Filters zichtbaar

Als je het hele jaar door wilt reizen of je uitstapjes wilt uitbreiden, dan zijn city pictures iets voor jou. Ze zijn erg in de mode, passen in elk interieur en voegen een vleugje stijl toe waar je dol op zult zijn. Modern, klassiek of stedelijk, stadsfoto’s zijn er in een veelheid aan thema’s, kleuren en formaten om een sfeer te creëren die jouw beeld weerspiegelt.

Ontdek hoe kunstenaars de schoonheid van de wereldsteden hebben vastgelegd in hun schilderijen door onze collectie op Tabloid te verkennen.

Hoe kies je een stadsschilderij om je huis mee te versieren?

Er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze. Allereerst is de grootte van je kamer en de muur waaraan je de schilderijen gaat ophangen belangrijk. Het is uit den boze om je huis te overladen met een te imposante foto of om ze juist te isoleren op een grote muur. Je kunt ook verschillende kleine foto’s ophangen, of zelfs een set van verschillende panelen op canvas, voor het beste effect. Om de ideale verhouding voor je wanddecoratie te kiezen, kun je ook een eenvoudige berekening maken door de breedte van je muur met 0,57 te vermenigvuldigen. Het belangrijkste is om een balans te vinden bij het kiezen van het ideale formaat voor de harmonie van de inrichting van je kamer.

Nu het “technische” aspect uit de weg is, is het tijd om creatief te worden! Het is onmogelijk om in deze categorie DE foto te vinden die alles in je huis zal veranderen. Kleuren, formaten en thema’s voor elke stijl. Geef je de voorkeur aan een pastorale, industriële, stedelijke, hedendaagse, klassieke of moderne sfeer? Je kunt ook kiezen voor schilderijen met magische plekken over de hele wereld. Je hoeft je alleen maar te laten leiden door de inrichting van je kamer of het design dat je wilt introduceren door kleuren te harmoniseren of juist te laten contrasteren. Het kiezen van het juiste stadsbehang voor je huis is een kwestie van vertrouwen op je instinct en je inspiratie!

Wat stelt een stadsschilderij voor?

De thema’s en voorstellingen van schilderijen op canvas van de stad zijn divers en zeer gevarieerd. Het kan een beroemd stadsgezicht zijn van een wereldhoofdstad, een toeristische attractie of een monument. Je kunt ook scènes uit het leven ontdekken, straattaferelen, met personages die door steile straatjes en parken flaneren. Als je de voorkeur geeft aan abstracte kunst, vind je hier ook originele stadsschilderijen die abstractie en figuratieve kunst combineren. Alle stijlen en locaties zijn vertegenwoordigd. Stadsschilderijen zijn er in een breed scala aan kleuren, van zwart en wit tot heldere, meer lichtgevende tinten. Er is een veelheid aan tinten, belichting, perspectieven en dieptes.

Als je van architectuur houdt, kies je ongetwijfeld voor stadsfoto’s van gebouwen of bruggen. Voor romantici en nostalgici is de categorie magische plaatsen ideaal om ongebruikelijke plaatsen te ontdekken. Nieuwsgierigen kiezen misschien voor een schilderij in de rubriek wereldsteden. Een korte rondleiding door de beroemdste steden en hoofdsteden, zoals Parijs, Londen, Rome, Berlijn, Sydney en Chicago, zal alle reisliefhebbers bekoren. De essentie van deze kunst is om je te laten dromen en de wereld rond te reizen. Het weerspiegelt de schoonheid van een plaats, een kenmerk van een stad, op elk moment van de dag of de nacht.

Bewonder de meesterwerken met de lichtstad in onze selectie schilderijen van Parijs, een van de meest emblematische steden ter wereld.

In welke kamer(s) kan ik een stadscanvas ophangen?

Je kunt een stadscanvas op elke muur in je huis hangen. Of het nu gaat om een flat, een huis, een professionele of commerciële ruimte. Elke kamer kan worden verrijkt met de diversiteit aan ontwerpen die deze stijl biedt. Klein of groot, donker of licht, intiem of gezinsvriendelijk? Elk hoekje en gaatje van je huis zal profiteren van een gepersonaliseerde decoratie die jouw imago weerspiegelt. Waarom zet je de toon niet meteen bij de ingang met een stadscanvas in de hal? Van de woonkamer tot de eetkamer en de slaapkamer kun je variëren met formaten, kleuren en thema’s. De enige plek die je kunt vermijden is de keuken. De enige ruimte die je moet vermijden is de keuken, om je schilderijen te beschermen tegen vet.

En zelfs op je werk kun je dromen van verre horizonten met een stadsschilderij aan de muur van je kantoor, vergaderruimte of koffieautomaat. Je collega’s en klanten zullen de verandering van omgeving en de warme sfeer die deze schilderijen creëren waarderen. Voor een locatie die open is voor het publiek, kun je er zeker van zijn dat je iedereen aangename momenten van anticipatie biedt. Een bar, een restaurant, een hotel? Stadsdoeken voelen zich op al deze plekken even goed thuis. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze niet te rokerig, vochtig, te warm of onderhevig aan plotselinge temperatuurschommelingen zijn.

Kan ik een stadsschilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

De slaapkamer van je kind versieren met een stadsschilderij is een fantastische manier om ze kennis te laten maken met de wereld en al haar schoonheden. Het stimuleert ze om te dromen, wekt hun creativiteit op en geeft ze misschien zelfs zin om te reizen. En last but not least helpt dit soort decoratie om hun cultuur te ontwikkelen. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze hun smaak en persoonlijkheid laten gelden door de decoratie te kiezen die het beste bij hen past en waar ze trots op zullen zijn om aan al hun vrienden te laten zien.

Voor een babykamer kun je kiezen voor afbeeldingen van plaatsen in zachte, rustgevende kleuren. Oudere kinderen kiezen hun eigen stijl: klassiek, modern, industrieel, romantisch? Tieners zullen waarschijnlijk kiezen voor abstracte stadsfoto’s of schilderijen in fellere kleuren. Of misschien kiezen ze voor een zwart-wit stadscanvas voor een vintage stijl. Alles is mogelijk, er zijn geen beperkingen en er is iets voor elke smaak en elke leeftijd!