Filters zichtbaar

Interieurontwerp is gebaseerd op het idee dat de directe leefomgeving onze gemoedstoestand beïnvloedt. Bovendien onthullen de indeling van het pand en de gebruikte esthetische elementen veel over de persoonlijkheid van de inrichter. Daarom is het zo belangrijk om het juiste interieurontwerp voor je flat te kiezen. Als het gaat om interieurontwerp, zijn kunstwerken en schilderijen de beste manier om je ruimtes te verfraaien en leven te brengen in elke hoek van je huis. Schilderijen van Van Gogh geven bijvoorbeeld een uniek en tijdloos tintje en weerspiegelen zowel de emotie als de passie van de beroemde kunstenaar.

Hoe kies je een schilderij van een kunstenaar om je huis mee te versieren?

Het is één ding om je huis te willen verfraaien met een speciaal vleugje kunstenaarssieraad, en een ander om te weten hoe je dat moet aanpakken. In werkelijkheid hoef je voor het decoreren van je huis met schilderijen geen expert in te huren. Hier zijn een paar overwegingen waardoor jij de expert wordt die je nodig hebt.

Locatie

Het is niet alleen een kwestie van kiezen in welke kamer je het gaat plaatsen, maar ook waar het precies moet komen. Denk na over de muur waarop je het wilt plaatsen, of het het belangrijkste stuk in die ruimte wordt en kijk welke andere elementen er zijn.

Als je geen ruimte tekort komt, kun je een panoramafoto plaatsen. Dit is een interessant alternatief als er geen ander element is waarmee je de muur kunt delen. Maar als er een spiegel of andere decoratie is, moet de grootte van de afbeelding discreter zijn.

Als het gaat om foto’s voor in de woonkamer, is het gebruikelijk om ze op de bank of op bepaalde lage meubels te plaatsen. In de slaapkamer kunnen ze aan het hoofdeinde of aan de zijkanten van het bed worden geplaatst.

Afmetingen

Stel dat je een enkel kunstwerk op de bank in de woonkamer gaat zetten. De lengte van de doos moet dan kleiner zijn. Het kiezen van de juiste afmetingen is cruciaal voor het succes van de decoratie.

Je moet vermijden om heel grote schilderijen in kleine ruimtes te plaatsen en omgekeerd. Een alternatief is om verschillende kleine schilderijen te combineren en aan de muur te hangen. Je kunt dan spelen met de hoeveelheid en de ruimte die ze innemen.

Decoratieve stijl

Begrijpen hoe je schilderijen voor thuis moet kiezen betekent ook de decoratiestijl identificeren. Als je inrichting modern, minimalistisch of industrieel is, kies dan een werk dat bij deze stijl past. Op die manier zal je keuze niet misstaan. Als je op zoek bent naar een impactvolle stijl met een sterk cultureel tintje, zijn schilderijen van kunstenaars een heel goede keuze, terwijl als je een passie hebt voor steden en architectuur, stadsschilderijen een betere keuze zijn om een stedelijke, eigentijdse sfeer in je huis te creëren.

Belangrijke punten om in gedachten te houden:

– Houd deze aanvullende aanbevelingen in gedachten bij het kiezen van schilderijen.

– Kies de lijst op basis van de stijl van het schilderij en de algemene inrichting van de ruimte.

– Als je op zoek bent naar een originele stijl met een eigen cachet, combineer dan verschillende soorten verf om de muren te decoreren. Ga hiervoor op zoek naar een verbindend element, zoals textuur, lijst of thema.

– Zoek naar contrast tussen de muur en het kunstwerk. Als de muren licht van kleur zijn, kies dan voor felgekleurde schilderijen en omgekeerd.

– Maak een fotocollage als je belangrijke familiemomenten wilt onthouden.

– Zorg ervoor dat de foto’s goed belicht zijn. Natuurlijk licht is het beste, maar denk eraan dat direct zonlicht de lak kan vervagen en dof kan maken. Aan de andere kant, als ze op een donkere plek staan, kun je ze benadrukken met kunstlicht.

Verf helpt je om die vergeten plekjes in huis te benadrukken, zoals de hoeken van gangen.

– Als je huis hoog is, kies dan voor verticale schilderijen die je helpen deze ruimte in beslag te nemen.

Wat stelt een schilderij van een kunstenaar voor?

Artistiek schilderen is de kunst van het grafisch weergeven met pigmenten gemengd met andere organische of synthetische bindmiddelen. In deze kunst worden schildertechnieken, beheersing van kleuren en picturale compositie, en tekenen gebruikt. De schilderkunst bestaat uit het toepassen van een techniek op een bepaald oppervlak om een harmonie van vormen, kleuren, texturen, ontwerp, enz. te verkrijgen, waardoor een kunstwerk ontstaat in overeenstemming met esthetische principes. Dit oppervlak waarop de kunstenaar zijn of haar inspiratie weergeeft, is het artistieke schilderij.

In welke ruimte(n) kan een schilderij van een kunstenaar worden geplaatst?

Je kunt op elke plek in huis een kunstwerk of schilderij plaatsen. Meestal denken we aan het decoreren van de woonkamer of slaapkamer met een paar werken, maar je kunt verder gaan. Een schilderij dat je helpt ontspannen als je binnenkomt werkt bijvoorbeeld goed in de hal; met een boodschap waardoor jij en bezoekers zich welkom voelen.

De badkamer en de keuken geven aanleiding tot discussie over het al dan niet plaatsen van een schilderij. In het eerste geval is de beperking vochtigheid en in het tweede geval de ophoping van vet. Er is echter niets mis mee om een schilderij van een beroemde schilder in je doucheruimte of keuken op te hangen.

Decoratieve schilderijen voor in de badkamer moeten zo behandeld worden dat vocht ze niet kan beschadigen. Eenvoudige, natuurlijke ontwerpen zien er hier geweldig uit. Als het gaat om de keuken zijn afbeeldingen van fruit, eten of drinken de eerste dingen waar je aan denkt, maar de thema’s kunnen verder gaan dan dat. De locatie is essentieel om het vrij te houden van afval dat het kan beschadigen.

Voor de tuin zijn er ook opties, bloemen- en natuurschilderijen zien er geweldig uit in deze ruimte. Zorg er wel voor dat ze niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, zodat de pigmenten niet worden beschadigd.

Trappenhuizen en gangen zijn ook goede plekken om artistieke doeken neer te zetten. Als je een ruimte in huis hebt die je wilt benadrukken, doe dat dan met een schilderij.

Kan ik een schilderij in de slaapkamer van een kind plaatsen?

Kunst is een belangrijk onderdeel van de gevoelige en intellectuele ontwikkeling. Op elke leeftijd is een artistiek werkstuk een goede manier om aan de slag te gaan met aspecten als creativiteit, expressie en de ontwikkeling van esthetische gevoeligheid.

Het integreren van schilderijen met creatieve elementen, eenvoudige figuren en warme kleuren is niet alleen een decoratief element, maar ook een benadering van de sensaties die voortkomen uit kunst en praktijk, die de verbeelding vullen met magie.

Pastelkleuren op de muren en vloeren en kleurrijke speelgoedlades maken deel uit van het klassieke kader dat op zijn beurt functioneel is in het opvoeden over het belang van schoon en netjes houden. Maar letters en tekeningen zijn ook belangrijk, afbeeldingen die concepten op een eenvoudige en leuke manier overbrengen. Deze beelden zullen sterke, diepe en blijvende wortels hebben. Daarom is het een goed idee om na te denken over decoratie met prenten en foto’s voor kinderen, die niet alleen door volwassenen worden gewaardeerd en gecombineerd met de rest van het decor, maar ook rust, frisheid en boodschappen combineren.