Filters zichtbaar

Het schilderij van een auto is een onmisbaar item voor wanddecoratie. Voor liefhebbers van vier wielen is dit zeldzame item verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en maten, zodat het past bij elk type interieurdecoratie. We proberen enkele van de meest gestelde vragen te beantwoorden voordat je een autobeschildering koopt.

Hoe kies je het juiste autobeschilderij om je huis te decoreren?

De eerste vraag die je je moet stellen is: welk autobeschilderij moet ik kiezen? Eerst en vooral is het een kwestie van smaak. Daarna volgen de andere selectiecriteria. Het doel is om een schilderij te vinden dat je mooi vindt en dat past bij je interieurdecoratie.

Ten tweede, kies voor een auto schilderij dat je passie benadrukt. Als je van snelheid en adrenalinestoten houdt, zal een schilderij van een racewagen er geweldig uitzien. Aan de andere kant zal een schilderij van een klassieke auto of een schilderij van een oldtimer een hit zijn bij een doorgewinterde verzamelaar. En voor een nog assertievere, rock and roll look kun je kiezen voor een schilderij met een schedel en gekruiste botten motief om de testosteron factor tot het uiterste te verhogen.

Vergeet ook de kleuren niet. Harmonieuze tinten die overeenkomen met die van je textiel en muren zullen op het eerste gezicht opvallen. Kies een stijl die past bij de kamer waar het wordt opgeborgen. Er is een breed scala aan autoafbeeldingen op de markt. Ze komen tegemoet aan alle smaken en budgetten. Het spreekt voor zich dat je een werk zult vinden dat past bij de stijl van je kamer.

Zorg er ten slotte voor dat je het juiste formaat kiest voor je foto. Er is een basisprincipe waar je je aan moet houden: geen enkele lijst op een groot stuk muur. Om bijvoorbeeld een grote muur in de woonkamer te decoreren, kun je overwegen om meerdere kleine lijsten of een groot formaat model op te hangen. Kortom, zorg ervoor dat het formaat van de foto past bij de ruimte die je beschikbaar hebt.

Wat stelt een auto schilderij voor?

Een auto schilderij in je woonkamer is een constante uitnodiging om te reizen en nieuwe horizonten te ontdekken. De auto staat synoniem voor verovering en avontuur, vooral wanneer de afbeelding is bijgesneden. De auto evolueert in een verrassende omgeving (op het platteland, op de heuvels, bij zonsondergang ….) om het gevoel van vrijheid nog meer te benadrukken. Door gewoon je ogen te sluiten, krijg je het gevoel dat je achter het stuur van de auto zit terwijl hij door hele steden rijdt.

Maar de schilderijen van de auto’s gaan verder dan dat. De auto’s, verkleed als mensen, zijn ware getuigenissen van de werkelijkheid. Cadillacs, Porsches en Rolls-Royces zijn symbolen van rijkdom, verfijning en klasse. Het zijn modeaccessoires die de status van hun eigenaar tonen. Hoe deze auto’s ook gekleed zijn, ze zijn er niet minder glamoureus om!

Sommige werken verwijzen naar het gevoel van snelheid, de roes van snelheid. Het Ferrari- of Lamborghini-schilderij is daar een goed voorbeeld van. Hier is het canvas meer dan een middel om je snel voort te bewegen. Het wordt een symbool van macht en succes. Oldtimers daarentegen stralen een authentieke en unieke pracht uit.

Aan de andere kant behoren 3D auto schilderijen tot de emblemen van het futurisme. Ze tonen een fascinatie voor moderniteit en vooruitgang. Deze werken hebben ongewone kleuren en vormen die onze nieuwsgierigheid vasthouden.

In welke kamer(s) kun je een auto schilderij plaatsen?

Heb je net een auto gekocht? Vraag je je af in welke kamer je het wilt plaatsen? Je moet weten dat de kamer die je kiest ervoor zorgt dat het goed bewaard blijft en lang meegaat. Wij raden u aan om uw auto schilderij op te hangen :

In de woonkamer: idealiter kies je een schilderij dat past bij de kleur van de meubels en de muren. Kies een groot schilderij, want dat geeft de kamer een meerwaarde.

In de hal: in een gang of hal verdient een horizontale opstelling de voorkeur. Probeer een foto op te hangen die het symbool is van je favoriete merk, zoals een mooie foto van een BMW waar je gepassioneerd over bent.

In de slaapkamer: een foto in een lichte, opgeruimde kleur zou een welkome aanvulling zijn om een rustgevende, ontspannen sfeer te creëren.

In de bibliotheek: geïnstalleerd in je boekenkast onthult het autobeschilderij de schoonheid van je interieur terwijl je speelt met materialen en kleuren.

In het kantoor: het autoschilderij in de boekenkast brengt de muren tot leven en verfraait de ruimte.

Uiteraard moeten ruimtes met een hoge luchtvochtigheid worden vermeden. Vettige ruimtes zoals de keuken worden ook afgeraden om oliespatten te voorkomen.

Kan ik een autobeschildering in de slaapkamer van een kind zetten?

Een auto schilderij is niet alleen voor woonkamers. Ook de slaapkamer van een kind kan een eigen schilderij hebben. Om je kroost een plezier te doen, koop je een autobeschildering die past bij hun smaak en wensen.

In de “hoofdeinde”-versie is het schilderij ontworpen om een rustgevende sfeer te creëren. Het geeft de slaapkamer van je kind een eigen wereld, exclusief voor hen gereserveerd. Eén blik op de afbeelding en ze worden meegevoerd naar een andere wereld. Een mooie auto tegen een weelderig groen landschap zover het oog reikt, zal tot hun verbeelding en creativiteit spreken. Het kind zal naar een wereld reizen waar zijn dromen boven alles gaan.

Als je kind een grote slaapkamer heeft, kun je je een XXL-foto veroorloven. Zo kunnen ze het grote geheel zien. Het zou zonde zijn om hem dit te onthouden. Voor een kleinere slaapkamer is een middelgrote foto daarentegen de beste keuze. Elke keer als hij wakker wordt, zal de aanblik ervan hem opvrolijken. Wie wil niet het beste voor zijn kinderen?