Filters zichtbaar

Wat stelt een lama schilderij voor?

Een schilderij van een lama voegt een warme noot toe aan de ruimte waarin het is geïnstalleerd en kan ook een inspiratiebron worden. De lama was een van de emblematische figuren op de totempaal van de Inca’s en stond voor vastberadenheid om naar de top te klimmen, uithoudingsvermogen en kracht. Onder de dierlijke goden stond de veelkleurige lama bekend als Urcuchillay (“hij die over de dieren waakt”) in hoog aanzien.

Hoewel de lama schattig is als hij jong is, neemt hij een trotse, hooghartige houding aan als hij volwassen is. Het is ook een dier met een sterk karakter. Op onze site vind je verschillende stijlen van lama schilderkunst; van een realistische weergave in de vorm van een schilderij of foto, tot een abstracte of grappige versie van dit vriendelijke dier. Op sommige schilderijen verschijnt de lama alleen, terwijl hij op andere schilderijen vergezeld wordt door een of meer andere lama’s.

Hoe kies je een lama schilderij voor je interieur?

Als je van het lama-thema houdt en het wilt integreren in je inrichting, zorg er dan voor dat de kleuren van het schilderij dat je kiest passen bij alle andere elementen in de kamer. De lama kan worden gecombineerd met een breed scala aan thema’s; in een kinderkamer kan het zelfs worden gecombineerd met een voorstelling van een haai om de creatieve geest van het kind te stimuleren.

Voor een eigentijdse, design woonkamer is een lama schilderij in een abstracte of grillige versie of een zwart-wit foto precies goed.

Er moet ook rekening worden gehouden met het formaat en de lijst. Op een smalle muur is een klein formaat met een lichte lijst ideaal, terwijl een ruime kamer geschikt is voor een groot of middelgroot schilderij met een bredere lijst. Bij zeer kleurrijke meubels en wandbekleding kun je het beste kiezen voor een lama canvas in meer neutrale tinten. Aan de andere kant, als de kleuren van je meubels en de muren van de kamer eerder effen zijn (lichtgrijs, saliegroen, beige…), zal een lama schilderij in levendige tinten een dynamische noot toevoegen aan het geheel.

Voor een resoluut moderne kamer zal een foto van een witte lama op een zwarte achtergrond, ingelijst als een foto, perfect zijn; de kleurenfoto versie (bijvoorbeeld: “foto van een moeder lama en haar baby in Bolivia”, “witte lama foto” of “foto van 3 lama’s”) kan ook heel geschikt zijn. Het is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

In welke kamer(s) kan een lama schilderij worden geplaatst?

Een binnenhuisarchitect zal bevestigen dat een mooi lama schilderij in elke kamer van een huis kan worden geplaatst. Het kan een slaapkamer versieren, een woonkamer, zelfs een badkamer of keuken – vooral als het is ingericht in een Zuid-Amerikaanse of Peruaanse stijl. Het is ook ideaal in de speelkamer van de kinderen, in een afgewerkte kelder of op een van de muren van een veranda, vergezeld van groene planten. Om een vleugje warmte of humor toe te voegen aan je thuiskantoor is een lama schilderij een geweldige keuze.

Kan ik een lama schilderij in de slaapkamer van een kind hangen?

Absoluut, want kinderen zijn over het algemeen dol op lama’s. Op onze site bieden we een ruime keuze aan lama’s die passen bij de smaak van kinderen. Bijvoorbeeld “8 leuke lama’s”, “Regenboog lama”, “Leuke lama met cactus”, “Twee schattige lama’s” of “Alpaca op roze achtergrond”. Omdat kleintjes over het algemeen van kleurrijke doeken houden, aarzel dan niet om een lama schilderij te kiezen op basis van de favoriete tinten van je kind.

Een schilderij van een lama is ook een educatief hulpmiddel om je zoon of dochter meer te leren over dit fascinerende dier. Het karakteristieke gezicht van de lama zal zijn of haar nieuwsgierigheid wekken.

De voordelen van online winkelen voor je lama schilderij

Het concept van online winkelen stelt je in staat om te winkelen voor je lama schilderij in het comfort van je eigen huis of vanaf elke plaats en op elk moment dat je maar wilt. Je kunt alle tijd nemen die je nodig hebt om je lama schilderij uit te zoeken en je bespaart tijd en geld omdat je niet hoeft te reizen.

De website tabloide.nl is de beste plek om een schilderij te vinden in de stijl en grootte die je wilt. Gemaakt in Frankrijk, worden ze afgedrukt op canvas of papier van zeer hoge kwaliteit en zijn ze verkrijgbaar in alleen canvas of canvas met spieraam. Deze schilderijen worden met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden die natuurlijke materialen gebruiken en de milieunormen respecteren.

Online aankopen op onze site zijn volledig veilig en vertrouwelijk. Als je, om welke reden dan ook, het product wilt retourneren, krijg je je geld binnen 14 dagen terug (vanaf de datum van ontvangst van het pakket). We verzenden alle bestellingen binnen 24 uur (iets langer als het schilderij niet op voorraad is en opnieuw moet worden gedrukt). Leveringen vinden plaats in heel Europa en Canada. Er zijn geen verzendkosten voor aankopen van meer dan €50. Elke klant ontvangt een bevestigingse-mail bij aankoop, gevolgd door een tweede bericht om te bevestigen dat het pakket is verzonden (met een volgnummer van de bestelling).

Een lama als onderwerp van een decoratief schilderij geeft elke kamer een vleugje exotisme en originaliteit.