Filters zichtbaar

Als je een dierencliché kiest om je muur mee te versieren, verwijs je ook naar zijn kwaliteiten en eigenschappen. Zoek onder de dieren uit welke eigenschappen aan de aap worden toegeschreven en of ze bij jou passen. Je vindt een ruime keuze aan foto’s en tekeningen van chimpansees, gorilla’s en penseelaapjes. Afhankelijk van de kamer waarin je ze tentoonstelt, brengen ze allemaal hun eigen karakter en stijl in je huis.

Hoe kies ik een canvas aap?

Om je apenportret zo goed mogelijk te laten passen, moet je eerst de afmetingen nauwkeurig opnemen. Niet alleen moet je frame in verhouding zijn op je muur, zodat het zichtbaar is zonder alle ruimte in te nemen, maar je moet er ook voor zorgen dat de foto van de aap op het canvas niet te imposant is. Op die manier past hij perfect bij de algemene inrichting van je kamer.

Vervolgens de kleur van je foto. Als je een modern interieur hebt, ga dan voor monochroom. Op zoek naar originaliteit? Ga dan voor felle kleuren, zoals de pop-art kapucijner foto of de veelkleurige gorilla foto.

De kleuren op apenkunst kunnen gevarieerd worden, zodat ze het beste bij je interieur passen.

Als je niet zeker weet of je voor een portret of landschap moet kiezen, hangt het formaat van een schilderij af van de hoogte van het plafond en de grootte van de te bedekken muur. Voor een gang geven we de voorkeur aan een liggend doek. Aan de andere kant, tussen twee ramen

Je kunt variëren met de kleuren van monkey art, zodat het bij je interieur past.

Als je niet zeker weet of je voor een staand of liggend schilderij moet kiezen, hangt het formaat van een schilderij af van je plafondhoogte en de grootte van de te bedekken muur. Voor een gang verdient een liggend formaat doek de voorkeur. Aan de andere kant, tussen twee ramen, hebben staande formaten de voorkeur.

Kunst is een kwestie van zeer persoonlijke smaak en emotie. Bepaalde modellen, zoals dieren, roepen echter automatisch een heel specifieke symboliek op. Wat primaten betreft, zij zijn de zeldzame zoogdieren met zo’n dichte variëteit aan rassen. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen wat je kunstwerken betekenen en wat je wilt dat ze overbrengen op hun kijkers. Wie ben je in wezen? Een sluw en handig persoon of een imposant en gerespecteerd figuur. Zo bepaal je welke apenfamilie bij je past. Gorilla’s en penseelaapjes zijn van dezelfde soort, maar ze hebben niet dezelfde persoonlijkheidskenmerken.

In welke kamer(s) kun je een aapschilderij ophangen?

Een schilderij heeft niet hetzelfde effect in een woonkamer, keuken of slaapkamer. Natuurlijk is er in elk van deze kamers wel een plekje voor te vinden. We vergeten ook te vaak om oppervlakken te decoreren waar we minder bij stilstaan, maar die wel een goede indruk achterlaten, zoals een hal of gang.

Om te bepalen in welke kamer je werk het best tot zijn recht komt, moet je bedenken wat je ermee wilt uitdrukken. De houding die de aap aanneemt is veelzeggend: lachen, spelen, knuffelen, elke pose is een aanwijzing.

In je woonkamer wil je bijvoorbeeld een foto van een chimpansee met een koptelefoon ophangen. Het is een manier om een sterke boodschap over te brengen die je stemming weergeeft.

Kies in je keuken voor een grappige aap – het is een warme ruimte die een ontspannen sfeer uitstraalt.

In een slaapkamer zijn fotografie, tekeningen, alle soorten apenafbeeldingen geschikt. Of het nu gaat om een monochrome grafische kamer, een pop-art tienerkamer of een thematische kinderkamer, met apenfoto’s kun je elke sfeer creëren. Het is aan jou om de kleur te kiezen die het beste bij je kamer past.

Wat is de symboliek van de aap?

De aap is een van die dieren waarvan de symboliek sterk en bij iedereen bekend is. Er zijn talloze populaire uitdrukkingen met betrekking tot hen, zoals “zo slim als een aap”, “aap iets”, “je kunt een oude aap niet leren een gezicht te trekken”. Het is dus geen geheim dat apen sluw en intelligent zijn, vol kattenkwaad zitten en imiteren om te leren.

Nieuwsgierig van aard, hebben ze kwaliteiten zoals inventiviteit en creativiteit.

Heel dicht bij de mens, waarmee hij wordt vergeleken en zelfs geïdentificeerd, neemt de aap een belangrijke plaats in de samenleving in. Als hoofdrolspeler in de evolutie zijn ze zo fascinerend dat ze een belangrijke rol spelen in de filmindustrie. Hij wordt vaak gepersonifieerd als gids of wijze, een trouwe metgezel die de mens kan evenaren of een kleine imp.

Ze hebben zelfs de titel van totemdier, een beschermende geest die door bepaalde culturen wordt vereerd. Het is een spirituele gids die ons door ons leven begeleidt, harmonie brengt en de beproevingen van het leven overwint.

Tot slot leeft de aap voornamelijk in de jungle, waar hij zich vrij voelt. Het zijn ontdekkingsreizigers die hun behendigheid gebruiken om hun nieuwsgierigheid te bevredigen. Ze zwerven door de jungle van tak tot tak met lichtheid en zorgeloze overgave. Onafhankelijk, rebels en zelfs ondeugend, weten ze wat ze willen en halen ze trucjes uit om het te krijgen. Ze voelen zich op hun gemak in het openbaar en houden ervan om te entertainen en grappig te zijn.

Waarom een apenfoto in de slaapkamer van een kind?

Als er één dier is dat het beste een kind vertegenwoordigt, dan is het wel de aap. Ze hebben zoveel gemeen. Ze houden allebei van plezier maken en op die manier ontwikkelen ze hun leerproces. De concepten van delen, gemeenschap en wederzijdse hulp die penseelaapjes belichamen, zijn geweldige waarden om door te geven.

Makaken en kinderen zijn slim en gebruiken soms sluwheid om uit bepaalde situaties te komen. Ze zijn ook creatief en hun dagdromen stellen hen in staat om inventief te zijn. Het zijn ontdekkingsreizigers in de dop die door nieuwe ervaringen de wereld begrijpen en erin opgaan.

Apen hebben de bijnaam “grappige aap” en klimmen, slingeren, imiteren en grimassen zelfs om het publiek te vermaken. Het is niet ongewoon dat kinderen zich op dezelfde manier gedragen, tot groot plezier van hun toeschouwers.

Een cliché van een aap, of het nu een bonobo of een chimpansee is, is een perfecte aanvulling op de kinderkamer. Ze lijken sprekend op elkaar en door parallellen te trekken, laat je je kleintje kennismaken met de dierenwereld en de ongelofelijke verschillen.

In een andere stijl, maar net zo interessant voor een kind, zijn er ook afbeeldingen van olifanten (die je hier kunt ontdekken) en die een interessant alternatief bieden voor je decoratie met een stijl die alleen deze pachyderm kan bieden.