Filters zichtbaar

Muurkunst is decoratief, sober en elegant en geeft een speciaal tintje aan interieurinrichting. Dit accessoire moet daarom met zorg worden gekozen voor een geslaagde inrichting. Het weerspiegelt je perceptie, je persoonlijkheid en je smaak. Er moet ook worden opgemerkt dat decoratie hand in hand gaat met inrichting en dat de twee elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Decoreren met foto’s versterkt je interieur en geeft het een speciaal tintje. Je kunt niet zomaar een foto kiezen – het is een essentieel onderdeel van je interieurontwerp. Er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden als je een schilderij kiest, zoals de specifieke kenmerken van de kamer waarin het schilderij komt te hangen. Hier lees je hoe je de perfecte berentekening voor je huis kiest.

Hoe kies je het ideale berenschilderij voor jouw huis?

Het kiezen van een berenschilderij is niet alleen een kwestie van de beer die het voorstelt of het ontwerp. Omdat het bedoeld is om een kamer te versieren, moet het gekozen worden op basis van een aantal andere criteria:

De decoratiestijl

De afbeelding van de beer moet in harmonie zijn met de stijl van de kamer om harmonie te creëren en de schoonheid en pracht van de kamer te behouden. Dit zorgt er ook voor dat je inrichting visueel aantrekkelijk is. Als je interieur bijvoorbeeld een klassieke stijl heeft, is de foto Bruine beer in het bos ideaal. Voor een vintage of moderne stijl is de zwart-witte beer een uitstekende bondgenoot.

De grootte van het berenschilderij

De grootte van het schilderij is ook belangrijk bij het inrichten. Het helpt om evenwicht te creëren en de verfijndheid van de decoratie te behouden. Om dit te doen, moet je rekening houden met de locatie van het schilderij voordat je het koopt. De locatie bepaalt de grootte en mogelijk ook de kleur. Een klein schilderij op een grote muur zal bijvoorbeeld niet veel indruk maken. Als je de verhoudingen respecteert, maak je van het berenteken de hoofdattractie in de kamer.

De kleuren van je berenschilderij

De kleuren van je berenschilderij moeten in perfecte harmonie zijn met de bestaande kleuren. Het doel is om harmonie te creëren, zodat er een zekere logica in je schikking zit. Je kunt contrasterende kleuren gebruiken als je op zoek bent naar een sober, opgeruimd interieur. Als de kamer nog niet rijk is aan kleur, kun je ook kiezen voor een pop-art beerschilderij.

Wat is de symboliek van de beer?

De beer neemt een bijzondere plaats in in de populaire cultuur. Dit emblematische dier bestaat al sinds de prehistorie. Hij werd beschouwd als een godheid, was het voorwerp van verschillende vormen van verering en was het onderwerp van een aantal soms gewelddadige rituelen.

In veel culturen is de beer een symbool van macht en koningschap. Hij komt ook voor in heidense rituelen en praktijken, wat ertoe leidde dat de kerk hem lange tijd deprecieerde en vervolgens demoniseerde. Hij wordt ook geassocieerd met de vroege kindertijd door het zachte speelgoed en de knuffel, die essentieel en tijdloos speelgoed zijn.

Al deze overwegingen terzijde, beren zijn grote eenlingen, bekend om hun robuustheid en fysieke kracht. Ze zijn ook altruïstisch en kalm. Ze worden ook gekenmerkt door de nuchterheid en het pragmatisme waarmee ze vaak worden beschreven. Dit zorgt voor een opmerkelijk contrast. Lange tijd werd hij beschouwd als de koning der dieren in Europa. Hij fascineert zowel door zijn vermogen om rechtop te staan als door zijn ruwe kracht en bijna onverzadigbare seksuele honger. Dit dier is de 6e op het Amerikaanse wiel, dat van het einde van de zomer en het teken Maagd. Hij kan zich aanpassen aan de moeilijkste situaties, zoals klimaatschommelingen. Het is ook een krijger en een angstaanjagend roofdier dat gevaar niet uit de weg gaat.

De beer komt terecht voor in veel mythologische verhalen. Hij is ook het symbool van verschillende landen, waaronder Finland, Zwitserland, Rusland en Californië. Hij heeft ook zijn naam gegeven aan beroemde plaatsen en twee sterrenbeelden.

In welke kamer(s) kun je een berenschilderij ophangen?

Berenschilderijen zijn elegant en mooi vormgegeven. Het voegt een vleugje wildheid toe aan elke inrichting. Dit schilderij kan in verschillende kamers in huis worden opgehangen, zoals de woonkamer of slaapkamer. Het kan ook in de gang worden opgehangen. De beste plek om het op te hangen is echter in de woonkamer. Het is aantrekkelijk en opvallend. Waar je het ook ophangt, het zal niet onopgemerkt blijven. Zorg ervoor dat je het op een plek hangt die niet te veel zonlicht krijgt. De duisternis verhoogt de zichtbaarheid en maakt het nog indrukwekkender.

Dit schilderij kan ook in een slaapkamer of kantoor worden opgehangen. Het zal deze kamers een beestachtige noot van rust en sereniteit geven.

Waarom zou je een berenfoto ophangen in de slaapkamer van een kind?

Kinderen voelen zich van nature aangetrokken tot dieren: konijnen, eenhoorns, beren enzovoort. Ze zijn vooral gefascineerd door de personages die deze dieren belichamen en die zo vaak voorkomen in kinderverhalen. Vooral beren zijn de lievelingsdieren van kinderen. Ze komen vaak voor in tekenfilms en kinderverhalen. Soms wordt de beer gezien als dom, onhandig en grotesk, soms als zachtaardig en knuffelig, maar de beer is een kindervriend. Hij verwelkomt kinderen zodra ze geboren zijn, in de vorm van een knuffel.

Als je een afbeelding van een beer in de slaapkamer van een kind hangt, versier je de kamer met een levenslange metgezel. Het geeft ze een vleugje vreugde met dit vertrouwde dier waar ze zoveel van houden.

Het beertje voor baby is synoniem met zachtheid, rust en tederheid. Het heeft een sobere, overzichtelijke stijl. Het is rijk aan kleuren, rustgevend en houdt je kind gezelschap tijdens zijn uren van eenzaamheid. Het helpt je kind ook om in slaap te vallen en kalmeert hem als hij bang is.

En trouwens, als je kind ‘s nachts wordt gestoord, is er nog een andere stijl van afbeeldingen in de slaapkamer die een positief effect kan hebben op zijn humeur: walvisafbeeldingen! Deze afbeeldingen van het grootste zeezoogdier op aarde zijn betoverend en rustgevend. Aarzel niet om een kijkje te nemen.