Filters zichtbaar

Het oude Egypte staat synoniem voor een periode rijk aan waarden en esthetiek. Als je van deze beschaving houdt en wilt kiezen voor een inrichting die schommelt tussen moderniteit en Egyptische traditie, dan zijn deze schilderijen echt iets voor jou. Je krijgt een authentiek designinterieur.

Hoe kies je een schilderij uit het Oude Egypte om je huis te decoreren?

Uiteraard moet je een schilderij uit het Oude Egypte kiezen op basis van je smaak, maar er zijn ook andere criteria om rekening mee te houden. Allereerst moet het passen bij de stijl van je interieur en de kleur van je meubels en muren. Als je je inrichting eenvoudig en overzichtelijk wilt houden, is de kleurkeuze belangrijk. Hoewel onze antieke Egyptische schilderijen voornamelijk in warme tinten zijn, hebben ze wel enkele nuances. Kies voor een lichtgetint model als je een wit, opgeruimd interieur hebt. Onze schilderijen met kleurspatten zijn daarentegen perfect voor een kleurrijkere inrichtingsstijl.

Als je bij thuiskomst het gevoel van een reis naar Egypte wilt herbeleven, dan is Tabloïde er om je te helpen. Wij bieden schilderijen met de beroemde piramides, tempels en de sfinx: Egyptische symbolen die je uitnodigen om te reizen en er even helemaal tussenuit te zijn. Voor een modernere en verfijndere stijl bieden we schilderijen met minder figuratieve voorstellingen en waarden.

Qua grootte bieden we schilderijen van XS tot XXL. Je hoeft alleen maar je keuze te maken op basis van de kamer waarvoor het schilderij bedoeld is. Aarzel niet om voor een groot formaat te kiezen als je je woonkamer wilt inrichten en voor een kleiner formaat voor een kleinere kamer.

Kies voor een antiek Egyptisch schilderij dat je meeneemt op reis en een vleugje dynamiek toevoegt aan je interieur. Het is ook een ideaal cadeau-idee om je dierbaren een andere omgeving te geven.

Wat stelt een schilderij uit het Oude Egypte voor?

Oude Egyptische motieven worden steeds populairder in interieurdecoratie: piramides, farao’s, goden en hiërogliefen behoren tot de belangrijkste voorstellingen op Egyptische schilderijen.

Het oude Egypte, een van de eerste beschavingen uit de Oudheid, is groot geworden dankzij de Nijl. Vandaag de dag zijn veel mensen gefascineerd door de rijkdom van zijn geschiedenis en waarden. De symbolen zijn referenties geworden die het interieur van veel huizen sieren. De piramides, gebouwd als graftombes, blijven mensen tot op de dag van vandaag fascineren.

Veel schilderijen uit het oude Egypte laten de fascinerende architectuur uit die tijd zien. Deze omvatten de beroemde piramides van Gizeh en de Sfinx, twee eeuwige symbolen. Khéops, Mykérinos en Khéphren domineren de Nijlvallei en dragen de namen van drie emblematische farao’s. Hun architectonisch kunnen blijft groot. Hun architectonische dapperheid blijft tot op de dag van vandaag een groot mysterie, wat veel reizigers ertoe aanzet om niet alleen de sites zelf te bezoeken, maar ook om hun huizen te versieren met deze constructies die zijn uitgelijnd volgens de sterren.

We hebben ook meer symbolische schilderijen die meer soberheid in je interieur brengen. Ze tonen scènes uit het dagelijks leven met voorstellingen van godinnen en hiërogliefen, die de schoonheid van die tijd perfect belichamen en echte artistieke symbolen zijn geworden. Ze roepen ook waarden op die perfect passen bij het innerlijke leven.

Het oude Egypte werd ook gekenmerkt door het belang van begrafenisrituelen en de goden, met name door het historische dodenmasker van Toetanchamon, de elfde farao van de 18e dynastie. Bepaalde symbolen, zoals het Udjat-oog, hebben een zeer sterke symbolische waarde, zoals bescherming, wat essentieel is in je huis.

Dus of het nu gaat om decoratie of symbolische waarde, onze schilderijen passen perfect bij je.

In welke kamer(s) kan ik een schilderij uit het Oude Egypte ophangen?

Een schilderij uit het Oude Egypte kan in elke kamer worden opgehangen. Je zult je keuze echter moeten afstemmen op de grootte en stijl.

Een welwillend en beschermend symbool zoals het Udjat Oog is ideaal voor een slaapkamer, omdat het je de sereniteit geeft die je nodig hebt voor een goede nachtrust.

De woonkamer daarentegen is de ideale ruimte voor een groot landschapschilderij. Je kunt ook verschillende middelgrote schilderijen combineren. Onze antieke Egyptische schilderijen geven je huis een echte meerwaarde met hun artistieke en luxueuze uitstraling. Hun warme kleuren zijn ook ideaal voor woonkamers, zoals de zitkamer of de eetkamer.

Sommige modellen voegen beweging en dynamiek toe, vooral dankzij de architecturale lijnen van tempels en piramides. In de maten XS of S zijn ze ideaal om een vleugje pit toe te voegen aan je entree of gangen.

Kan ik een schilderij van het Oude Egypte in de slaapkamer van een kind zetten?

Een schilderij van het Oude Egypte is perfect voor de slaapkamer van een kind. Het is een periode die jong en oud fascineert. Naar bed gaan aan de voet van de piramides of een scène uit het dagelijks leven in het Oude Egypte bekijken zal de verbeelding van je kind helpen ontwikkelen. Ze zullen blij zijn met de symbolen die ze in hun ontdekkingsboeken vinden. Het is ook een uitstekende manier om ze kennis te laten maken met de geschiedenis van deze fascinerende beschaving.

Voor de slaapkamer van je kind kun je kiezen voor een middelgroot schilderij. Je kunt ook kiezen voor meerdere schilderijen, vooral als je kind zijn of haar slaapkamer heeft gewijd aan de Egyptische wereld. Aarzel niet om je kind te betrekken bij het inrichten van zijn of haar kamer, zodat je een beter beeld krijgt van zijn of haar persoonlijkheid.

Onze afbeeldingen van het Oude Egypte zijn ideaal om je kind mee te nemen op reis en mee te nemen in faraonische dromen. Als je terug wilt naar onze algemene selectie historische schilderijen of andere belangrijke perioden en gebeurtenissen wilt ontdekken, bezoek dan onze hoofdpagina met talloze historische schilderijen om het kunstwerk te vinden dat bij je smaak en passie past.