Filters zichtbaar

Het schilderij van een vrouw is een doek vol leven, met levendige, scherpe kleuren en een esthetiek die met geen enkel ander schilderij te vergelijken is. Een schilderij van een vrouw dat op de juiste plaats in een huis hangt, geeft je automatisch een goed gevoel en maakt dat je je op je gemak voelt in je leefruimte.

Als je niet zeker weet welk type kunstdoek je moet kiezen om de inrichting van je woonkamer, slaapkamer of kantoor te verfraaien, bekijk dan onze collectie schilderijen van vrouwen. Je zult zeker het perfecte canvas vinden om je interieur aan de muur te verfraaien!

Woman: een kunstdoek dat eer betoont aan de schoonheid en kracht van alle vrouwen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, zijn vrouwen verre van het zwakke geslacht. Afhankelijk van het tijdperk, de cultuur en de beschaving zijn vrouwen altijd met een verschillende mate van respect behandeld. Maar diep van binnen zijn vrouwen krachtige wezens met een onbeschrijflijk en bijna oneindig potentieel.

Vrouwen zijn in staat om leven te schenken. Vrouwen zijn in staat om hun gezin draaiende te houden. Vrouwen zijn in staat om elke situatie te overleven. En in bepaalde verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, weten we nu dat de beroemde heksen die ons als kind zo bang maakten, in feite vrouwelijke genezers waren die wisten hoe ze planten moesten gebruiken om allerlei remedies te maken.

Zelfs vandaag de dag tonen vrouwen dagelijks hun kracht en moed. Een vrouw is in de eerste plaats een vrouw. Maar ze kan ook een avonturier, moeder, schepper, krijger, uitvinder of ontdekkingsreiziger zijn. Vrouwen zijn vrij en het is deze vrijheid die we vaak voelen als we naar een schilderij of een doek kijken waarop de beeltenis van een vrouw is afgedrukt.

Als ook jij een groot liefhebber bent van vrouwen, hun kracht en hun schoonheid, dan is onze collectie schilderijen van vrouwen je misschien al opgevallen. Vrouwenschilderijen zijn zelfs een van de populairste schilderijen, zowel bij mannen, vrouwen als kinderen. Mannen bewonderen hun vrouwenschilderijen vanwege de zachtheid en poëzie van de afbeelding die op het canvas is afgedrukt. Kinderen voelen zich zelfverzekerder als hun ogen rusten op het gezicht van een geruststellende, warme vrouw. En vrouwen identificeren zich met en voelen zich nog krachtiger en sterker elke keer als ze voor hun schilderij van een vrouw langslopen!

Wandschilderijen voor vrouwen: welke kamer decoreer je met een canvasdoek met de afbeelding van een vrouw?

Vrouwenschilderijen zijn erg populair bij kunstliefhebbers omdat ze een eerbetoon zijn aan vrouwelijke schoonheid en de ruimte transformeren.

Dit type kunst kan gemakkelijk zijn plaats vinden in elke kamer in huis. Geplaatst op bepaalde strategische plekken kan je vrouwenschilderij zelfs worden gebruikt om heel speciale momenten of sferen te creëren.

Geplaatst bij de ingang van het huis zet een vrouwenportret meteen de toon en creëert het een vertrouwde en geruststellende sfeer.

Als je besluit om je schilderij van een vrouw in je woonkamer te hangen, kun je levendige discussies over de status en strijd van vrouwen op gang brengen. Afhankelijk van het type afbeelding van een vrouw kan je schilderij ook gewoon een esthetisch en decoratief doel hebben.

Als je besluit om je schilderij van een vrouw in je slaapkamer te plaatsen, kun je verschillende resultaten verwachten, afhankelijk van de esthetiek van het schilderij zelf (zoals zachtheid en vrede, of kracht en energie). Op jou!

En als je een mooi cadeau wilt geven dat speciaal is ontworpen om de slaapkamer te versieren, trakteer jezelf dan op een vrouwenschilderij! Het kan een schilderij op canvas zijn met het portret van een kleurrijke, welwillende vrouw, of een meer mystieke afbeelding van een vrouw zoals een fee of een vrouw met een wolf als het voor de kinderkamer is!

Vrouwenportretten: hoe kies je de verfsoort voor je vrouwenportret?

Als je al een kijkje hebt genomen in onze collectie schilderijen en canvasprints voor vrouwen, dan heb je je gerealiseerd dat er een enorme keuze aan ontwerpen is. Om het ideale vrouwenportret voor je interieurdecoratie te kiezen, moet je met elk criterium rekening houden.

Stel jezelf de juiste vragen! Wil je een XXL schilderij of een klein vrouwenportret? Wil je een enkel doek of heb je liever meerdere doeken in de vorm van een drieluik? Met of zonder houten lijst?

Ben je op zoek naar een kunstschilderij of een pop-art tekening? Zoek je een kunstschilderij op canvas in kleur of een schilderij op canvas in zwart-wit?

Geef je de voorkeur aan realistische afbeeldingen van vrouwen (zoals een foto van een modieuze vrouw afgedrukt op canvas), of ben je op zoek naar iets meer utopisch en origineels (een schilderij met een tekening van een fee, een schilderij met een mystieke afbeelding van een vrouw met een wolf, een schilderij met een tekening van het silhouet van een vrouw, enz.)

Je hebt keuze te over en soms kan het heel lastig zijn om de juiste keuze te maken!

Als je eenmaal weet wat voor soort schilderij op canvas of vrouwenportret je precies zoekt, moet je ook bedenken hoe je toekomstige schilderij in je huidige interieur past! Het zou zonde zijn om het ideale schilderij met zorg uit te kiezen, om je later te realiseren dat de kleuren en motieven van je vrouwenschilderij volledig botsen met je interieur!

Schilderij van een vrouw: hoe richt je je canvas in voor een geslaagde decoratie?

Een eenvoudig schilderij, of het nu een kunstdruk op canvas is, een vintage schilderij (zie de Tabloide collectie), een modefoto van een gestileerde vrouw, een strip of originele tekening of iets anders, is heel gemakkelijk te gebruiken om een interieur te decoreren.

Als je een informeler decor wilt creëren, alsof je net een kunstgalerie hebt geopend en de foto’s nog niet aan de muur hebt gehangen, plaats je de foto’s gewoon op de vloer tegen de muur. Het effect is eenvoudig, maar doeltreffend!

Je kunt ook kiezen voor de grote decoratietrend van dit jaar: hang een reeks kleine, gelijkaardige foto’s aan de verschillende deuren in je huis. Zo heeft elke deur zijn eigen verflaag en creëer je een speciale sfeer in je gangen!

Als je daarentegen wilt kiezen voor een XXL-schilderij of een schilderij dat bestaat uit 2, 3 of 5 doeken, zoek dan het grootste meubelstuk in je kamer en hang je vrouwelijke schilderij erboven. Zo creëer je een harmonieus volume in de kamer en komt je schilderij moeiteloos tot zijn recht!