Filters zichtbaar

Meer informatie over Boeddha afbeeldingen

Het inrichten van een kamer in je huis is altijd een kleine gebeurtenis.
Harmonie van kleur, sfeer, grootte van de muren, decoratiestijl, wensen – alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd om een kamer warmte en een aangenaam gevoel van welzijn en sereniteit te geven.

Bij het inrichten is elk detail belangrijk. Meubels moeten worden opgesteld met het volume van de kamer in gedachten. Behang of verf moet worden gebruikt op de muren, waarbij elke kleur zijn eigen belang en betekenis heeft: blauw is rustgevend, ideaal voor een slaapkamer. Oranje brengt goed humeur en is een uitstekende kleur voor een speelruimte voor kinderen. Kies voor de keuken en de woonkamer voor beige en antracietgrijs, neutrale kleuren die de sfeer niet overheersen.

Als je een belangrijk decoratief element wilt toevoegen aan je meubels, raden we mooie vloeiende gordijnen, een paar groene planten en foto’s aan.

Een schilderij is een decoratief object dat je muren elegant aankleedt en ze een vleugje pit en verfijning geeft.

Hoe kies je het juiste Boeddha-schilderij voor je huis?

Wanneer je een Boeddha-schilderij kiest om je interieur mee te verfraaien, is het essentieel om verschillende aspecten in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat het harmonieus in je ruimte past en de gewenste rust en inspiratie brengt.

Grootte en plaatsing

De grootte van uw schilderij moet passen bij de beschikbare ruimte. Een grote muurschildering kan het middelpunt van een kamer worden, terwijl een klein schilderij een vleugje sereniteit kan toevoegen zonder de ruimte te overladen. Denk ook aan de locatie – een boeddhistisch kunstwerk kan het uiterlijk van een meditatieruimte compleet maken. Het brengt ook een vleugje rust in je slaapkamer.

Kleur en ontwerp

Kies voor een kwaliteitsafdruk op canvas om de diepte van de kleuren en artistieke details vast te leggen. Een schilderij met boeddhistisch ontwerp kan worden gebruikt als meditatiestuk in je slaapkamer of als rustgevende muurdecoratie in je woonkamer.

Zachte kleuren zoals oker, goud en grijs worden vaak geassocieerd met Boeddha schilderijen vanwege hun kalmerende effect. Kies een schilderij dat de kleuren van je interieur aanvult of er harmonieus mee contrasteert.

Een zwart-wit schilderij kan heel goed passen bij een interieur in vintage stijl. Een eigentijds ontwerp kan passen bij een moderne inrichting, terwijl een meer traditioneel portret een vleugje klassieke elegantie kan toevoegen.

Boeddha kan ook worden afgebeeld met natuurstenen en lotus- of orchideeënbloemen, of met kaarsen. Je kunt ook schilderijen vinden met alleen het hoofd en andere met het hele lichaam in verschillende houdingen (Dhyana, Bhumisparsa, Vitarka, Dharmachakra, enz.).

Betekenis en spiritualiteit

Denk aan de voorstelling van de Boeddha in het kunstwerk. Een mediterende Boeddha kan inspireren tot rust en bezinning, terwijl een lachende Boeddha vreugde en positiviteit kan brengen. Kies een afbeelding die aansluit bij je persoonlijke aspiraties en spirituele pad.

Ontwerpen van Boeddha in de natuur zijn perfect om een zen en ontspannen sfeer te creëren.

Prijzen en levering

Houd rekening met je budget bij het kiezen van je schilderij. Prijzen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte, kwaliteit en originaliteit van het werk. Controleer ook de leveringsopties en -termijnen om er zeker van te zijn dat je pakket veilig en op tijd wordt geleverd.

Door deze elementen mee te nemen in je zoektocht, kun je een Boeddha-schilderij kiezen dat je ruimte verbetert. De juiste keuze brengt ook een sfeer van vrede en sereniteit in je dagelijks leven.

Wat stelt een Boeddha-schilderij voor?

De Boeddha is een figuur uit de hindoeïstische cultuur. Hij wordt meestal afgebeeld als een mediterende man die op zoek is naar transcendentie.
Maar er zijn verschillende soorten Boeddha’s: de mediterende Boeddha, de zittende Boeddha, de liggende Boeddha…

Zelfs zijn fysionomie kan van kunstenaar tot kunstenaar verschillen. Het is heel gewoon om de Boeddha te zien in de vorm van een vrij dunne man, maar er zijn ook vlezige Boeddha’s, lachend of mediterend. Het is ook mogelijk om kinderboeddha’s te vinden.

Ze komen uit verschillende Aziatische culturen: de Zen Boeddha of Shakyamuni Boeddha komt het meest voor.

Je vindt er ook de Thaise of Birmese Boeddha, een symbool van wijsheid en vervulling, de Tibetaanse Boeddha of de mollige, lachende Chinese Boeddha.
De Boeddha is het voorwerp van een zeer wijdverspreide en belangrijke cultus in Azië, maar in het Westen verliest de Boeddha zijn religieuze connotatie en wordt hij meer geassocieerd met een stroming die Zen, mindfulness en een kalmere manier van leven voorstaat.

De Boeddha print op decoratief canvas brengt een vleugje zen, ontspanning en rust in onze leefruimtes en zorgt voor een positievere sfeer.

In welke kamer(s) kun je een Boeddha-schilderij plaatsen?

De Boeddha is cultureel goed geaccepteerd in het Westen, dus het is niet ongewoon om hem in onze huiskamers aan te treffen. In het verleden was het meer voorbehouden aan massagesalons en yogacentra.

Het Boeddha-schilderij verandert je huis in een plek van rust, sereniteit en welzijn, waar je bijvoorbeeld aan het einde van een lange dag nieuwe energie kunt opdoen.

Het kan daarom in verschillende ruimtes van je huis worden geïnstalleerd.

In de badkamer

Dit is een geweldige klassieker. De badkamer is een plek van reiniging, zuivering en reinheid.

Het is een populaire plek om te ontspannen en tot rust te komen. Om bij de sfeer van de kamer te passen, raden we een Boeddha met waterelementen (waterval, kiezels, fonteinen, enz.) aan.

In de woonkamer

Dit is de ideale plek om te decoreren met een Boeddha-schilderij. Het is heel eenvoudig om een schilderij te kiezen dat past bij de kleuren van je leefruimte en de energie die je wilt overbrengen.

Een felgekleurde Boeddha geeft een dynamische setting, terwijl een zachtere, zoals het Boeddhabeeld in het Bos, rust en kalmte brengt.

In de slaapkamer.

Een Boeddha-schilderij ophangen in een slaapkamer kan riskant zijn. Eigenlijk zou de slaapkamer een plek moeten zijn waar je je kunt opladen en de rust kunt vinden die je nodig hebt voor een goede nachtrust.
Een slecht gekozen schilderij geeft te veel energie af, waardoor je misschien niet in slaap valt.

In een lees-/wellnesshoek.

Net als in de badkamer, als je een eigen hoekje in je huis hebt, past het Boeddha-schilderij er perfect in.
Creëer een lees-/wellnesshoekje dat bij je past.

Koop je schilderij online in onze winkel

Als je decoratieve Boeddha schilderijen in onze online shop koopt, hoef je niet meer naar de winkel. Onze uitgebreide collectie laat je kiezen uit een reeks gedrukte ontwerpen, van traditioneel tot eigentijds. Al onze producten hebben een hoge afdrukkwaliteit en de geschilderde stijlmodellen zijn erg goed gedaan! De rijkdom van de kleuren en de authenticiteit van de kunst zorgen ervoor dat je een product hebt dat past bij de natuurlijke, ontspannen sfeer die je wilt creëren.