Filters zichtbaar

Hoe kies je het juiste Thaise schilderij voor je huis?

Er zijn een paar regels die je moet volgen bij het kiezen van je Thaise schilderij. Ten eerste moet je, zoals bij elke schilderijkeuze, naar je hart luisteren! Het emotionele aspect is essentieel bij het kiezen van een schilderij: iets moet je aantrekken, raken of in je resoneren.

Vervolgens is het belangrijk om het technische aspect te overwegen. Met andere woorden, hoe het schilderij zal harmoniëren met de stijl van de kamer en de beschikbare ruimte. Dit laatste punt bepaalt de grootte van het schilderij dat je kiest. We bieden 7 verschillende formaten schilderijen, van 20cmx40cm tot 80cmx160cm, om aan al je wensen te voldoen. Het formaat van de foto moet worden gekozen op basis van de ruimte aan de muur in je huis. Een grote lege muur vereist een groot schilderij of meerdere schilderijen om de ruimte op een evenredige manier op te vullen.

Het schilderij dat je kiest moet ook passen bij de overheersende kleuren in de kamer. Als de kamer neutraal is ingericht, met veel wit, beige of grijs, dan is elke schilderijkeuze mogelijk. Om de harmonie te accentueren, kunnen later enkele details worden toegevoegd die passen bij de kleuren van het schilderij, de voorwerpen of de motieven die op het schilderij te zien zijn. Het toevoegen van bijvoorbeeld een Thais Boeddhabeeldje, een etnische vaas of Aziatische kussens zijn slechts enkele van de kleine details die ervoor zorgen dat de sfeer van het schilderij zich door de hele kamer verspreidt. Als algemene regel geldt: plaats je schilderij op meer dan 15 centimeter afstand van je meubels.

Waar staat een Thais schilderij voor?

Het tentoonstellen van een Thais schilderij is vaak een uiterlijk teken van affiniteit met reizen, met het welzijn van lichaam en geest.

Een Thais schilderij vertegenwoordigt een filosofie van levensvreugde en tolerantie: een van de bijnamen van Thailand is het “land van de glimlach”, omdat de inwoners van het land erg goedlachs zijn. Ze behouden hun levensvreugde, een filosofie van gastvrijheid, welwillendheid en tolerantie, ondanks complexe economische en politieke situaties. Het is deze filosofie, die voortkomt uit de sterke aanwezigheid van het boeddhisme in het land, die de Thais een geduldige, veerkrachtige benadering van het dagelijks leven geeft en een verhoogd bewustzijn van de niet-duurzaamheid van dingen.

Een Thais plaatje staat voor ontsnappen en reislust: plaatsen als Phuket zijn wereldberoemd om hun paradijselijke stranden en kuuroorden van topklasse. Avonturiers die de Thaise jungle willen doorkruisen, kunnen ook genieten van prachtige watervallen. Thailand heeft ook een architectuur die de nationale identiteit samenvat. Deze architectuur mengt het grandioze aspect van de monarchie van het land met een sterk gevoel van spiritualiteit en devotie. De tempels zijn rijkelijk versierd met verguldsel en immense beelden. De architectuur is doordrenkt van geschiedenis en een bezoek aan de ruïnes van enkele historische parken van het land, die 800 jaar oud zijn en zijn opgeslokt door vegetatie, is de ultieme verandering van omgeving.

In welke kamer(s) kun je een Thais schilderij ophangen?

Je kunt een Thais schilderij in bijna elke kamer hangen. In een kantoor of slaapkamer nodigt het uit tot inspiratie en rust. Dit zijn twee vrij intieme kamers, waar mensen veel tijd doorbrengen. Als reizen en de wijsheid van de wereld belangrijke waarden zijn in het leven, helpt een Thais schilderij om een aangename persoonlijke sfeer te creëren in deze twee opvallende plaatsen.

In de keuken roept een Thais marktschilderij exotische zoetigheden en smaken op. Het is een visueel voorgerecht. Het roept gerechten van elders en een smaakreis op.

De woonkamer is ook een ideale ruimte voor een Thais schilderij. Niet in de laatste plaats omdat het meestal de ruimste kamer in huis is. Dit geeft je de mogelijkheid om de grootste formaten schilderijen te kiezen die beschikbaar zijn, om de kamer een bepaald cachet te geven.

In een kleurrijke, etnische omgeving past een Boeddha- of zonsondergangschilderij perfect in het decor. In een loungesfeer kunnen gasten schilderijen van boten en stranden bewonderen, zoals het Thailand bootschilderij. In een meer exotisch decor, met behang met plantenmotieven, zal een schilderij van een Thaise rivier of waterval er geweldig uitzien.

Zelfs de badkamer kan een vleugje Zen en Spa krijgen met een Thais schilderij. Deze foto’s zijn echt een schat aan rijkdom!

Kun je een Thaise afbeelding in de slaapkamer van een kind hangen?

Vanaf de leeftijd van 3 jaar is de slaapkamer een persoonlijke leefruimte. Kinderen kunnen er hun karakter opbouwen. Sinds enkele jaren benadrukken specialisten in psychodecoratie het feit dat de slaapkamer niet alleen een plek is om te slapen, maar ook de ideale plek om de persoonlijkheid van een kind te ontwikkelen. Een Thais schilderij, of een schilderij met als thema reizen in het algemeen, stelt het kind op een positieve manier bloot aan culturele diversiteit. Zoals het gezegde luidt: “reizen vormt de jeugd”. De Amerikaanse vereniging “Student and Youth Travel” heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt hoe positief het is om kinderen bloot te stellen aan reizen.

Reizen is een verrijkende ervaring, of het nu in het echt is of via visuele weergave. Beelden prikkelen de nieuwsgierigheid van jonge kinderen: ze ontdekken nieuwe landschappen die anders zijn dan hun dagelijkse leven, exotische plaatsen, ongewone kleding en unieke architectuur. Door zich onder te dompelen in een levensechte reis worden extra zintuigen geprikkeld: de reukzin, de smaak van verafgelegen voedsel, het gehoor door te luisteren naar andere talen en muziek.

Reisschilderijen en Thaise schilderijen ontwikkelen de verbeelding van kinderen. Ze bieden mentaal voedsel voor creativiteit en ruimdenkendheid. Het is een manier om meer te leren over geografische locaties over de hele wereld en om de algemene cultuur van het kleinkind uit te breiden. Een aantrekkelijke afbeelding van een ver paleis leidt ertoe dat kinderen meer willen weten, vragen willen stellen, nieuwsgierig zijn en meer willen weten over de geschiedenis van het land en zijn tradities.

Omdat de slaapkamer ook een plek is om te slapen, kun je het beste lichte kleuren kiezen voor de muren, met blauwe, groene en violette tinten om ze te helpen in slaap te vallen. De foto kan in harmonie met deze tinten worden gekozen. Met het adembenemende landschap van de natuur en de prachtige tempels zullen de dromen van het kind nog mooier zijn.

Ben je gefascineerd door Thaise schilderijen en wil je andere culturen ontdekken via kunst en schilderijen? Kom dan terug naar onze hoofdcollectie wereldschilderijen en ontdek de prachtige werken die de gewoonten en landschappen van landen over de hele wereld belichten.