Filters zichtbaar

Kiezelstenen in hun fysieke vorm brengen welzijn en hun picturale voorstelling geeft een positieve vibe af. Hou je van kunst? Wil je een schilderij dat sereniteit uitstraalt in je interieur? Dan kun je kiezen voor een kiezelschilderij.

Tips om een kiezelschilderij te kiezen voor je interieurdecoratie

Een kiezelschilderij is in de eerste plaats een schilderij zoals elk ander. Je kunt dus met dezelfde criteria rekening houden als bij een gewoon schilderij wanneer je er een kiest. Het verschil zit hem echter in het ontwerp en het aantal stukjes waaruit het bestaat. Het is dus belangrijk om bij het maken van je keuze rekening te houden met andere factoren. Over het algemeen moet je bij het kiezen van een schilderij de grootte van de plaats bepalen. Volgens de regels moet je de breedte van de muur vermenigvuldigen met 0,57 om de breedte te bepalen. Het moet ook 30 cm van het meubelstuk erboven staan. Om je werk gemakkelijker te maken, kun je een ruimte plannen die 1/3 vertegenwoordigt van het meubelstuk waarboven het moet worden geplaatst.

Dit werk bestaat in verschillende modellen, afhankelijk van het motief. Als je de online catalogus raadpleegt, zul je zien dat de kiezels worden gepresenteerd met andere objecten zoals :

 • bloemen ;
 • kaarsen ;
 • bamboestengels ;
 • groene bladeren.

Deze objecten hebben vaak te maken met de natuur. Om de juiste foto voor jou te kiezen, moet je dus rekening houden met je smaak. Tegelijkertijd moet je rekening houden met de toon van je algemene inrichting.

Design is een ander criterium om rekening mee te houden. Meerdelige modellen kunnen geometrisch of asymmetrisch van vorm zijn. Je kunt voor het laatste kiezen om een origineel ontwerp te creëren. Tot slot is het een goed idee om na te denken over het aantal stukken waaruit het schilderij bestaat. Er zijn driedelige en vijfdelige schilderijen online verkrijgbaar.

Wat je kunt zien op het kiezelbord

Naast de decoratieve functie helpt het kiezelschilderij de sfeer in huis te verbeteren. Dankzij het ontwerp dat het voorstelt, kalmeert het de geest en het lichaam.

 • Op deze foto zie je kiezelstenen met rode of violette kaarsen. Deze symboliseren licht en brengen warmte en licht in huis. Het doorbreekt de eentonigheid van het wit van je muren.
 • De afbeelding met grijstinten is daarentegen compatibel met je kleurrijke inrichting. In tegenstelling tot het model met kaarsen, tempert het de kracht van de kleuren die overheersen in de te decoreren kamer.
 • Kiezels en bamboe om planten voor te stellen. Er zijn modellen op de markt met bamboestengels, bloemen of groene bladeren. Ze creëren een vriendelijke sfeer in huis. Flora voegt zich bij je in dit type kiezelschilderij.
 • Het geeft je ook een verandering van omgeving en neemt je mee op een reis door beelden. Je bevindt je op een strand, in een tuin of aan het water terwijl je erover nadenkt. Sommige schilderijen tonen kiezels op zand, groen gras of een enorme watervlakte.
 • De kiezels kunnen zwart of wit zijn. Soms mengen kunstenaars de twee kleuren om het contrast te benadrukken.

Een kiezelschilderij voor elke kamer in huis

Kiezels kunnen in verschillende kamers worden gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer mee versieren. Het belangrijkste is om de juiste vorm en het juiste motief te kiezen.

Je slaapkamer is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Je kunt het decoreren met de foto van kiezels en kaarsen, waarbij je vooral aandacht besteedt aan de overheersende kleur. Het is een goed idee om in deze kamer een zachte, warme kleur te gebruiken. Pastel is bijvoorbeeld een goede keuze. Neutrale kleuren zijn ook een optie. Hiervoor is online een kiezelschilderij met witte orchideeën en groen verkrijgbaar. De zachtheid van deze kleuren is perfect voor een slaapkamer.

In je woonkamer kun je een kleurrijker schilderij ophangen. Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en patronen:

 • Paarse bloemen, een kaarsenpot, bamboe en zwarte kiezels (om een zen-sfeer te creëren). Deze afbeelding nodigt uit tot meditatie. Merk op dat violet ook een kleur is die ontspanning stimuleert. Je kunt deze afbeelding ook in je slaapkamer zetten.
 • Meer kleurrijke bloemen (rode, oranje en violette rozen), bamboe en zwarte kiezels.

Bamboe en bloemen hebben een ereplaats op foto’s die ontworpen zijn om de woonkamer te versieren. Geef je de voorkeur aan een sobere look? Waarom kies je niet voor zwart-wit ontwerpen? Eenvoudige schilderijen met witte en zwarte kiezels zijn online verkrijgbaar.

Een schilderij van kiezelstenen in de slaapkamer van een kind

De slaapkamer van een kind heeft een speciale functie. Het is niet alleen een plek om uit te rusten, het is ook de plek waar ze zich ontwikkelen. Daarom is het een goed idee om bij de leeftijd passende decoraties te gebruiken die bijdragen aan hun ontwikkeling. Ze zullen je baby begeleiden in elke fase van zijn leven.

 • Ouders kunnen overwegen om een steenschilderij in de slaapkamer van hun kinderen te zetten, zolang het hen maar inspireert. Het moet speels genoeg zijn om elke dag hun aandacht te trekken. Elk voorwerp in de kamer moet hun zintuigen prikkelen. De ideale plek voor een schilderij is de speelhoek en het bureau.
 • Het schilderij moet ook hun creativiteit prikkelen. Als ouders een steenschilderij in de slaapkamer van hun kind zetten, moet hier rekening mee worden gehouden. Hun keuze van kleuren en patronen mag niet onbelangrijk zijn. Een asymmetrisch ontwerp of een ontwerp met twee geometrisch gevormde stukken is bijvoorbeeld een goede keuze.
 • Kinderen houden van kleur. Een kleurrijke kiezelplank kan hun kamer versieren. Je bent vrij om je eigen keuzes te maken, want het doel is om hun aandacht te trekken.

Naast de decoratieve functie helpt het kiezelschilderij de sfeer in huis te verbeteren. Dankzij het ontwerp dat het voorstelt, kalmeert het lichaam en geest.

 • Op een kiezelschilderij zie je kiezels met rode of violette kaarsen. Kaarsen symboliseren licht en brengen warmte en licht in huis. Het doorbreekt de eentonigheid van het wit van je muren.
 • De afbeelding met grijstinten is daarentegen compatibel met je kleurrijke inrichting. In tegenstelling tot het model met kaarsen tempert het de kracht van de kleuren die overheersen in de te decoreren kamer.
 • Een kiezelschilderij kan planten afbeelden. Er zijn modellen op de markt met bamboestengels, bloemen of groene bladeren. Ze creëren een vriendelijke sfeer in huis. Flora voegt zich bij je in dit type kiezelschilderij.
 • Het kiezelschilderij neemt je mee op een reis langs beelden. Je waant je op een strand, in een tuin of aan het water terwijl je erover nadenkt. Sommige foto’s tonen kiezels op zand, groen gras of een enorme watervlakte.
 • Kiezels kunnen zwart of wit zijn. Soms mengen kunstenaars de twee kleuren om het contrast te benadrukken.

Heb je het schilderij met kiezelstenen gevonden dat bij je past? En weet je bovendien waar en hoe je het moet plaatsen? Dan is het perfect! Om je zen-sfeer in een andere kamer compleet te maken, of als aanvulling op een sobere en ontspannen voorstelling, bieden we op onze site een ongelooflijke collectie mandalaschilderijen.