Filters zichtbaar

Hou je van kaartspellen en de wereld van poker? Dan zijn onze pokerafbeeldingen perfect voor jou. Als je echter de voorkeur geeft aan de gratie en elegantie van dans, mis dan onze serie schilderijen van een danseres niet, die de schoonheid en poëzie van beweging vastleggen.

Hoe kies je het juiste poker schilderij voor je huis?

Poker is een spel dat miljoenen Fransen fascineert. Elk jaar zijn er meer en meer die het spel gaan spelen en het zelfs als een vast tijdverdrijf beschouwen. Sommigen spelen af en toe met vrienden. Anderen genieten van een spelletje online poker tijdens de lunch om te ontspannen.

Sommige mensen spenderen zoveel tijd aan het spelen van poker, zowel in echte toernooien als online, dat ze er misschien wel van dromen om een professionele pokerspeler te worden en op een dag fulltime van hun passie te leven. Wat je relatie met poker ook is, hoe vaak je het ook speelt, misschien wil je op een dag een pokerbord kopen om je huis of flat te versieren.

Het type pokerbord dat je kiest hangt een beetje af van je liefde voor het spel. Als je een verstokte gokker bent, kun je het je veroorloven om een centrale plaats in te ruimen voor poker-gerelateerde decoratieve elementen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende schilderijen of een grote muurschildering. Aan de andere kant, als je maar af en toe poker speelt, is een klein, discreet pokerschilderij tussen andere schilderijen voldoende. Kortom, het hangt ervan af of poker deel uitmaakt van je identiteit of niet.

Wat stelt een pokerbord voor?

Een pokerbord kan verschillende scènes of symbolen uitbeelden die te maken hebben met het pokerspel en de verbeelding erachter. Over het algemeen is het visuele element dat het vaakst wordt afgebeeld op pokerborden de speelkaarten. Dit zijn over het algemeen krachtige en belangrijke kaarten in het spel: azen, koningen en koninginnen.

Alle kleuren kunnen op dezelfde manier worden weergegeven: schoppen ruiten klaveren harten. Sommige mensen hebben meer affiniteit met de ene kleur dan met de andere. Als dit bij jou het geval is, als je een bepaalde kleur hebt die je geluk brengt of je persoonlijkheid vertegenwoordigt, is het misschien een goed idee om deze in je huis op te hangen. Een paar azen wordt vaak afgebeeld op pokerplaatjes vanwege de kracht van deze combinatie.

Daarnaast bestaan sommige pokerafbeeldingen uit echte afbeeldingen, foto’s en schoten, terwijl andere meer figuratief zijn en getekende of geschilderde afbeeldingen tonen. Op sommige pokertafels kun je ook handen zien, bijvoorbeeld de hoek van een paar kaarten optillen, maar ook dobbelstenen of een fiche van de dealer. Natuurlijk zijn er ook pokertafels met stapels gekleurde fiches, synoniem voor de winsten die de speler heeft vergaard en die bedoeld zijn om te worden ingewisseld voor geld.

In welke kamer(s) kan ik een pokerschilderij ophangen?

Je kunt een pokerbord in verschillende kamers in je huis ophangen. Het eerste waar je rekening mee moet houden is de indeling van je huis. Je kiest niet voor hetzelfde decor of dezelfde foto’s als je in een kleine studio, een flat, een huis of een grote villa woont. Bovendien moet je rekening houden met de bestaande inrichting van je huis. Als je een pokerschilderij op een muur plaatst te midden van verschillende andere schilderijen, zal het minder zichtbaar en minder krachtig zijn.

Aan de andere kant, als je een pokerschilderij alleen in het midden van een grote witte muur plaatst, geef je het een bijna heilige betekenis. Het hangt allemaal af van hoeveel je van poker houdt. Wat betreft de ideale ruimte om dit soort schilderijen op te hangen, is de woonkamer ongetwijfeld de beste. Oorspronkelijk was poker een vriendschappelijk spel dat werd gespeeld tussen vrienden of familie rond een eetkamertafel of in een bar.

Thuis is de woonkamer zeker de plek waar je het meest waarschijnlijk een spelletje poker speelt. Maar waarom blijf je niet bij de realiteit en kies je een meer fantasierijke, originele plek om je bord uit te stallen? Een pokerbord kan in de keuken, de hal of zelfs het toilet worden geplaatst. Het kan ook in de slaapkamer worden geplaatst – mits je toestemming hebt van je partner.

Mag ik een pokerbord in de slaapkamer van een kind zetten?

Er is geen wet die verbiedt om een pokerbord in de slaapkamer van een kind te zetten. Je hebt dus het volste recht om de kamer naar eigen inzicht in te richten, uiteraard met toestemming van je kind. Als je kind nog te jong is, is het niet echt aan te raden om een pokerdecoratie op te hangen.

Dit spel is nog steeds gekoppeld aan volwassen waarden, zoals wedden en geld. Pokertafels hebben over het algemeen donkere kleuren, die niet erg populair zijn bij jongere kinderen. Om hun verbeelding te ontwikkelen en ze gerust te stellen bij het slapengaan, kun je andere ontwerpen vinden. Aan de andere kant, als je kind ouder is of zelf fan is van het spel (zonder geld in te zetten natuurlijk), kun je overwegen om een pokerbord in zijn slaapkamer te zetten.

Idealiter zet je een pokerbord in de slaapkamer van een tiener die gek is op het spel en alle fantasierijke dingen die erbij horen, zoals de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Als hij erom vraagt, zal het bord met zwarte en gouden pokerkaarten prachtig staan in zijn slaapkamer en zeker indruk maken op vrienden die op bezoek komen. Het zal een bron van trots voor hem zijn en een die hij zeker met zich mee zal dragen als hij ouder wordt.