Filters zichtbaar

Tree of life painting (levensboom schilderij), Japans boom schilderij in bloei, bedrukt canvas met de subtiele details van een boomschors, boom schilderij, exotische planten canvas, gekleurde boom schilderij, pop art boom schilderij, zwart-wit boom schilderij… Er is een grote verscheidenheid aan boomschilderijen om elke kamer in uw huis te versieren.
Als de boom voor u een van de zuiverste voorstellingen van het leven is en u op zoek bent naar een originele wanddecoratie, dan weet u wat u te doen staat om u te inspireren in uw dagelijks leven: decoreer uw woonkamer, uw keuken, uw slaapkamer of de kamers van uw keuze met een esthetisch en rustgevend boomschilderij!

Schilderij van de levensboom: wat is de betekenis ervan?

We hebben allemaal wel eens gehoord van de levensboom, maar weet je eigenlijk wel wat de verborgen betekenis van deze mythische boom is?

De levensboom is een symbool dat in veel beschavingen en religies voorkomt. Vandaag wordt hij zelfs omgevormd tot een schilderij van de levensboom om uw interieur een mystieke en spirituele toets te geven.

De levensboom symboliseert het grotere geheel. Het stelt een grote boom voor met een sterke stam, stevige wortels en groeiende takken. In de boeddhistische religie, bijvoorbeeld, symboliseert de levensboom het ontwaken van de Boeddha (het is inderdaad de boom waaronder hij vele lange dagen mediteerde totdat hij zijn langverwachte ontwaken had bereikt).

Waarom kiest u een levensboom schilderij of canvas voor uw decoratie?

De levensboom nodigt je uit om je te verankeren, om wortel te schieten, om vanaf de grond stabiel en sterk te worden, zodat je je daarna kunt ontvouwen, uitbreiden en je volledige potentieel tot uitdrukking kunt brengen.

Als je een spiritueel persoon bent of op zoek bent naar een kunst- en decoratieschilderij dat expansie, zelf-transcendentie of ontwaken oproept, dan is het Levensboom schilderij zeker het boomschilderij voor jou!

Als je iemand bent die een beetje gestrest is en je bent op zoek naar wanddecoratie die je dagelijks kalmeert, dan zal het simpelweg plaatsen van een levensboom schilderij in de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt bijna automatisch een luchtbel van rust creëren.

En als je in de wereld van Zen werkt (Yoga, Tai-chi-chuan, mediatie, enz.), is dit ook een geweldig kwaliteitsbord om je oefenruimte te versieren en een Zen-houding en ontspanning aan te moedigen!

Boomplank: hoe kies je een decobord

De keuze van uw boomschilderij is vooral een kwestie van smaak en zal afhangen van het soort wanddecoratie dat u wenst: de grootte van het doek, het formaat van het schilderij (een enkel schilderij, drieluiken of 5-delige schilderijen), de kleuren van de afbeelding, met of zonder omlijsting (hout, metaal, enz.).), een eerder minimalistisch en opgeruimd boomschilderij, of integendeel een origineel boomschilderij rechtstreeks uit een magisch universum, met een schilderachtig of meer fotografisch effect… Het is aan jou!

Als u een sobere en moderne wanddecoratie wilt maken, kies dan voor een zwart-wit boomschilderij dat een kunstfoto van hout of bos weergeeft.

Als u in plaats daarvan een meer mystieke en spirituele wanddecoratie wilt creëren, kies dan een of meer levensboom schilderijen om u elke dag een beetje meer te inspireren!

En als u een liefhebber bent van de majestueuze creaties die bomen zijn, dan rest u niets anders dan te kiezen voor een poëtisch boom schilderij dat een eerbetoon is aan de natuur in al haar kracht en pracht!

Boomschilderen: welke kamers in huis te versieren met een boomschildering?

Het voordeel van een boomschilderij is dat het elke kamer in uw huis kan sublimeren.

Een schilderij van een boom brengt een beetje natuur in uw woonkamer en keuken. Een levensboomschilderij in een slaapkamer geeft je energie in de ochtend en kalmeert je om in slaap te vallen. Boomschilderingen in uw badkamer zullen u de indruk geven dat u zich in een SPA bevindt en dat u in gemeenschap met de natuur bent wanneer u een douche neemt.

En als je in een klein flatje midden in de stad woont of op een plek waar je niet per se toegang tot de natuur hebt, kan de mogelijkheid om elke dag een schilderij van een boom te zien een groot gevoel van geluk en innerlijke rust geven.

En als u een smalle, lichtloze of wat trieste gang wilt versieren, aarzel dan niet langer: boomschilderijen zullen het verschil maken! U hoeft alleen maar de muur van uw gang ritme te geven met een opeenvolging van boomfoto’s van verschillende afmetingen en u verandert deze trieste ruimte gewijd aan de passage in een echte wandeling in het bos.