Filters zichtbaar

De foto is altijd al een decoratief object geweest dat een ereplaats inneemt aan de muren van onze huizen. Nu ze in alle vormen en maten zijn gemoderniseerd, worden ze een must-have in de stijlvolle huizen van vandaag. Wereldfoto’s zijn tegenwoordig bijzonder populair. Veel huizen vallen ervoor om een uniek tintje aan hun inrichting te geven. Er gaat inderdaad niets boven reizen door je muren.

Hoe kies je een wereldfoto om je huis te versieren?

Er zijn duizend-en-één manieren om je muren aan te kleden en hun smetteloze witheid te breken, maar decoratieve foto’s zijn altijd een topkeuze voor een discreet maar succesvol effect. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vintage afbeelding van een wereldkaart, die een steeds prominentere plaats inneemt in interieurs.

Om de juiste keuze te maken, is het eerste criterium de grootte van de afbeelding. Ervan uitgaande dat de wereldkaart in verschillende maten verkrijgbaar is, heb je een ruime keuze. Je kunt kiezen voor een klein, groot of middelgroot formaat, afhankelijk van wat je wilt. Je keuze zal afhangen van de grootte van de kamer.

Voor een groot huis met brede muren kunnen grote foto’s bijvoorbeeld de ruimte boven je bank vullen. Voor een vrij klein huis kun je beter kiezen voor een middelgroot schilderij. We staan er niet vaak bij stil, maar de hoeveelheid meubilair in de kamer beïnvloedt ook de keuze van het formaat schilderij. Dit kan leiden tot visuele overbelasting.

Het volgende waar je aan moet denken is het materiaal van de foto.

Je kunt een goede vergelijking maken tussen hout, metaal, PVC en andere soorten materiaal. Vergeet de vorm niet. Rechthoeken zijn de meest voorkomende vorm, maar je kunt ook kiezen voor ovale of ronde vormen. Je kunt je zelfs wagen aan het drieluik, dat momenteel ook erg in de mode is. Tot slot is er nog het ontwerp van de kaart. Aan jou de keuze tussen de huidige wereldkaart of de middeleeuwse voorstelling.

Wat is een wereldschilderij?

In je zoektocht naar nieuwe decoratieve items om aan je huis toe te voegen, kunnen wereldbeelden interessant zijn. Origineel en authentiek, ze zullen de uitstraling van je gezellige cocon accentueren.

De tijd dat dit soort voorwerpen exclusief voorbehouden waren aan reisbureaus en scholen ligt ver achter ons. Tegenwoordig vind je ze ook in huis. Het wereldbeeld is vernieuwd en verbeterd om te passen in het decor van onze huizen. Het is overal te vinden in de woonkamer, de slaapkamer en zelfs de eetkamer en keuken. Het is een op zichzelf staand decoratief object dat in geen enkele kamer afbreuk doet aan de sfeer.

Vanuit esthetisch oogpunt zorgt een wereldschilderij voor dat felbegeerde vleugje originaliteit en brengt het een zekere fantasie in de kamer. Het laat je dromen en je zelfs onderdompelen in een wereldreis zonder een voet buiten de deur te zetten. De mix van vintage en modern in de kamer is een beetje de kers op de taart. Bovendien is er het leuke en educatieve aspect, dat praktisch en esthetisch combineert.

Als je gefascineerd bent door schilderijen die de gebruiken en landschappen van de wereld uitbeelden, ben je misschien ook geïnteresseerd in onze collectie sportschilderijen. Ontdek aan de hand van deze unieke kunstwerken hoe verschillende culturen hun favoriete sporten vieren en beoefenen.

In welke kamer(s) kun je een wereldschilderij hangen?

Wanddecoraties zoals wereldschilderijen vind je in vrijwel elk type interieur. Thuis of op kantoor, er is geen plek waar ze niet passen. Wat je stijl ook is: minimalistisch, modern, Scandinavisch of vintage, het is altijd welkom. Afhankelijk van hoe je je interieur inricht, kun je een kleur voor je afdruk op canvas kiezen die perfect past bij de rest van je inrichting. Wat betreft de persoonlijkheid die je in je inrichting wilt brengen, kun je dit doen door te kiezen voor schilderijen op maat.

De locatie van het schilderij is nog steeds een belangrijke factor om heel serieus te nemen, vooral als je echt het beste uit je interieurontwerp wilt halen. Er zijn een paar regels die je moet volgen bij het ophangen van een schilderij voor het beste resultaat. Ten eerste mag een schilderij niet te hoog hangen. Dit kan het gewenste decoratieve effect bederven. In het ideale geval hangt u het op ooghoogte, ongeveer 165 cm van de vloer.

Een wereldfoto is altijd welkom in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Als je het echter tussen twee ramen plaatst, zou de foto echt tot zijn recht komen. Dit brengt een zeker evenwicht aan de muur. Anders is de gebruikelijke positie boven het bed of de bank altijd slim.

Kan ik een wereldschilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

In de categorie wereldfoto’s vind je een hele reeks digitaal afgedrukte kaarten op synthetisch canvas in verschillende stijlen. Zo vind je vast en zeker de wereldfoto die bij je past. Liefhebbers van reizen zullen graag een verzameling schilderijen aanleggen, terwijl de doorsnee persoon op zoek is naar mooie doeken voor aan de muur. Voor kinderkamers zijn er de originele wereldkaarten.

Met zo’n ruime keuze zal het vinden van de juiste wereldkaart schilderijen voor de leeftijd en interesses van je kind geen probleem zijn. Met zo’n ruime keuze, geef je over aan de charmes van decoratieve designfoto’s, essentieel voor het perfectioneren van de decoratie van kinderkamers.

Wat een geweldig idee om je kleintjes de wereld te laten ontdekken, met dierenplaatjes! Kleintjes zijn dol op allerlei soorten dieren en een plaatje zal ze zeker in verrukking brengen. Een eenvoudig plaatje is alles wat je nodig hebt om een leuke en originele wereld te creëren in de slaapkamer van je kind. Simpel gezegd is het nooit een slecht idee om de slaapkamer van je kinderen te versieren met een wereldplaatje.

Hou je van foto’s die de gebruiken en landschappen van de wereld uitbeelden? Mis dan onze prachtige selectie Japanse schilderijen niet, die de essentie en schoonheid van de Japanse cultuur en landschappen vastleggen.