Filters zichtbaar

Deze vlinderschilderijen stralen onmiddellijk een gevoel van welzijn, positiviteit en vreugde uit. Vlinders worden vaak geassocieerd met de lichtheid van het leven, met het bewegen van bloem naar bloem, van ervaring naar ervaring, en zich voeden met elk.

Als je dezelfde levensstijl wilt volgen als vlinders en geïnspireerd wilt worden door de eenvoud waarmee deze diertjes hun dagelijkse leven leiden, aarzel dan niet langer en hang een vlinderschilderij op om de muren van de kamers in je huis te versieren.

Vlinderschilderij: een vlinderschilderij voor een decoratie die uitnodigt tot transformatie

Vlinders zijn symbolen van transformatie, transmutatie en evolutie bij uitstek. Voordat ze vlinders worden, komen deze kleine vliegende dieren in de natuur voor in de vorm van rupsen van verschillende grootte, kleur en esthetiek.

Hoewel ze meestal dieren worden genoemd, behoren vlinders eigenlijk tot de familie van de Lepidoptera, insecten waarvan de levenscyclus is onderverdeeld in 4 grote cycli.

Aan het begin van zijn leven komt het eitje van de vlinder uit en ontstaat er een rups (ook wel het larvale stadium genoemd). In dit stadium verslindt de rups alles wat hij tegenkomt. Als je ooit planten en vlinders in je tuin hebt gehad, dan ben je vast wel eens een plant tegengekomen die bijna helemaal is verslonden door een rups!

Na een tijdje, en door alles te verslinden, begint de rups te groeien en te vervellen. In totaal doorloopt hij 5 larvale stadia.

Dan komt de popstadium. Alle rupsen moeten door dit stadium heen om de Heilige Graal van de evolutie te bereiken en vlinders te worden.

Na enkele dagen in zijn pop is de vlinder eindelijk verveld en klaar om zijn vleugels uit te slaan en naar nieuwe horizonten te vliegen.

Zodra hij uit zijn pop komt, moet de vlinder snel naar een bloem vol nectar om zich op te laden en nieuwe energie op te doen.

Vond je het verhaal van de vlinder leuk? Inspireert het je om je vleugels uit te slaan? Zo ja, dan zijn onze vlinderplaatjes precies de muurdecoratie waar je huis op zit te wachten!

Vlinderschilderij: hoe kies je een vlinderkunstdoek?

Vlinderschilderijen kunnen vele vormen aannemen en er is een grote verscheidenheid aan vlinderschilderijen voor iedereen die zijn huis wil versieren met dit soort sprookjesachtige schilderijen!

Vlinder schilderijen kunnen pop en kleurrijk zijn, meer betoverend en poëtisch, in een meer kitscherige en kleurrijke stijl, of mystiek en introspectief.

Je keuze voor een vlinderschilderij hangt vooral af van de sfeer die je in huis wilt creëren.

De keuze van je vlinderschilderij(en) hangt ook af van het soort kamers en ruimtes dat je wilt inrichten. Je kiest niet hetzelfde type vlinderschilderij voor de slaapkamer van een volwassene als voor de slaapkamer van een kind. Evenzo kies je niet hetzelfde vlinderschilderij voor een kamer overdag (woonkamer, keuken, kantoor, hal of gang) als voor een kamer ‘s nachts (slaapkamer) of een natte ruimte (badkamer, toilet, enz.).

Om de juiste keuze voor je vlinderschilderij te maken, moet je een aantal criteria beoordelen, zoals het type inrichting en kleuren die al in je kamer aanwezig zijn en de beschikbare ruimte om je doek op te hangen.

Als je interieur sober en elegant is, met minimalistische kleuren, dan kun je alle excentriciteiten uitleven bij het kiezen van je vlinderschilderij. Als je houdt van sterke, chique kleuren en XXL decoratieve afbeeldingen, dan is dit het moment om jezelf uit te leven! Het zal een contrast vormen met de soberheid van je interieur.

Aan de andere kant, als je interieurdecoratie al een geweldige mix is van kleuren, texturen en patronen, ga dan voor meer soberheid en kies voor een vlinderschilderij in zwart-wit of in een klein formaat om je interieur niet nog meer te overladen.

En als vlinders niet bij je decoratiestijl passen, bekijk dan onze collectie kleurrijke schilderijen met papegaaien, die ook heel fantasierijk kunnen zijn.

Vlinder schilderij: waar moet je je vlinder schilderij ophangen?

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van de perfecte plek om je vlinderschilderij op te hangen. Dit type schilderij op canvas met een vlinder of een familie vlinders die op zoek zijn naar voedsel ziet er altijd geweldig uit, ongeacht aan welke muur het wordt opgehangen.

Als je je vlinderschilderij bijvoorbeeld in je woonkamer wilt ophangen, kies dan een groot vlinderschilderij (zoals een XXL canvas of een drieluik van 5 schilderijen). Hang je XXL schilderij dan boven je bank of eetkamertafel en je bent zeker van een look die de grootste interieurtijdschriften waardig is.

Als je je vlinderschilderij in je badkamer wilt ophangen, zal het resultaat ook verbluffend zijn, aangezien je doek een frisse, poëtische toets aan je doucheruimte zal geven.

In een kantoor zal je vlinderschilderij je toelaten om te ontspannen tussen 2 vergaderingen in. Als je niet weet hoe je je werkruimte moet inrichten, is dit een nuttige en esthetische optie.

Maar als er één kamer is waar je je vlinderschilderij kunt gebruiken om een interieur te creëren dat zowel poëtisch als magisch is, dan is het wel de slaapkamer. Dat kan jouw slaapkamer zijn, een logeerkamer of de slaapkamer van je kind. Maar welke ruimte je ook kiest, een vlinderschilderij opgehangen aan de juiste muur in je slaapkamer zal je zeker helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en zoete dromen te hebben!

Vlinderschilderij: waarom kiezen voor een vlinderkunstdoek voor de slaapkamer van je kind?

Kinderen zijn nieuwsgierige wezens bij uitstek. En de eerste momenten van hun leven zijn meestal de fases waarin ze het snelst groeien en evolueren. Een vlinderschilderij is daarom een prachtige allegorie van de transformatie die je kind doormaakt.

Als je hun transformatie wilt begeleiden met een muurdecoratie die hen elke dag inspireert, raden we je ten zeerste aan om hun slaapkamer te versieren met een of meer vlinderschilderijen.

Als je kind een liefhebber is van de natuur en allerlei insecten, dan zal een foto of realistische afbeelding op canvas van een vlinder in zijn natuurlijke omgeving hem zeker elke dag weer plezieren!

Als je kind daarentegen de voorkeur geeft aan sprookjeswerelden en je zijn verbeelding wilt stimuleren met een kleurrijk, modern doek, kies dan voor een metaforisch vlinderschilderij of een afdruk op canvas van een vlinder in pastel of aquarel.

Maar de beste oplossing is zeker om samen met hem door onze collectie vlinderschilderijen te bladeren om het ideale vlinderdoek te kiezen om zijn slaapkamer te versieren!