Filters zichtbaar

Schilderijen die de natuur afbeelden zijn een originele manier om de verborgen schoonheid van een kamer te onthullen. Er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen. In principe moeten ze passen bij de persoonlijkheid van de eigenaar en een boodschap overbrengen. Zin in een vlucht naar de kust? De zeegezichten zullen je tevreden stellen. Aarzel niet om een model uit onze catalogus te kiezen. Onder de verschillende keuzes vind je schelpenschilderijen, die een decoratief accessoire vol mysterie zijn en vooral schilderijen bieden die diep en aangenaam zijn om over na te denken.

Hoe kies je een schelpenschilderij om je huis te decoreren?

Schelpenschilderijen zijn er in verschillende modellen en maten. Ze zijn gebaseerd op het thema zeegezichten. Hier zijn de criteria waarmee je rekening moet houden als je er een koopt:

De grootte van het schilderij

Schilderijen zijn er in veel verschillende maten. Je moet dus een versie kiezen waarvan de afmetingen bij jouw ruimte passen. Om dit te doen, is het een goed idee om de afmetingen op te nemen van de meubels onder de plek die je voor ogen hebt. Vervolgens gebruik je deze informatie om de ideale maat voor het object te vinden.

In de praktijk moet de lengte van de frames kleiner zijn dan de lengte van de meubels zoals de eettafel, bank of bed. Je moet ook rekening houden met een paar centimeter (minimaal 15 cm) aan elke kant van het meubelstuk. Anders loop je het risico dat het decor uit balans raakt.

Je moet ook rekening houden met de hoogte van het plafond. Hier neem je de afstand in meters tussen de bovenkant van het meubelstuk en het plafond. De foto wordt in het midden van de twee referentiepunten geplaatst.

De kleuren

De kunstenaars hebben schelpenschilderijen gemaakt in verschillende kleuren. Ze hebben oranje, wit, blauw en beige gebruikt. De kleuren moeten passen bij de kleuren die er al zijn. Voor een eenkleurige muur is een meerkleurig schilderij aan te raden. Voor een beige gevel kun je het beste kiezen voor een doek met een blauwe achtergrond. Zand werkt ook goed met deze pigmentatie. De mix geeft een minimalistische stijl zoals het parelschilderij tegen de zee. Beige is er in veel variaties. Er is beige voor de zee, licht beige en grijs beige.

Het uiterlijk van de afbeelding

De afbeeldingen kunnen in de lengte worden opgespannen. Een kamer uitgerust met dit type doek voegt een gevoel van grandeur toe. Het is ontworpen voor rechthoekige ruimtes. Andere worden omhoog gespannen. Door voor deze oplossing te kiezen, wordt de kamer kleiner. Deze configuratie is ideaal als het plafond hoog is. Afhankelijk van hoe het eruit ziet, heb je een horizontaal of verticaal schilderij. Een foto kan in verschillende delen worden verdeeld. Het wordt verdeeld in 3 of 4 delen. Dit concept staat bekend als een plank met meerdere panelen. Afhankelijk van het aantal delen spreken we van drieluiken en vierluiken. Ze vergroten de ruimte. Ze zijn soms ongeorganiseerd.

Wat stelt een schelpenschilderij voor?

Het schelpen schilderij belooft een totale verandering van omgeving. Het neemt de eigenaar mee op vakantie naar de kust om er even tussenuit te zijn zoals het schelpenschilderij aan zee.

Schilders hebben ervoor gekozen om de charmes van het letterlijke te beschrijven met hun werken. Je ziet zeeschelpen in al hun vormen op deze doeken. De schilderijen laten de schoonheid van de natuur zien. Het zeegezicht is ontworpen om een elegante sfeer over te brengen dankzij het slim gerangschikte kleurenschema.

Schelpen hebben een culturele betekenis. Ze symboliseren de zee, die de kracht heeft om te verjongen. In feite verspreidt ze trillingsgolven. Daarom verdwijnen negatieve emoties als je op zee loopt. Zeeschelpen spelen een rol bij het helen van de geest.

De verwachte voordelen hangen af van het soort schelpdier. Sint-jakobsschelpen kunnen verschillende energieblokkades opheffen. Aan de andere kant zorgt een spiraalvormige schelp, zoals wulk, voor veranderingen en brengt rust.

In welke kamer(s) kun je een schelpenschilderij ophangen?

Een schelpenschilderij kan in de woonkamer hangen. Het wordt een uitnodigende plek om te dagdromen. Het moet passen bij de decoratieve accessoires in de woonkamer. Het wordt boven een bank of salontafel geplaatst. Hoe groter de muur, hoe meer je moet kiezen voor een XXL canvas.
Met een fauteuil voor het doek kun je het werk bewonderen. Het zal je gedachten meevoeren naar de plaats van de afbeelding. Het kan ook het hoofdeinde in de slaapkamer vervangen. Het zal je doen opleven na een vermoeiende werkdag. Het kan stress wegnemen dankzij de zachtheid van de kleuren.

Het kunstwerk kan worden opgesteld in een kantoor. Waar het de concentratie van de werknemer vasthoudt. In de keuken voegt het een vleugje moderniteit toe.

Kan een schelpenschilderij in de slaapkamer van een kind worden geplaatst?

Kinderen moeten al op jonge leeftijd educatieve inhoud in hun slaapkamer ontdekken. Je kunt al hun zintuigen prikkelen. Naast speelgoed is een krijtbord aan te raden. Hij zal al vertrouwd zijn met schelpen en zand. Bovendien zal hij van de zee leren houden.

Er zijn wel een paar voorwaarden waaraan je moet voldoen. Het voorwerp mag niet in de slaapkamer van een baby worden opgehangen. Op deze leeftijd kunnen baby’s nog geen kleuren of de betekenis van afbeeldingen onderscheiden. Je moet ook de juiste kleuren kiezen. Oranje, rood of zwart zijn bijvoorbeeld niet aan te raden…

Kinderen gebruiken kleuren om een fantasiewereld te creëren. Kleuren hebben ook andere verantwoordelijkheden. Sommige kleuren bevorderen de rust, terwijl andere helpen om in slaap te vallen. Hiervoor moet het kind het plaatje zien. Het is een goed idee om het schilderij aan de zijkant of tegenover het bed te hangen. Je weet ook dat schilderijen in nude-tinten de kamer lichter maken. Bovendien zullen ze de sfeer verwarmen. Lichtgekleurde achtergronden daarentegen geven de kamer een aangename gloed.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de kleuren die worden gebruikt voor de slaapkamer van een kind een grote invloed hebben op hun ontwikkeling. Het is dus essentieel om de juiste kleuren zorgvuldig en verstandig te kiezen. Probeer natuurlijke tinten, koele kleuren, warme kleuren, gedempte tinten en andere complementaire kleuren te gebruiken.

Vind je onze collectie schelpenschilderijen mooi? Dan vind je onze selectie natuurschilderijen met de nadruk op ruimte en ruimtelijke landschappen vast ook leuk.