Filters zichtbaar

Artistieke voorstellingen van Bob Marley en schilderijen van grote meesters als Van Gogh, Degas, Gauguin en Da Vinci laten de rijkdom en universaliteit van kunst zien, die culturele en tijdsgrenzen overstijgt om krachtige emoties en ideeën uit te drukken. Om deze meesterwerken en nog veel meer te ontdekken, bezoek je onze collectie schilderijen van kunstenaars op Tabloid. Maar laten we eerst eens kijken naar Bob Marley schilderijen en voorstellingen.

Hoe kies je een Bob Marley schilderij om je huis mee te versieren?

Er zijn verschillende soorten Bob Marley schilderijen:

  • schilderijen met de artiest, in meerdere kleuren
  • foto’s van de zanger, in kleur en zwart-wit

De artiest wordt in verschillende poses afgebeeld: op het podium, zingend, gitaarspelend, rokend of als portret. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je een Bob Marley-schilderij voor je huis kiest.

Ten eerste is de decoratiestijl die al in de kamers aanwezig is een bepalende factor. Als je huis al is ingericht in een vrij radicale stijl, zal het moeilijk zijn om er een Bob Marley schilderij in te integreren. Als je woonkamer is ingericht en geschilderd in een industriële of klassieke stijl, kan de keuze voor een Bob Marley schilderij misplaatst lijken.

Vervolgens moet je kijken naar de kleuren in je kamer en die proberen te matchen met het Bob Marley-schilderij. De dominante kleuren op het schilderij zijn de kleuren van Jamaica en zijn vlag: geel, groen, rood en zwart. Deze kleuren passen goed bij elkaar, maar misschien niet bij andere kleuren, zoals roze.

Ten slotte moet je bij het kiezen van een Bob Marley schilderij je instinct en je hart laten spreken. De keuze hangt af van je voorkeuren en de thema’s die je wilt benadrukken: muziek, reggae, de artiest, de man, cannabis, levensstijl… Kies het persoonlijke beeld dat het dichtst in de buurt komt van het beeld dat je van de artiest hebt.

Waar staat een Bob Marley schilderij voor?

Net als een poster van een zanger of band in de slaapkamer van een tiener, roept een Bob Marley schilderij in het huis van een volwassene een passie voor de artiest op.

Je liefde voor Bob Marley tonen is een manier om hulde te brengen aan deze universele en tijdloze zanger. Het beeld van Bob Marley omvat veel referenties en een veelheid aan thema’s. Hij is een reggaezanger die veel heeft gedaan voor de reggae.

Hij is een reggaezanger die een aantal van ‘s werelds grootste hits heeft geschreven. Iedereen kent een groot aantal nummers van Bob Marley zonder altijd te weten dat ze van hem zijn. Get up stand up, Could you be loved, Exodus, Is this love, One love, Jamming, No woman no cry, I shot the sheriff, … zijn enkele van de grootste hits van Bob Marley. De meeste dateren van meer dan veertig jaar geleden, maar worden nog steeds vaak gedraaid op de radio. Deze liedjes worden regelmatig gebruikt in reclamespots, themanummers en andere muzikale media. Zijn liedjes hebben een wereldwijd bereik en de zanger staat aan de wieg van de beweging die bekend staat als World Music.

De thema’s van zijn liedjes hebben te maken met liefde, vriendschap, broederschap, gelijkheid, discriminatie en armoede. Daarom laat je met een Bob Marley schilderij voor je huis ook je ideologische en politieke voorkeur zien. Bob Marley is een symbool van vrede en broederschap. Bovendien trad hij op met de groep The Wailers en waren familie, vrienden en de stam in de breedste zin van het woord een integraal onderdeel van zijn universum.
Tot slot roepen het kapsel, de dreadlocks en de verslaving aan cannabis van Bob Marley ook een coole levensstijl op, een stressvrij ritme.

Bob Marley genoot een immense populariteit en geniet nog steeds grote bekendheid over de hele wereld. Hij was een emblematische wereldfiguur wiens muziek en engagement een stempel drukten op generaties jongeren die zijn muziek meemaakten en op de generaties die volgden. Bob Marley werd door sommige fans beschouwd als een profeet en was zeker een charismatisch figuur. Zijn dood aan kanker in 1981 en de jonge leeftijd waarop hij stierf (36) versterkten zijn roem en de verafgoding waarvan hij het onderwerp was.

Je passie voor Bob Marley tonen is een ode aan de grote artiest, de man en zijn muziek, reggae.

In welke kamer(s) kan ik een Bob Marley schilderij ophangen?

Je kunt een Bob Marley schilderij in elke kamer van het huis hangen. Natuurlijk, als de familie groot is en niet alle leden Bob Marley waarderen, is het beter om het in de slaapkamer van een volwassene of tiener te hangen voor meer discretie.
Je kunt een Bob Marley schilderij in een woonkamer zetten als je je passie en verwijzingen naar de kunstenaar accepteert.

Het kantoor is ook een perfecte plek voor een Bob Marley schilderij, dat een bron van inspiratie en meditatie kan zijn.

De keuken is ook zeer geschikt voor Bob Marley schilderijen, omdat het een gezellige ruimte is waar mensen veel tijd doorbrengen, vaak luisterend naar muziek of de radio.
Tot slot kan een Bob Marley schilderij worden opgehangen in de badkamer of het toilet, waar vaak posters van muzikanten of helden hangen.

Mag je een Bob Marley-schilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

Bob Marley wordt alom geassocieerd met cannabis. Plaats daarom liever geen Bob Marley-schilderij in de slaapkamer van een kind. Er zijn veel expliciete (cannabis sigaretten) en impliciete verwijzingen naar cannabis in Bob Marley schilderijen (Jamaicaanse kleuren, muziekstijl, dreadlocks). Ze kunnen het kind vertrouwd maken met cannabis, wat niet aan te raden is.

Als de ouder echter een grote fan is van de kunstenaar en absoluut een Bob Marley schilderij in de slaapkamer van hun kind wil hangen, moeten ze een vrij neutrale afbeelding kiezen. In dit geval is de ideale keuze een schilderij waarop de artiest soberder is afgebeeld, zonder zijn karakteristieke attributen. Als ouders met hun kinderen over het schilderij praten, moeten ze het over de artiest hebben in termen van zijn muziek, waarbij ze meer de nadruk leggen op zijn liedjes dan op zijn levensstijl.