Filters zichtbaar

De walvis, de tijger, de leeuw, de olifant in de savanne, de vis in het koraalrif, de wolf XXL decoratie, het paard decoratie, de mystieke dieren, de wilde dieren… Als u een groot dierenliefhebber bent, is de kans groot dat deze collectie van dierenschilderijen u zal aanspreken.

Vind uit welk dier jouw totem is, kies het formaat, de grootte en het frame van je kunst canvas en versier elke kamer in je huis met deze sublieme dierenschilderijen!

Hoe kies je een decoratief dierenschilderij

.
Er zijn verschillende criteria die u in overweging moet nemen voordat u een kunstschilderij kiest om uw huis mee te decoreren.

De keuze en de grootte van de kamer waar het dierenschilderij komt te hangen is van primordiaal belang, aangezien u eenzelfde soort dierenschilderij niet in een woonkamer, een slaapkamer voor volwassenen of een kleine badkamer zult plaatsen.

Afhankelijk van de grootte van de kamer zal ook de keuze van de grootte en de vorm van het dierenbord van groot belang zijn.

In feite zou men er de voorkeur aan geven een groot dierenschilderij in een kamer met royale volumes te plaatsen om van de schoonheid van het kunstschilderij te kunnen genieten. Omgekeerd zou een klein dierenschilderij de voorkeur verdienen in een kleine kamer, om de ruimte te versieren zonder de kamer te verstikken.

Ten slotte hoeft u, afhankelijk van het decoratieve effect dat u wilt creëren, alleen nog te beslissen of u uw muur wilt versieren met een gekleurd of zwart-wit kunstcanvas, al dan niet ingelijst, in een eerder pop- of meer moderne stijl, een doek dat een acrylschilderij, olieverf op doek of posterprint-effect nabootst.

Welke kamers kun je decoreren met een dierenschilderij?

Hoewel u uw dierenschilderij heel eenvoudig kunt kiezen op basis van de kleuren van het schilderij en de inrichting van uw kamer, kunt u zich ook voorstellen alle kamers in uw huis te versieren met dierenschilderijen die een bepaalde stemming oproepen.

In een keuken of woonkamer zal het gemakkelijk zijn om je een dierenschilderij voor te stellen met daarop een majestueuze tijger, leeuw of olifant in een exotische, avontuurlijke wereld. In een slaapkamer zal vooral de voorkeur worden gegeven aan een meer ontspannen dierenschilderij, dat een paard voorstelt of een stil en schattig wolfje.

En als u op zoek bent naar het perfecte schilderij om uw badkamer mee te decoreren, bedenk dan dat schilderijen met vissen of een maritieme omgeving altijd het beste tot hun recht komen in waterruimtes.

Decoratieve dierenschilderijen: welke betekenissen voor welke dieren?

Zelfs zonder een pro op het gebied van dieren te zijn, kan het heel gemakkelijk zijn om een dierenschilderij te associëren met een kwaliteit die vaak wordt toegeschreven aan de afgebeelde soort. Als je je dierlijke totem kent of je dierenschilderij wilt gebruiken als een dagelijkse mantra, een herinnering aan de mentaliteit die je in je leven wilt aannemen, of gewoon voor dagelijkse inspiratie, ga ervoor!

In feite is het visuele geheugen uiterst krachtig en door je dierenbord of dierentotem te associëren met een idee, kun je er zeker van zijn dat dit idee zich geleidelijk zal verspreiden en wortel zal schieten in je leven.

Om een voorbeeld te geven: een leeuwenschilderij kan een prachtig symbool zijn van kracht, moed en vasthoudendheid. Een dierenschilderij met een olifant zal vaak wijsheid, geheugen en rust oproepen, terwijl een dierenschilderij met een wolf meer zal verwijzen naar vrijheid, durf, instinct en intelligentie.

En als je op zoek bent naar een schilderij dat vrolijkheid, speelsheid, nieuwsgierigheid en ondeugendheid oproept, ga dan zeker voor een dierenschilderij met een vis, een giraffe of een dier met een expressief gezicht zoals een luiaard of een schildpad.

Kun je een kinderkamer versieren met een dierenschilderij?

Het is heel goed mogelijk om een kinderkamer te decoreren met een dierenschilderij. Aan de andere kant moet u goed op de leeftijd van uw kind letten en ervoor zorgen dat het dier in kwestie hem geen nachtmerries bezorgt.

Zolang uw kind klein is, is het raadzaam om decoratieve afbeeldingen met felle, enge of hoektandende dieren zo veel mogelijk te vermijden.

Kies in plaats daarvan voor kleurrijke dierenafbeeldingen van vissen of een giraffe. U kunt ook kiezen voor dieren schilderijen die rust en wijsheid inspireren, zoals een olifant acryl effect canvas of een foto canvas print met een paard.

Om geen fouten te maken, kunt u uw kinderen toch het beste vragen wat voor wanddecoratie zij voor hun kamer wensen. Zo weet u zeker dat u uw kinderen dagelijks inspireert en dat ze hun eigen totemdier kunnen vinden!