Filters zichtbaar

e bent een grote fan van schilderijen op boten en je wilt graag een of meer doeken in je huis installeren. Er zijn decoratieve schilderijen voor alle stijlen.

Hoe kies je het juiste doek om je huis mee te versieren?

Boten roepen kunst op in al zijn pracht, of ze nu gefotografeerd of op canvas geschilderd zijn. In deze categorie vind je allerlei soorten bootschilderijen, van zeilboten zoals het schilderij van een zeilboot in de oceaan, tot motorboten zoals het schilderij van een motorboot in een bocht, of van de zee en het zand. Ze zijn er in verschillende kleuren, afhankelijk van de inspiratie van de kunstenaar.

Als je van decoratie met bootschilderijen houdt, zijn er regels opgesteld door interieurspecialisten. De eerste regel is om de kleuren van het gekozen thema voor het huis af te stemmen op de stijl van de meubels, stoelen en decoratieve voorwerpen. Als je bijvoorbeeld houdt van een rustieke of bohemienachtige stijl, met een licht retro decor en natuurlijk eiken houten tafels, kun je kiezen voor oude renaissance boten. In dit thema kun je kiezen voor galjoenen, karavanen, slavenschepen enzovoort. Je kunt ook kiezen voor boten die geparkeerd liggen op het strand, bij kokospalmen, aangemeerd in de oude haven, of opgehangen aan licht vervallen houten loopplanken, enz.

Voor de kleur van de muren moet je een ton sur ton kleurenschema respecteren. Als je bijvoorbeeld een blauw schilderij van een boot kiest, moeten er natuurlijke elementen zichtbaar zijn in het kader, zoals de zee, de lucht enz. Voor het decoratieve meubilair kun je banken kiezen in dezelfde kleur als het schilderij, in blauw fluweel, donkergrijs of wit met kussens in zand, grijs of bruin. Als je daarentegen kiest voor een zwart-wit schilderij, kies dan voor banken en decoratieve kleuren die het landschap niet overheersen.

Wat stelt een schilderij van een boot voor?

Eerst en vooral vertegenwoordigt een schilderij van een schip een droom van ontsnapping, een uitnodiging om te reizen, een gevoel van rust, kalmte en kalmte voor de bewoners van de plek. De scheepstaferelen die worden opgeroepen in al hun vormen, kleuren en periode zijn vaak de beelden die de schilder overbrengt. Er is bijvoorbeeld respect voor de vorm, omdat de schilder wil proberen het oorspronkelijke uiterlijk van de boot te reproduceren. Dit is het geval bij kleine pleziervaartuigen of boten die aan de wal liggen. Er zijn ook originele vormen die herinneren aan een periode in de geschiedenis, zoals de grote oorlogsschepen die in hun geheel zijn geschilderd, begeleid door de beweging van de golven en de kleur van de wolken. Er is ook de nostalgie die de kunstenaar probeert door te geven aan toekomstige generaties, de kunst van het boten bouwen uit een ander tijdperk.

Het kan ook een voorstelling zijn van het dagelijkse leven van zeelieden in een bepaalde periode. Het is belangrijk om te onthouden dat kunstenaars altijd een boodschap willen overbrengen of een gebeurtenis willen vereeuwigen. Dit is wat het vaakst wordt opgeroepen, omdat de schilderijen het verdriet, de vreugde of de schoonheid van een bepaalde plek kunnen weergeven. De plaats is vaak een verwijzing naar de kindertijd van de kunstenaar, naar de plaatsen waar hij heeft gewoond.

Beelden van zeilboten of racejachten staan voor competitie, escapisme en avontuur. Het kan je laten dromen of je op ideeën brengen voor de volgende familievakantie. Zwart-wit bootschilderijen, of gefotografeerd en afgedrukt op papier, geven ons het gevoel van reizen, van de zee op gaan.

In welke kamer kun je een bootschilderij plaatsen?

Een groot bootschilderij kan worden geïnstalleerd in een slaapkamer, de woonkamer, de eetkamer, de badkamer en zelfs de keuken. Het kan ook worden geïnstalleerd in het kantoor, in de hal, in een ontvangstruimte, enz. De kleurenmix moet altijd gerespecteerd worden om de schoonheid van de afbeelding te garanderen. Als je kiest voor een lichte, neutrale kamer zonder een overdaad aan decoratieve objecten, kun je het verrassingseffect compleet maken met een afbeelding van een kleurrijke boot te midden van golven, met een blauwe lucht en zonneschijn. Je zou het in de eetkamer kunnen plaatsen, aan de achterkant van de kamer. Om de waarde van de foto te verhogen, kies je voor groot formaat lijsten die de indruk wekken dat je uit het raam op de boot in kwestie kijkt. Je kunt de boot ook in de slaapkamer installeren door zorgvuldig bootfoto’s met vrolijke afbeeldingen te kiezen, vergezeld van prachtige stranden en kusten die je de indruk geven dat je droomt en ver weg gaat. Als je voor de badkamer kiest, moet je een foto kiezen die niet te groot en niet te klein is, maar die goed bij de grootte van de kamer past.

Kan ik een bootschilderij in een kinderslaapkamer plaatsen?

Je kunt een bootschilderij in een kinderkamer zetten zolang je de stijlcode respecteert. Het is een beetje zoals een auto schilderij: als het geheel niet harmonieus is, zal het snel een stilistische mismatch creëren. Degenen die kiezen voor het bootthema zijn vooral geschikt voor dromerige kinderen, die een geest van avontuur, ontdekking en uitdaging hebben.

Piratenschilderijen zijn bijvoorbeeld het populairst en het meest geliefd bij kinderen. Om deze pracht en praal te versterken, kun je de slaapkamer versieren met een nautisch thema, zeemeerminnen, schelpen enzovoort. Je kunt wolkvormige decoraties toevoegen voor kussens en kussens, en blauwe of witte vloermatten.

Over het algemeen is het bootthema voor de kinderkamer niet erg artistiek, maar symboliseert het gewoon de aanwezigheid van een piratenschip. Het frame is eenvoudig te maken, met de piratenvlag, golven, patrijspoorten, zeemeeuw, enz. in reliëf. Je kunt decoraties toevoegen zoals bedden in de vorm van een schip, dekbedden en dekens met een piratenthema, enz.