een kind in te richten met een dierenfoto?

Het is heel goed mogelijk om de slaapkamer van een kind in te richten met een dierenfoto. Je moet echter wel rekening houden met de leeftijd van je kind en ervoor zorgen dat de dierenafbeelding in kwestie geen nachtmerries bezorgt.
Zolang je kind klein is, is het aan te raden om decoratieve afbeeldingen van woeste, angstaanjagende dieren of dieren die hun hoektanden laten zien zoveel mogelijk te vermijden.

Kies in plaats daarvan voor kleurrijke dierenplaatjes met vissen of een giraffe. Je kunt ook kiezen voor dierenschilderijen die rust en wijsheid uitstralen, zoals een acryl inspiratiedoek van een olifant of een fotoafdruk op canvas van een paard.

Om geen fouten te maken, kun je het beste aan je kinderen vragen wat voor soort wanddecoratie ze graag voor hun slaapkamer willen, want er zijn ook prachtige Zen-schilderijen waar ze echt van kunnen genieten. Zo weet je zeker dat je je kinderen dagelijks inspireert en dat ze hun eigen dierentotem kunnen vinden!

Dierenschilderijen: prijzen en beoordelingen

Dierenschilderijen zijn er in vele stijlen en ontwerpen. Er staan zoveel dieren afgebeeld op deze schilderijen dat het heel goed mogelijk is om een hele verzameling aan te leggen. Als het om decoreren gaat, zijn dierenschilderijen een interessante optie om je huis op te fleuren en weer in contact te komen met de natuur. Deze schilderijen laten een ander facet van onze planeet zien en zijn anders dan street art, abstracte kunst en andere decoratieve schilderijentrends van deze tijd. De verschillende kamers in je huis versieren met dierenschilderijen is daarom een origineel idee. Maar welke prijs moet je betalen voor je dierenschilderijen?

De prijs van deze muurdecoraties hangt af van hun grootte en ontwerp. De bestsellers zijn de puzzelachtige modellen, die gemiddeld €100 kosten. De prijzen schommelen ook volgens de trends, maar over het algemeen kosten deze afbeeldingen niet veel.

Om geen fouten te maken, kun je het beste aan je kinderen vragen wat voor soort wanddecoratie ze voor hun slaapkamer zouden willen, want er zijn ook prachtige Zen-afbeeldingen die ze echt mooi zouden kunnen vinden. Zo weet je zeker dat je je kinderen dagelijks inspireert en dat ze hun eigen dierentotem kunnen vinden!