Filters zichtbaar

Droom je van een harmonieuze, zen plek om te wonen? Waarom ontwerp je je huis niet volgens de principes van Feng Shui?

Feng Shui is een eeuwenoude filosofie die zijn oorsprong vindt in het Taoïsme. Deze filosofie komt oorspronkelijk uit China en is gebaseerd op de 5 energieën die ons omringen: vuur, water, hout, metaal en aarde. Deze 5 energieën zijn met elkaar verbonden door Yin en Yang en door Chi, de energie die door alle elementen van het universum stroomt en ze met elkaar verbindt. De kunst van Feng Shui, wat letterlijk vertaald “de studie van wind en water” betekent, is de kunst van het harmoniseren van je leefruimte om je gezondheid en welzijn te bevorderen.

Een Feng Shui interieur richt zich op de juiste plaatsing van alles zodat Chi (krachtige positieve energie) vrij kan circuleren. Naast de opstelling van objecten in de ruimte kunnen Feng Shui schilderijen bijdragen aan deze sfeer en de gewenste harmonie door de hele ruimte verspreiden.

Hoe kies je een Feng Shui schilderij om je huis mee te versieren?

Om het juiste Feng Shui schilderij te kiezen, moet je begrijpen hoe je ruimtes en plaatsen organiseert. Het is de harmonie tussen Yin en Yang die ervoor zorgt dat Chi vrij kan circuleren in je huis. Het is deze harmonie die je de cocon van zachtheid en sereniteit van je dromen zal geven.

Om de Chi goed te laten circuleren (niet te snel zodat het niet weglekt en niet te langzaam zodat het niet geblokkeerd raakt) moet je een grotere of kleinere hoeveelheid van elk van de 5 basiselementen inbrengen. Deze elementen worden geïntroduceerd door materialen, maar ook door kleuren.

Een Feng Shui-schilderij zou de kleuren of de materialen moeten leveren die je huis nodig heeft.

  • Hout: de kleuren zijn bruin en groen. Het vertegenwoordigt gezondheid en vitaliteit, maar ook overvloed met rijkdom en voorspoed.
  • Vuur: de kleuren zijn rood, oranje, roze, geel en violet. Het staat voor passie. Het is een sterk element. Het helpt je je doel te bereiken. Het straalt sterke energie uit.
  • Water: de kleuren zijn blauw en zwart. Het vertegenwoordigt rust, zuiverheid en frisheid.
  • Aarde: de kleuren zijn beige en geel. Aarde staat voor stabiliteit en bescherming.
  • Metaal: de kleuren zijn wit en grijs. Het staat voor precisie, helderheid, nauwkeurigheid en efficiëntie.

Om je ideale Feng Shui-decoratie te vinden en te creëren, bekijk je het hele aanbod Zen-schilderijen op Tabloide.nl, evenals de honderden Feng Shui accessoires en decoratieve objecten. Met onze selectie kun je harmonie en evenwicht brengen in je huis of kantoor, maar ook rijkdom en voorspoed.

Met de juiste combinatie van elementen creëert Feng Shui een omgeving die bevorderlijk is voor ontspanning, sereniteit en welzijn.

Waar staat een Feng Shui schilderij voor?

Een Feng Shui schilderij komt overeen met de 5 elementen. Het is verbonden met water, hout, vuur, aarde of metaal. Het beeld is zen, kalm en rustgevend. Soms kan het een vleugje felle kleur krijgen (rood of geel) om een sterkere energie aan de plek toe te voegen. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn naast je bureau.

Feng Shui vindt zijn oorsprong in de observatie van de natuur en het principe van onderlinge afhankelijkheid tussen alle dingen erin.

Onze Feng Shui schilderijen zijn geïnspireerd op deze observatie van de natuur. Ze brengen de natuur in je huis. Ze nodigen uit tot meditatie en contemplatie.

Water is een belangrijk element. Het brengt rust en sereniteit. Als het stroomt (zoals een fontein), verspreidt het Chi in de kamer. Een Feng Shui schilderij dat een waterval en een berg voorstelt, een stortvloed of een vis die in het water beweegt, kan positieve energie in je huis brengen.

Aarde en hout vind je terug in afbeeldingen van bloemen, bomen of bossen. Ze geven je huis een gevoel van stabiliteit en welvaart.

Maar vertrouw vooral op jezelf. Feng Shui gebruikt symbolen. Een afbeelding van een wild dier moet je vermijden om een zen en ontspannen sfeer te creëren. Maar als een afbeelding je kalmeert en kalmte en sereniteit voor je vertegenwoordigt, dan heeft het zijn plaats in je huis. Een afbeelding van Boeddha of een Aum (of Om) teken kan de positieve, rustgevende sfeer creëren die je zoekt als ze iets voor je betekenen. Laat je leiden door je emoties als je de sfeer en het interieur creëert dat bij je past.

In welke kamer(s) kan een Feng Shui schilderij geplaatst worden?

Je Feng Shui schilderij kan in elke kamer in huis geplaatst worden. Het enige wat je moet doen is de harmonie van je kamer en de specifieke energie ervan respecteren.

Je woonkamer is bijvoorbeeld een plek om te ontspannen, te vergaderen of te delen. Soms is het er rustig, soms vol energie. Je kunt een foto kiezen die deze verschillende energieën weerspiegelt met een zen-basis in pastelkleuren. Door een paar fellere details toe te voegen (zoals kaarsen of een rood voorwerp), kun je de juiste hoeveelheid energie door de kamer laten stromen.

Omgekeerd is de slaapkamer een plek van intimiteit. Vermijd felle kleuren, die brengen te veel energie met zich mee en zijn niet bevorderlijk voor de slaap. Kies een afbeelding die past bij jullie persoonlijke intimiteit of die van het stel. Vermijd afbeeldingen van water boven je bed om je Chi niet te laten druppelen.

Kan een Feng Shui schilderij geplaatst worden in de slaapkamer van een kind?

De slaapkamer van een kind is een heel bijzondere plek. In hun slaapkamer slapen, spelen, leren, ontdekken, ontspannen… Het is een volwaardige leefruimte.

Een Feng Shui kinderkamer speelt in op al deze energieën.
Richt je bij het kiezen van je schilderij eerst op de kleuren. In een kinderkamer hebben zachte kleuren de voorkeur. Als je felle kleuren wilt toevoegen, moeten dit kleine accenten zijn.

Je Feng Shui schilderij moet een rustgevende symboliek hebben. In het licht van een nachtlampje mag het niet beangstigend zijn voor je kleintje.
Tot slot, zoals in elke slaapkamer, vermijd een waterthema.

Afgezien van deze paar richtlijnen, moet je je laten leiden door je gevoel. Luister naar je intuïtie en vertrouw op jezelf om de meest rustgevende slaapkamer voor je kind te creëren.