Filters zichtbaar

Leonardo da Vinci, geboren in 1452 in een klein Toscaans dorpje, is de perfecte belichaming van de universele geest van de Renaissance. Hij was een veelzijdig genie met een bruisende geest. Hij was architect, ingenieur, wetenschapper en filosoof, maar ook een fantastische kunstenaar die enkele van ‘s werelds bekendste werken maakte. Ben je gefascineerd door de schilderijen van Leonardo da Vinci? Wat dacht je ervan om reproducties van de werken van de Italiaanse meester in je interieurdecoratie te verwerken? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je keuze.

Hoe kies je een Leonardo da Vinci schilderij om je huis te decoreren?

Het is moeilijk kiezen tussen de ongeveer twintig meesterwerken die aan deze getalenteerde schilder zijn toegeschreven… Je moet vooral een Leonardo da Vinci schilderij kiezen op basis van je esthetische smaak en persoonlijkheid. Je kunt ook een werk kiezen dat past bij de stijl en kleuren van je kamers. De schilderijen van de Renaissance meester worden zeker niet gekenmerkt door hun briljante kleuren, maar hun variaties in licht zullen veel interieurs verlichten. Vergeet niet om rekening te houden met de grootte van je schilderij door de juiste verhoudingen te kiezen voor de gekozen locatie. De Tabloide.fr website biedt verschillende formaten (van XXS, 20 x 40 cm, tot XXL, 80 x 160 cm). Je kunt het doek ook met of zonder spieraam kopen, zodat je het meteen na ontvangst in huis kunt ophangen.

Wat stelt een schilderij van Leonardo da Vinci voor?

Leonardo da Vinci, een echte schildervirtuoos, was verantwoordelijk voor een aantal artistieke innovaties. Omdat hij schilderen als een wetenschap zag, gebruikte hij wiskundige principes in zijn tekeningen en schilderijen (de gulden snede, perspectief, enz.). De meest opmerkelijke van zijn picturale uitvindingen is echter de sfumatotechniek, waarbij verschillende lagen verf worden aangebracht om vage contouren en een dampig effect te creëren.

Hoewel de thema’s van Leonardo da Vinci’s schilderijen gevarieerd waren, was zijn belangrijkste zorg het tevreden stellen van de opdrachtgevers en produceerde hij voornamelijk religieuze composities (De Aankondiging, Het Laatste Avondmaal, Salvator Mundi, Johannes de Doper, etc.) en portretten. Dit is het geval voor Leonardo’s beroemdste schilderij: De Mona Lisa, nu in het Musée du Louvre (Parijs). Dit iconische werk, het meest bezochte ter wereld, is een portret van Lisa Gherardini, de vrouw van de Florentijnse koopman Francesco del Giocondo. Andere beroemde portretten van de kunstenaar zijn La Dame à l’Hermine en La Belle Ferronnière.

Leonardo da Vinci staat ook bekend om zijn ontelbare schetsen. Voor deze grote waarnemer met een onderzoekende geest was tekenen de basis van zijn denkproces en daarom gaf hij alles wat hij zag weer. Naast voorbereidende tekeningen voor zijn schilderijen liet de kunstenaar ons schetsen na van de menselijke anatomie (zoals de beroemde Vitruviaanse Man), dieren, architectuur, militaire kunst, grotesken, enz.

Terwijl Da Vinci een genie uit de Renaissance was en de technieken van het perspectief en de menselijke anatomie beheerste, was Degas een impressionistische kunstenaar die de bewegingen en scènes uit het dagelijks leven met verbazingwekkende precisie vastlegde. Om te ontdekken hoe Degas’ werken werden beïnvloed door de artistieke vooruitgang van vorige eeuwen en om meer te weten te komen over zijn fascinerende creaties, bezoek je onze Degas-collectie op Tabloide.

Op Tabloide.fr vind je reproducties van deze originele werken, maar ook herziene versies, vaak kleurrijker, om wat pit aan je interieurdecoratie te geven.

In welke kamer(s) kan ik een Leonardo da Vinci schilderij plaatsen?

De werken van de Italiaanse meester zijn tijdloos en kunnen in elke kamer van het huis worden geïnstalleerd. Je kunt het beste een kamer kiezen waar het schilderij het best tot zijn recht komt. Als je het ophangt in een gezellige ruimte (woonkamer, speelkamer, enz.) of, waarom niet, in een doorgang (inkomhal, gangen, enz.), zal je schilderij je artistieke smaak aan anderen laten zien en misschien zelfs een gesprek tussen je gasten uitlokken. Je kunt er ook voor kiezen om het te installeren in een “kamer van de kennis”, zoals een bibliotheek of een studeerkamer. De schilderijen van Leonardo da Vinci en hun beroemde sfumato creëren een zachte, mysterieuze sfeer die ideaal is voor een slaapkamer. Een laatste tip bij het kiezen van een locatie voor je Leonardo da Vinci-schilderij: probeer het zo goed mogelijk te beschermen tegen water, vet en langdurige blootstelling aan de zon. Onze reproducties (zoals elk ander schilderij!) zijn gevoelig voor hun omgeving.

Kan ik een schilderij van Leonardo da Vinci in de slaapkamer van mijn kind hangen?

Er is geen tekort aan thema’s voor het inrichten van een kinderkamer: eenhoorns, dinosaurussen, regenbogen, planeten, voetbal, dieren… Waarom hang je in plaats daarvan geen schilderij van Leonardo da Vinci in de slaapkamer van je kroost? Kunst is niet alleen voor volwassenen! Het heeft verschillende voordelen om een schilderij van dit genie te kiezen voor de kinderkamer. Naast het feit dat het een duurzame unisex decoratie is, laat dit type werk jonge kinderen kennismaken met de beeldende kunst en de grote schilders. Het wekt niet alleen een passie voor kunst op bij kinderen, maar moedigt ze ook aan om ruimdenkend en creatief te zijn. Wie kan je peuter beter inspireren dan de grote Leonardo da Vinci? Zorg er alleen wel voor dat het schilderij hoog hangt om te voorkomen dat je kind zijn of haar creativiteit op het doek uitoefent…