Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 ★★★★★

5 tips voor het kiezen van een kleurrijk schilderij

Het werk in uw nieuwe huis is klaar, u bent nu bij de deco, een cruciale fase in het ontwerp van een woning. Want het is natuurlijk alleen de manier waarop uw huis is ingericht die uw gasten zich zullen herinneren (en we weten allemaal hoe belangrijk het is om een goede indruk te maken over uw decoratieve vaardigheden) … Het maakt uiteindelijk niet uit of je 2 maanden bezig bent geweest met het strippen en bepleisteren van je binnenmuren, lekken in je dak hebt ontdekt of de hele vloer opnieuw hebt moeten doen, het valt niet te ontkennen dat na je housewarming party de commentaren onvermijdelijk zullen gaan naar de stijl die uit je interieurdecoratie naar voren komt. Soms word je snel druk: welke kleuren moet ik kiezen voor de muren, hoe richt ik deze kamer in, is mijn badkamer wel licht genoeg, zal deze stof wel goed staan in mijn woonkamer? Een van de sleutelmomenten in uw deco planning, kan waarschijnlijk ook het moment zijn waarop u aan de muurschildering toekomt. Spiegels, foto’s, prullaria… Of als u over de artistieke vezels beschikt en foto’s aan de muren wilt hangen, dan is dit artikel iets voor u! Hier leggen we uit hoe je een gekleurd schilderij kiest aan de hand van verschillende criteria: de juiste tinten om te kiezen, het thema (modern, klassiek, pop art, abstract schilderij, design schilderij, street art…), het formaat (zal een reusachtig kunstwerk goed passen boven deze fauteuil?), de kamers (woonkamer, keuken, badkamer…) En u zult snel merken dat met een beetje methode, het kiezen van een schilderij om te decoreren geen big deal is!

1er tip: Welke kunstvorm, moet mijn schilderij weerspiegelen?

Het is inderdaad niet gemakkelijk zich hals over kop in oude cursussen kunstgeschiedenis te storten om het soort schilderijen te vinden dat het meest coherent is voor elke kamer in een huis. De keuze is zelfs moeilijk! Hieronder helpen wij u om uw decoratieve schilderij met eenvoudige tips en trucs.

Ik kies mijn schilderijen in harmonie met de algemene sfeer van mijn huis

Table a Tabloide specerijenliefde
In de wereld van wandornamenten is het gebruikelijk te zeggen dat u bij de keuze van een schilderij het schilderij moet afstemmen op de algemene sfeer van uw huis. Uw interieur is bijvoorbeeld in een nogal ouderwetse, rococo-stijl opgevat, met grote, massieve, bewerkte, vergulde tafels, kroonluchters met kwasten en fauteuils met medaillons, zodat men verwacht dat de schilderijen aan de muren in dezelfde geest zijn: landschappen, portretten of stillevens, klassiek, renaissance, impressionistisch, realistisch, met een omlijstinggroot, uitgesneden en uitgehold hout. Aan de andere kant, u bent meer voor een minimalistische, moderne kamer, een gezuiverde sfeer, met weinig kleuren: een design bord zou hier zijn mooiste effect kunnen maken. Het houden van een kunstwerk in overeenstemming met de stijl van uw interieur is dus inderdaad de meest logische en natuurlijke manier om faux pas te vermijden. Met deze tips kan het nooit fout gaan. De schilderijen van elk tijdperk werden in elk geval gemaakt volgens de smaak en de voorkeuren van die tijd, om aan te sluiten bij de interieurs. Maar dat denken we niet per se!

Ik ga voor een tegendraadse wandversiering!

Abstract Tabloids
Vele bekende binnenhuisarchitecten in New York of Parijs breken namelijk met codes en kiezen voor borden die zich onderscheiden van het interieurthema. Het kan heel interessant zijn om een schilderij te kiezen dat de ogen zal strelen en uw verblijf een oppepper zal geven. Wat dacht u van een prachtig abstract schilderij van Kandinsky boven uw Louis Philippe vergulde dressoir? Van Gogh’s “Zonnebloemen”, dat schilderij van helder geel, in uw maagdelijk witte woonkamer? Van een modern schilderij, een David La Chapelle foto type, wanneer je je interieur rond jaren 50 Scandinavische decor hebt gedacht? Hier vindt u enkele ideeën voor versieringen met verf die u laten zien dat het er in de kunst om gaat uw wensen de vrije loop te laten. De schilderijen aan de muur moeten vooral een weerspiegeling zijn van uw persoonlijkheid, dus maak hier gebruik van om een boodschap over te brengen! Als de rest van uw inrichting harmonieus is, is er geen reden om niet een beetje gek te doen bij de keuze van uw afgedrukte foto.

2th tip: Kies mijn bordkleuren goed

. Als u eenmaal een soort kunstwerk hebt gekozen, is de tweedestap om te bepalen welke verfkleuren het beste zullen werken met de kleuren in uw kamers.

Harmoniseer de kleuren

Als er één les te leren valt, dan is het wel deze: overdrijf niet! Bij het inrichten is het belangrijkste om altijd het evenwicht in de dingen te vinden. Om dit te doen, moet u leren uw binnenruimte te observeren en uzelf de juiste vragen te stellen: welke kleuren hebben mijn meubels, mijn vloer, mijn muren, mijn prullaria, mijn gordijnen? Het idee is om de omgevingskleuren te herhalen in het schilderij dat u kiest om de kamer niet uit balans te brengen. Als uw woonkamer bijvoorbeeld in een oosterse sfeer is ingericht, met wengéhouten meubelen, warme tinten in oker, geel, oranje, roodtinten, blijf dan in deze sfeer om uw schilderij aan te wijzen! U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gedrukt doek van Rousseau of met dieren. Als u zou kiezen voor een pop art doek, bontgekleurd, met flitsende kleuren, zou niemand uw aanpak begrijpen (maar nogmaals, dit is allemaal een kwestie van persoonlijke smaak). Geef je ogen een pauze, geef je hersenen niet te veel versierinformatie, ze zullen je dankbaar zijn! En als je echt de weg kwijt bent bij het kiezen van je verfkleuren, geen paniek! Een zwart of wit bord past altijd bij alles. Ook hoeft u niet op zoek te gaan naar foto’s met precies dezelfde tinten als uw woonkamer: u kunt ook de kleurschakeringen van uw interieur gebruiken en er plezier mee hebben om de tinten te laten dalen. Een spiegel aan de muur bevestigen kan ook een goed idee zijn om de mooie tinten discreet te weerspiegelen in bijvoorbeeld uw woonkamer. Dit kan echt harmonie brengen in het totale resultaat.

Onze gids voor het plaatsen van elke kleur in overeenstemming met de beoogde ruimte

Het lijkt ons ook interessant om u een lijst van kamer/kleur-relaties aan te bieden, zodat u uw inrichtingsplank beter kunt kiezen op basis van uw persoonlijkheid en wat elke kleur inspireert:
  • Oranje/gele tinten brengen door hun helderheid veel licht in ruimten. Daarom kan het interessant zijn ze te gebruiken om donkere plaatsen te decoreren, zoals gangen, trappenhuizen, keukens die zich in het noorden bevinden of geassocieerd worden met donkere meubels.
  • Een design schilderij gekleurd met blauwe, paarse of roze kleuren in elektrische tinten zenden een eigentijdse, moderne boodschap uit, ze zullen perfect passen in kamers, of een zeer modern interieur. Als uw schilderij eerder pasteltinten heeft, zacht, gebruik het dan in een kamer, rustgevend effect gegarandeerd.
  • Als uw kunstwerk rood bevat, zal het waarschijnlijk verwijzen naar noties van passie, liefde of woede. Uw flamboyante schilderij zal perfect samengaan met een witte muur in uw woonkamer, een onberispelijke keuken.
  • Warme tinten zoals chocolade of taupe zullen uw woonkamer of een badkamer verwarmen. De met deze kleuren uitgeruste schilderijen zullen vaak de natuur oproepen, deze zijn zacht en niet erg vermoeiend, u zult uw lijst in verblijven zeer gemakkelijk kunnen plaatsen.
  • De niet kleuren zoals wit, zwart of grijs zijn ook eenvoudig te plaatsen in interieurdecoratie zozeer gaan zij overal over. Uw verf in deze sobere tinten zal ideaal zijn in een badkamer, een modern of een meer druk interieur. Er is weinig kans dat je je ermee vergist!

3de tip: ik kies het ideale tabelformaat

Tabloide gele klaproos bord
Om het juiste formaat deco schilderij te kiezen, is er geen echt geheim: u moet uw kamer opmeten, de hoogte onder het plafond, de ruimtes tussen de muren en de meubels, om een harmonieuze positionering van uw kunstwerk te bepalen. U kunt ook vellen van dezelfde grootte als het beoogde kader plaatsen, zodat u een beter idee krijgt van het effect. Eén ding is zeker, koop geen schilderij voordat je het aan de muur hebt bekeken, je zou wel eens teleurgesteld kunnen worden. Er zijn echter een paar essentiële regels die u in acht moet nemen om ervoor te zorgen dat uw schilderij het evenwicht bewaart van de afspraak die u van tevoren hebt gemaakt.

Onze tips voor het kiezen van het juiste tabelformaat met behoud van de harmonie tussen de onderdelen

salon Tabloide
  • Het formaat aanpassen aan de grootte van de ruimte. De woonkamer is bijvoorbeeld meestal de grootste kamer, dus daar past een groot formaat printbord. Als u besluit hem bijvoorbeeld boven uw sofa te plaatsen, is het beter hem te centreren en in gedachten te houden dat de lengte niet meer dan twee derde van de lengte van uw sofa mag bedragen. U kunt ook kiezen voor een mooi drieluik door drie kleinere schilderijen aan te schaffen, die samen een groot doek vormen. In kleinere ruimten, zoals een keuken, slaapkamer of badkamer, volstaat daarentegen een klassiek formaat schilderij om een subtiele decoratieve toets te geven en tegelijk het evenwicht van de algemene sfeer te bewaren.
  • Heeft u hoge plafonds? Zorg er dan voor dat de gekozen stof zowel de hoogte als de breedte vult. Het is gebruikelijk te stellen dat een harmonieus geplaatst schilderij in het midden niet meer dan 1,70 meter van de vloer verwijderd mag zijn. Bovendien moet een groot gekleurd schilderij het enige doek aan uw muur zijn, als u uw inrichting niet een te brocante of curiositeitenkabinet-effect wilt geven. Het zou zelfs de woonkamer kleiner kunnen maken, wat jammer zou zijn.
  • Als je een oogje hebt op een klein deco-bord en je wilt het in een grote kamer zetten, kan het leeg aanvoelen. Wij raden u daarom aan het te combineren met een of twee andere schilderijen om de ruimte wat meer te vullen zonder dat het te druk wordt.
  • Velen van u geven de voorkeur aan patchworks van foto’s boven schilderijen aan de muur. Het geeft inderdaad een geweldig effect terwijl het herinneringen oproept. Het verdient dan de voorkeur ze ongeveer vijftien centimeter boven het meubilair te plaatsen, zodat uw versiering niet te vol wordt.
  • “Less is more”, zoals onze Engelssprekende vrienden zouden zeggen. Dit zou hier vertaald kunnen worden als “het is niet nodig om aan alle muren wanddecoraties op te hangen”! Vaak is één mooi schilderij per kamer al genoeg.

4th tip: ik plaats mijn schilderij zorgvuldig

Afhankelijk van de kamer waarvoor u uw schilderij wilt selecteren, moet u enkele essentiële codes in acht nemen. In een woonkamer bijvoorbeeld, moet je jezelf wijsmaken dat de meeste tijd mensen zitten, op een bank of rond de eettafel. Het is dus eerder aan te raden om bij het plaatsen van uw kader met deze factor rekening te houden. Niets is eenvoudiger: ga zitten en til uw hoofd iets op, zonder uw nek te draaien. Waar uw blik op de muur rust, geeft de juiste hoogte aan om het designbord van uw dromen op te hangen. Om een raam kun je beter geen tafels plakken. Inderdaad, het buitenaanzicht kan ook fungeren als een bedrukt canvas (afhankelijk van het soort uitzicht natuurlijk). U kunt uw opening echter wel omlijsten met kunstwerken, door ze op de juiste manier te centreren op de overblijvende ruimten aan weerszijden (zorg ervoor dat u ten minste 5 cm laat tussen het schilderij en het raamkozijn). Besteed aandacht aan de gordijnen die vaak de muur aankleden. De gordijnen moeten aan de muur worden opgehangen. Het plaatsen van meubels rond een groot doek kan ook een goed idee zijn. Bijvoorbeeld uw woonkamer meubels, als u meerdere banken en / of fauteuils, kan komen en omringen uw schilderij, zoals je het zou plaatsen rond een open haard of een tv-kast. U kunt het ook in museale stijl spelen en ervoor kiezen uw decoratieve schilderijen te verlichten voor een nog professioneler effect. Spotlights kunnen op uw nieuwe abstracte schilderij worden gericht om het te accentueren en de aandacht van uw gasten te trekken. Om de kwaliteit van de kleuren van uw bedrukte doek niet te veranderen, moet de verlichting zacht zijn en moet wit licht dat de kleur van dingen vervormt, worden vermeden. Er gaat niets boven het natuurlijke licht van een raam of dakraam. De verlichting moet zacht zijn, vermijd wit licht dat de kleur van dingen vervormt. < Ik weet niet of ik dat ooit nog zal kunnen, maar ik weet het zeker. Ten slotte, zoals we hierboven al aanraadden, zal het plaatsen van een spiegel voor je schilderij de kamer niet alleen vergroten, maar ook extra nuance geven.

5th tip en ter afsluiting: ik vermaak me!

Veelkleurig Tabloide Leeuwenbord
Het kiezen van een deco schilderij voor uw binnenhuisdecoratie is dus niet zo eenvoudig als we misschien denken. Het type, de kleuren, de plaatsing, de grootte, zullen zo’n impact hebben op de algemene harmonie van de kamers dat we niet zomaar een schilderij moeten aanwijzen, alleen maar omdat we het zo mooi vinden, zonder eerst alle bovengenoemde factoren te bestuderen. Een schilderij heeft het voordeel dat het een gastvrij tintje geeft, een vleugje leven in uw huis, het weerspiegelt een deel van uw persoonlijkheid, van uw smaak, aan alle mensen die u in uw huis zult ontvangen. En omdat dit kunstwerk met zijn mooie tinten een beetje een weerspiegeling van jezelf zal zijn, moet je in gedachten houden dat het belangrijkste zal zijn: jezelf plezieren! Aan het eind van de dag gaat het er vooral om dat u, en u alleen, geniet van de kleuren die u in uw inrichting hebt gebracht. Jij bent immers de enige die dat kleurige bord consequent voor zich zal hebben! Dus als je de paar tips volgt die in al onze paragrafen hierboven zijn gegeven, en naar je hart luistert voor je artistieke keuze, is er geen reden waarom je decoratie een mislukking zou zijn, vertrouw op jezelf! Als u dit artikel aandachtig hebt gelezen en ervaringen, decoratietips of foto’s met ons wilt delen, dan horen wij dat graag van u! Aarzel niet om ons commentaar achter te laten om ons te verlichten over deze soms corneliaanse decoratieve keuze!
Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.