Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDA10

4,8/5 ★★★★★

5 decoratie-ideeën voor een romantische slaapkamer

Of je nu een relatie hebt of niet, het is vrij normaal om een romantische sfeer in je slaapkamer te willen. De slaapkamer is immers de magische kamer van de liefde, de kamer waar je eindelijk samen kunt komen, weg van de rest van het dagelijkse leven, voor heerlijke momenten van romantiek of om gewoon wat tijd door te brengen, dagdromend in bed of een goed romantisch boek lezend. Wat is er dan beter dan een ambiance te scheppen, een zachte en betoverende decoratie, waarin wij ons kunnen verzamelen, met of zonder minnaar.

5 inrichtingsideeën voor een romantische slaapkamer

Het is niet eenvoudig te bepalen wat een romantische decoratie is, zozeer leent de stijl zich uit verschillende decoratieve codes en zozeer kan de smaak ter zake uiteenlopen. We zien heel vaak, zelfs te vaak, ideeën die snel in kitsch veranderen, met zuurstokroze kleuren, heel vrouwelijk en die uiteindelijk meer meisjeskamer dan kamer voor volwassenen maken. Maar als we een romantische slaapkamerinrichting zouden moeten definiëren, zouden we kunnen zeggen dat je met een beetje goede smaak en soberheid gemakkelijk een inrichtingsstijl kunt bereiken die elke keer een groot succes zal zijn.

Romantic Tabloide Room

Een sfeer van romantiek wordt bereikt door te werken aan vele decoratieve parameters. Hier zullen we elk cruciaal punt dat u moet graven in om de juiste stijl in uw huis te krijgen. Maar wees gewaarschuwd, dit zijn geen ideeën die speciaal bedoeld zijn voor Valentijnsdag (als je het traditionele advies verwacht over rozenblaadjes die op je bed worden gespreid, is dit artikel niet voor jou).

Wat we in plaats daarvan in dit artikel zullen proberen te doen, is u de beste deco-ideeën te geven die mogelijk zijn, zodat u de sfeer vindt die het meest op u lijkt, waarin u zich het best zult voelen. Of u nu de voorkeur geeft aan de shabby chic stijl of een meer vurige versie van romantiek, u zult niet teleurgesteld zijn.

Werk aan de kleuren van de muren

Als u aan een romantische slaapkamer denkt, denkt 99% van u vast meteen aan de kleur roze. Maar het is niet de grote trend van het moment, hoor! Het zou volgens ons zelfs de gemakkelijkste weg kiezen zijn en in een karikatuur vervallen. Hier zijn onze ideeën voor originele, zachte en genuanceerde tinten.

Romantisch inrichten draait om het kiezen van de juiste verfkleuren

Natuurlijk kunnen de meer blauw-bloemigen onder u ervoor kiezen om roze op de muren te schilderen, maar dan is het devies: zuinig aan! Kies poederroze tinten, eerder licht of pastel, vermijd al te opzichtige tinten die uw ogen kunnen vermoeien en u snel vermoeien.

Verf dan vooral niet al je muren roze! Concentreer je in plaats daarvan op een paneel, een meubelframe, een hoek… de mogelijkheden zijn legio! Voor inspirerende foto’s, aarzel niet om een kijkje te nemen op Pinterest, u zult zeker iets vinden dat u bevalt.

Een geheel witte sfeer zal ook een echte romantische stijl aan uw kamer kunnen geven. Het wit is synoniem met zuiverheid, lichtheid, u zult zeker een ontspannende en rustgevende decoratie krijgen door uw decor en schilderij. En dat alles zonder dat er een kwaststreek aan te pas hoeft te komen, de muren van het huis zijn heel vaak wit geschilderd.

Wat ook heel gaaf kan zijn, is om een heel donkere tint te kiezen, bijvoorbeeld grijs of blauw, om één muur van de kamer te verven, zo mogelijk op de plaats waar u uw bed zult plaatsen. Dit creëert een ingetogen en cocooning sfeer, een beetje als een grot waarin we zouden komen om onszelf te verzamelen.

Behang: het juiste romantische decoratie-idee

Naast of in plaats van geverfde muren kiezen steeds meer mensen voor mooi behang om hun muren met smaakvolle romantiek op te sieren. Er zijn inderdaad veel trendy en delicate ontwerpen op de markt.

Bloemen lijken het populairste patroon te zijn voor volwassenen die op zoek zijn naar romantiek voor hun slaapkamer, maar wees u ervan bewust dat u gemakkelijk behang kunt vinden versierd met bloemen in neutrale tinten (zoals grijs, zwart), en niet noodzakelijkerwijs ultravrouwelijk, wat wellicht past bij het mannelijke geslacht.

Zoals bij schilderijen wilt u niet elke muur behangen, omdat u dan het risico loopt dat de kamer benauwd en visueel kleiner wordt. Het combineren van een muur met behang in neutrale tinten met een muur geschilderd in een meer pastelkleur kan een goed decoratie-idee zijn.

Een oogje op de was houden

Een essentieel criterium voor een geslaagde romantische inrichting dat niet noodzakelijkerwijs terug te vinden is in de inrichting van andere vertrekken in het huis, is dat van de linge, de keuze van stoffen, materialen. In een slaapkamer, die we bovendien&t vol romantiek willen hebben, zal textiel een onmisbare troef zijn.

Eén slogan: verwen jezelf! Of het nu gaat om de gordijnen, het bedlinnen natuurlijk, de tapijten, de sierkussens… elk gekozen stuk zal essentieel zijn voor het succes van uw romantische slaapkamer.

Een mooi bedlinnen zult gij kiezen

witte slaapkamer Tabloide

Zoals bij de kleur van de muren is er ook bij het bedlinnen keuze te over in de winkel of online. Persoonlijk vinden we de witte lakens en kussenslopen erg mooi.

De romantische twist? Kies voor geborduurd linnen, vroeg 20ste eeuwse stijl, of zelfs voor kantwerk. Als je je beperkt tot je bed, beloven we dat het er niet te veel zal uitzien, maar gewoon mooi zal zijn. Linnen, met zijn natuurlijke uitstraling, zal ook op zijn plaats zijn, in een romantische en landelijke stijl.

Aan de andere kant, voor een meer flamboyante liefdesstemming, kunt u setjes kiezen van satijn of zijde. Ze hebben het voordeel dat ze zacht aanvoelen en uw bed omtoveren tot een echte hartstochtelijke wieg waarin we ervan dromen ons op te krullen. Vermijd echter rode kleuren, die naar onze mening veel te “déjà vu” zijn, en speel in plaats daarvan slimme associaties met de tinten op de muren.

Op de rest van het textiel zult gij blijven

Eigenlijk is het niet alleen het bed dat een romantische make-over krijgt. Een geslaagde decoratie zal ook doorwerken in de rest van de stoffen waaruit uw kamer zal bestaan. Als u bijvoorbeeld een fauteuil heeft, kunt u deze bekleden met een fluwelen stof, waardoor u net dat sensuele en zachte tintje krijgt waarnaar men op zoek is.

Een ander element waar we niet vaak aan denken en dat een 100% romantisch effect geeft, is de hemel van bed! Bovendien is niets eenvoudiger dan het zelf te maken: ga naar een willekeurige stoffenwinkel om tule van de juiste lengte te kopen, hang een haak aan het plafond (zorg ervoor dat deze zich in het midden boven uw bed bevindt), en laat vervolgens uw stof rondom uw bed hangen.

Het voelt alsof u in een zijden coconnetje slaapt of op vakantie bent in het Caribisch gebied. Nog beter, als u een hemelbed heeft, zullen de gordijnen eromheen uw kamer zeker de bloeiende blauwe stemming geven die u zo verlangt en een romantische bedtijd garanderen.

De juiste keuze van meubilair

Nu u de juiste kleuren en het geschikte linnengoed hebt gekozen, moet u uw kamer inrichten voor een complete slaapkamerinrichting. Slaapkamers zijn over het algemeen niet erg groot, dus u zult geen grote keuze aan meubels hebben om te plaatsen. Maar het kiezen van het juiste bed en een kast of ladekast die daar perfect bij past, is al een eerste stap naar een perfecte inrichting.

Focus op het bed

 class=

Wie kamer zegt, zegt natuurlijk bed. Het is in feite het meesterwerk van uw slaapkamer, dus u mag niet missen in uw keuze van het geschikte bed. Naast comfort, want we zijn hier op zoek naar liefde, is het de stijl die het meest zal tellen. En voor een romantische stijl bestaan er verschillende bedideeën.

Als u de kaart van het comfort, de zachtheid, wilt spelen, kunt u kiezen voor een gecapitonneerd hoofdbord. Kies er bijvoorbeeld een met dezelfde kleuren als uw fauteuil, om een decoratief statement te maken. We hebben het er hierboven al over gehad, maar het hemelbed is nog steeds HET bed voor romantische mensen: de mooiste sprookjes waardig!

Bovendien kan het hoofdeinde van deze laatste ook in gestoffeerd fluweel worden uitgevoerd voor een totaal gezellige en romantische  gegarandeerde look! Om het niet te overdrijven, kies je voor lichte tinten in plaats van het beroemde rood fluweel.

De andere variant van beddengoed die goed bij het thema past, zijn smeedijzeren bedden. Of u het nu opnieuw schildert als een kleurrijke herinnering of een verweerde versie behoudt, smeedijzer, gecombineerd met bijvoorbeeld geborduurd linnengoed, zal een vintage maar wijze en onschuldige toets aan uw slaapkamer geven.

En voor de waaghalzen onder ons: er zijn hangbedden op de markt! Wat is er romantischer dan een bed dat met touwen aan het plafond is opgehangen en u de lucht in brengt voor een nacht vol romantiek?

Combineer met andere zorgvuldig gekozen stukken

Wat voor meubelstuk(ken) je ook in je kamer hebt, als je die romantische sfeer wilt behouden, raden we aan ze te kiezen in hout dat heel licht is, zoals naturel.

U hebt waarschijnlijk al kleur aangebracht op de muren of dankzij het bedlinnen, dus het is een verstandige en verlichte keuze om neutraal te blijven als het om meubels gaat. Voor de meest gemotiveerden onder u, degenen die graag hun eigen kleine persoonlijke touch in hun decoratie brengen, kan het aanbrengen van een wit patina op het hout die shabby chic of landelijke stijl aan uw slaapkamer geven, de totale romantiek in het kort.

Als je kamer ruim genoeg is, zijn er meubels die een oxbow-effect maken: dit is het geval met schommels of pods die aan het plafond kunnen worden opgehangen, ze kunnen van hout zijn, maar ook van rotan of haak.

Verwaarloos het licht niet

Het is waar, als je aan een romantische slaapkamer denkt, of het nu voor Valentijnsdag is of niet, dan denk je onvermijdelijk aan gedempt licht, een gedempte, warme sfeer, halverwege de volledige nacht en de dag. Om de juiste lichtbalans in uw slaapkamer te krijgen, volgt u deze deco-ideeën, u zult ons dankbaar zijn!

Voor het plafond, kies ik verlichtingsarmaturen

Het is waar dat ontwerpers op dit moment veel creativiteit aan de dag leggen, vooral als het gaat om armaturen. En als we op zoek zijn naar het mooie stuk dat een beetje extra zal toevoegen aan onze romantische slaapkamer, dan blijkt dat we keuze te over hebben.

< Ik weet zeker dat u het ermee eens bent dat het een goed idee is om een beetje ruimte te hebben om mee te spelen. >

U kunt dus kiezen voor ophangingen in overeenstemming met de rest van het meubilair: rotan tinten als uw kamer eerder in de witte en houttinten is, een plafondlamp met een intensere kleur als uw zijwanden donker zijn of in overeenstemming met de keuze van het beddengoed… vele zullen de mogelijke associaties zijn om een mooie romantische toets aan het plafond te verkrijgen.

Er zijn ook hypertrendy verlichtingsarmaturen die je doen denken aan wolken in de lucht, dit zijn de papier-maché ophangingen. Rechtstreeks uit Japan, zullen deze perfect passen bij een zachte en lichte sfeer. U kunt er meerdere plaatsen om zo een echt hemels beeld boven u te creëren.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om lampen op te hangen, maar je kunt spelen met staande lampen, bedlampjes of zelfs kaarsen voor een nog romantischer en intiemere ambiance.

Wat de bedlampjes betreft, we zijn helemaal gevallen voor de lampjes gemaakt van oude Dame Jeanne’s (die oude groene of blauwachtige flessen die werden gebruikt om zoete wijn te maken). Voeg er een mooie witte of beige lampenkap aan toe en je krijgt het romantische effect waarnaar je op zoek bent.

Een andere superinteressante lichtbron is snoerverlichting. Er zijn veel verschillende soorten, en sommige zullen er geweldig uitzien in uw romantische slaapkamer.

Neem bijvoorbeeld die in de vorm van bloemen, rozen, of die gemaakt zijn van kleine geweven bollen, kies ze in wit of zeer lichte tinten, plaats ze rond uw hoofdeinde of uw raam, u krijgt een zeer leuke decoratie (de must is om de krans te combineren met een smeedijzeren bed).

Heb plezier met de decoratieve items!

Als het op decoratieve voorwerpen aankomt, hebt u keuze te over, laten we eerlijk zijn! Alles kan bevorderlijk zijn voor de inrichting van uw romantische slaapkamer.

Om uw muren te versieren zijn er tal van ornamenten om uw toch al perfecte inrichting te verfraaien: een mooie macramé-slinger, een landelijk schilderij, papieren structuren om op te hangen, of gewoon hartvormige ornamenten, een paar hangende veren…

Pessimisten of mensen met een allergie voor liefde: geen toegang tot dit huis!

Wat het meubilair betreft, wij zijn er zeker van dat u verleid zult worden door vele decoratieve voorwerpen: al was het maar een mooie vaas, helemaal doorzichtig, waarin mooie bloemen met kleuren bloeien

chocolade, kleine rieten mandjes, een paar zwart-wit foto’s en natuurlijk liefdesboeken, bedrieglijk achteloos op je nachtkastje geplaatst… hier ben je in het hol van een liefdesverslaafde!

En omdat romantiek in onze gedachten vaak natuur betekent, aarzel dan niet om van uw wandelingen elementen mee te nemen die door Moeder Natuur worden aangeboden: drijfhout, mooie boomtakken, bloemen om te drogen… Soms hoeft u geen cent uit te geven voor een wahoodecoratie-effect.

Ter afsluiting: luister naar je hart…

Zoals u in al onze adviezen hierboven zult hebben gelezen, is er niet één ideaal romantisch decor, maar zijn er meerdere, afhankelijk van uw envies, uw smaken, uw gevoel van het moment.

Een decoratieve as waar je van uit kunt gaan om er zeker van te zijn dat je niet de fout ingaat, is het thema. Inderdaad, als je een thema kiest, bijvoorbeeld blauwe lucht en wolken, landelijke stijl, opgeruimde sfeer, en dan op zoek gaat naar inspiratiebronnen op Pinterest, heb je alle tips om je decoratie te perfectioneren.

Met al deze tips is er geen reden om niet te beginnen!

En jullie, lieve lezers, hebben jullie ooit een romantische inrichting voor je kamer moeten maken? Welk type heb je gekozen? We zijn er zeker van dat u enkele geweldige tips met ons kunt delen die onze abonnees die honger hebben naar inspiratie, op leuke ideeën kunnen brengen. Vertel ons over uw interieur ervaringen in de commentaren van ons artikel en start een constructieve discussie!

Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.