Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 ★★★★★

5 tips voor het kiezen van een schilderij voor een kinderkamer

Je kleine baby groeit met sprongen. Hij wordt onafhankelijker en ontwikkelt zich met elke nieuwe ervaring, die zijn karakter vormt en versterkt. De kamer van uw kind is ook zijn centrum en herkenningspunt. Met onze tips creëer je een inspirerende ruimte voor je kleintje. Als ouders moeten wij hen begeleiden in elke nieuwe fase van hun leven en hun alle essentiële elementen voor hun ontwikkeling verschaffen. Kies een tafel. U zult niet alleen ontdekken hoe u de verschillende elementen kunt verbinden met de opbouw van zijn persoonlijkheid, maar ook ideeën opdoen die u zullen leiden bij het kiezen van het ideale schilderij voor een kinderkamer. En omdat u een coole ouder bent, raden we u ook aan de laatste paar alinea’s door te bladeren om ideeën te vinden over hoe u zijn kamer kunt inrichten met het schilderij dat u van plan bent te kiezen. Happy reading.

Je kind moet omringd worden door educatieve inhoud

Het kiezen van een schilderij voor de kamer van uw kind heeft alles te maken met het creëren van een speelse, inspirerende en productieve sfeer die alle zintuigen van uw kind prikkelt. Dus, onze eerste tip is gebaseerd op een selectie van educatieve schilderijen. Versier de muur van uw peuter met geografische illustraties, kunst, alphabets, enz.
Klein kind speelt in zijn kamer met gekleurde blokjes en wordt omringd door educatieve inhoud
jong kind speelt met gekleurde bouwblokjes in zijn kamer.
Gebruik wereldkaartformaten of dierenillustraties om hun leervermogen en ruimdenkendheid aan te moedigen. Denk er ook aan uw keuze van foto’s te diversifiëren tussen de achterkant van hun bed en de muren rondom. Overweeg ook om hun speelgoed vrij te laten. Niet elk speeltje is goed om te hebben. Sommige zijn zelfs contraproductief. . Als uw kind een speelruimte of zelfs een kantoor heeft waar hij zijn huiswerk kan maken en zijn creativiteit de vrije loop kan laten, is dit de perfecte plek om zijn muur te versieren met een speels bord. Veel specialisten in persoonlijkheidsontwikkeling moedigen volwassenen zelfs aan zich te omringen met foto’s, voorwerpen en al het andere dat kan bijdragen tot het motiveren van onze geest. We weten allemaal dat onze kinderen “echte sponzen” zijn, nietwaar? Je kunt dus net zo goed bijdragen aan hun leerproces door een decor te hebben met doeken die hen motiveren. U kunt ook een opberghoek maken met meubilair dat hen gemakkelijk toegang geeft, naar het voorbeeld van de Montessori-opvoedstijl, die erg praktisch, leuk en wereldwijd erkend is. Inspireer uzelf met decoratie-ideeën en voorstellen op internet op sites als Pinterest, of door een uitstapje te maken naar IKEA of uw favoriete decoratiewinkel. Het belangrijkste is dat uw kind zich geïnspireerd en leergierig voelt wanneer het thuiskomt en zijn kamer binnenstapt. We vertellen je aan het eind van dit artikel iets meer over de Montessori-methode, maar in grove streken gaat deze methode uit van de ontwikkeling van je kind. U zult ontdekken hoe u de kamer van uw kind kunt voorbereiden om een ruimte van genot en plezier te worden. Richt een decoratie in met elementen die nodig zijn voor hun leren zonder dat het beperkend voor hen is. Uw peuter zal groeien en leren terwijl hij zich amuseert in een sfeer die bevorderlijk is voor de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid. Creëer een echt klaslokaal met het comfort van thuis. Daarna vertellen we u meer!

Een sfeer van creativiteit

In de eerste plaats is het kiezen van je schilderij voor de decoratie van je kinderkamer ook kiezen voor een modern en creatief ontwerp met meerdere inspiraties… De kamer van uw kinderen is hun centrum en hun herkenningspunt. We zeggen dit vaak genoeg. Tenslotte brengen ze daar een groot deel van hun tijd door. Het kiezen van een schilderij voor een kinderkamer motiveert hen ook om creatief te zijn.
Opgeruimde kinderkamer met meubels en twee foto's en een klok
Opgeruimde kinderkamer met een klok en twee foto’s, een met sterren aan de hemel en de andere van de planeet aarde.
Ze hebben alles te leren, u kunt dan kiezen om hun werk tentoon te stellen en in te lijsten. Wat een trots om hun prestaties uit het verleden terug te vinden als ze, via het geheugen, elke stap bekijken die ze nodig hadden om hun canvas werkelijkheid te laten worden. Het is geweldig als ze bij ons terugkomen en zeggen: “Mam, pap, weten jullie nog dat ik dit deed? (wijzend naar zijn kunstwerk!) Maar wat een vreugde! Zoals bij de speelse aspiraties die in de vorige paragraaf zijn besproken, doet u er goed aan ze te voorzien van opbergruimte aan de muur of op de vloer. Leg dan zeer creatieve en inspirerende grafieken over opruimen en reinheid! Het kind ontwikkelt dan gevoel en creativiteit om zijn eigen opbergruimte te vinden en te bedenken in het meubilair dat u voor hem hebt klaargezet. De kleur! De keuze van uw doek moet ook gericht zijn op felle en meervoudige kleuren. U kunt kiezen uit eenhoorns, wereldkaarten, regenboogdinosaurussen… Het kiezen van de meest uiteenlopende en gevarieerde kleuren stimuleert de creativiteit voor de goede ontwikkeling van uw kleintje! Denk aan het opnemen in de kamer, zijn ruimte waar hij kan schilderen, collages kan maken met papieren media en inspiratie kan opdoen uit zijn werk. Geef hem ‘s nachts vertrouwen en comfort in zijn kamer door hem een kleine lantaarn te geven om zijn mooie schilderijen mee te verlichten en te ontdekken voor hij naar bed gaat. Het is gewoon te schattig!

Creëer een originele decoratie

Geef haar doeken met originele versieringen. U kunt zich ook laten inspireren door haar favoriete landschappen. U kunt kiezen tussen stranden, bergen, bossen en elk ander landschap dat voor het kind interessant kan zijn. Je kunt ook gaan voor een mengelmoes van verschillende foto’s of een foto die je hebt gepersonaliseerd! Hiermee wil je een glimlach op zijn gezicht toveren als je peuter naar de foto kijkt, maar ook zijn verbeelding prikkelen. Een witte lijst met abstracte kunst is niet interessant voor een kinder kamer, zelfs als je zelf van dit soort schilderijen houdt. Dus versier de muren van zijn kamer op de meest originele manier mogelijk. Gebruik behang als het moet. En als tegenwicht met stijlvolle en coole schilderijen! Er is een trend bij het kijken naar Amerikaanse films over schilderkunstige thema’s zoals sterrenstelsels, planeten, astronauten en ruimteavontuur voor jongens en “poppenhuizen” of cheerleading voor meisjes. Ons advies, overdrijf het niet. Maak de kamer van je “baby” niet te vol (dat zal altijd zo zijn, toch?). Het belangrijkste is te onthouden dat voor een succesvolle inrichting van de kamer van uw kind, het noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat ze een kleine tafel of bureau kunnen hebben. Maak op deze plaats een mooie wanddecoratie, die bij uw kind een gevoel van werk en productiviteit zal wekken. Dus zet alle kansen aan de kant van je kleine genie.

Tip #4 Je openstellen voor de wereld

Kinderen zijn van nature ontdekkingsreizigers. Als je genoeg ruimte hebt in zijn kamer, bouw dan een hut voor hem die zijn kleine toevluchtsoord of privé cocon wordt. In dit geval adviseren wij u ook te kiezen voor themaschilderijen zoals dieren, etnische posters, of symbolen, die zinspelen op reizen en het belang van multiculturele openheid. Bouw zijn hutje met opbergruimtes of tussen twee meubels. Het doel hier is om dat aspect van jezelf perspectief te geven en open te staan voor een wereld van oneindige mogelijkheden. Geef hem zijn ruimte met zijn speelgoed dat hem in staat stelt zichzelf te ontwikkelen.
Vier kinderen leren tekenen voor hun slaaphut
Een groep kinderen leert met hun ma&tress voor een slaaphut.
Als je schilderij bijvoorbeeld reizen illustreert, associeer er dan gerust een stuk speelgoed mee. Hier kunt u een vliegtuig op het meubelstuk onder zetten. Hetzelfde geldt voor alle andere inspiraties en thema’s. We weten allemaal dat alle kinderen moeten aanraken en experimenteren om te leren. Je wilt dus elementen van het schilderij ervaren, zodat je verkenner kan aanraken wat hij op het schilderij ziet. Openstellen voor de wereld gaat over het creëren van een ruimte waarin je kind zichzelf ziet reizen. Waar hij weet dat er verschillende culturen en talen zijn. Natuurlijk, als je wilt, kun je zijn kamer ook indelen op thema leren, openen, speelgoed… Tenslotte is alles mogelijk, zolang je maar een evenwicht bewaart tussen het thema en de kleuren van de te decoreren kamer.

Tip #5 door elkaar gehaald

Laat je fantasie de vrije loop… Zonder te overdrijven. Maak schilderijen met citaten, dino’s, een foto van je kind in het midden. U kunt zich laten inspireren door activiteiten die uw kind graag doet, klusjes die het heeft gedaan, favoriete dieren Bref, alles is goed om op te nemen in deze mix van frames. Kies een behang dat inspireert. Laat je beïnvloeden door die goede tijden op de glijbaan. Of pretparken. Maak de kamer van uw kind helemaal persoonlijk, of het nu gaat om de meubels, de muurdecoratie, het bed of al het andere. Uw kleintje zal trots zijn om over zijn kamer op te scheppen tegen zijn vriendjes en ze uit te nodigen in zijn kleine Ali baba grot. De foto moet de codes van de kamer in het algemeen oppakken. Als u voor een bepaald thema hebt gekozen, houd u daar dan aan, maar neem altijd het contrast met de foto’s die de creativiteit en onbevangenheid van het kind aanwakkeren. We zijn verslaafd aan grafieken die citaten bevatten. Laat je door hen inspireren! Hier zijn enkele aanvullende ideeën voor dit soort decoratie.

Wallpapers

Decoreer de kamer van uw kind met behang dat diepte geeft. U heeft de keuze uit reusachtige wereldkaarten, dieren en de tropische stijl. De rol van het doek zou die kunnen zijn van het openen van een venster naar iets anders dan het thema van het behangpapier of, beter gezegd, om de nadruk te leggen op een element van het thema in de vraag. Wilt u verder gaan? Geef je schat een reusachtig wit behangdoek zodat hij zijn eigen muur kan beschilderen en zich kan uitdrukken. Laat hem er plezier aan beleven. Vind hier inrichtingsideeën voor een geslaagde kinderkamer. De Montessorimethode kan voor u interessant zijn voor de ontwikkeling van uw kinderen. Deze methode is wereldwijd erkend en stelt de ontwikkeling van elk kind centraal bij de activiteiten. Deze methodologie is gebaseerd op het feit dat ieder persoon uniek is, en je niet kunt verwachten dat één soort onderwijs voor iedereen bruikbaar is . We vertellen u erover omdat een Montessori klas alle elementen vereist die kinderen helpen om zich te ontwikkelen en gebruik te maken van de adviezen die we u in dit artikel geven.
Kind vermaakt zich met zijn educatieve kleursorteer- en ordeningsspeelgoed voor zijn intelligentieontwikkeling
Kleuter speelt thuis een educatief kleursorteer- en ordeningsspel.
Tafels, opslag, meubels ten slotte, alles is aangepast aan de kinderen of het nu door zijn leeftijd, grootte, centra van belang en plezier. Deze pedagogie vernoemd naar de schepper ervan, Maria Montessori van Italiaanse afkomst, het is een echte revolutie die de ontwikkeling van het kind op de voorgrond plaatst. Weten dat thuis, het nu mogelijk is om deze configuratie te maken dat een kamer met de Montessori stijl te hebben.

Enkele ideeën voor het decoreren rond uw bord voor een kinderkamer

Wij hebben drie soorten slaapkamers uitgekozen waar uw kleintjes blij van worden!” Ontdek het idee dat u het meest aanspreekt. Ga uit van deze basis en pas daarna aan aan de ruimte die u ter beschikking heeft. Zorg ervoor dat je de sleutelideeën die je hierboven hebt gekregen, opneemt. Het kiezen van een decor voor de kamer van uw kind zal niet alleen esthetische resultaten hebben, maar vooral een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van uw “grote baby” en dat zal een enorme impact hebben op de bouw van zijn persoon. U zult blij zijn met de resultaten die u zult verkrijgen.

Enige nuances over Kleur

Je kunt je muren wit en taupe verven rond een foto van een boom in de herfst. Ga creatief aan de slag en teken takken die uit de foto steken of je neemt enkele fotoborden op die door de takken omhoog worden gehouden. Verplaats het witte bed met lades dicht bij het raam. Aan de kant van de kleerkast kiest u wit en plakt u stickers in de tint taupe of lichtgrijs. Zet verderop een boekenkast van het zuil-type naast haar bureau met een chromen lamp. Het resultaat is een sobere, heldere en opgeruimde ruimte. . Gebruik kleuren spaarzaam, behalve in het geval van bepaalde thema’s waarover we u zometeen meer zullen vertellen. Laat je inspireren door een strandomgeving, sprookjes, auto’s… Als u een vakantiestemming hebt, moeten uw schilderijen u voortdurend doen denken aan de zee, het zand en de zon. Gebruik wat meer kleur tussen het bed, de ladekast, de kleerkast en het bureau met lichte houtsoorten. Canvas in de stijl van “Miami beach” “California” “Surf” en nummerborden zijn een must-have trend. Hang kleine opberghangers hoog! En hoe zit het met neonlichten in zijn kamer? Maak het af zoals het u goeddunkt en volgens de leeftijd van uw kind. Vergeet niet dat je op zoek bent naar creativiteit en originaliteit en niet om zijn kamer chaotisch te maken.

Het thema dat ze leuk vinden

Superhelden fan? Astrologie? Voetbal? Ga voor de felle kleuren. Hier laat u uw fantasie de vrije loop door elementen toe te voegen als “sterren” aan het plafond, extravagant behang en grote posters. Ga voor de zeer creatieve krijtborden zoals stripverhaal verwijzingen, iconische en originele afbeeldingen. Schenk altijd aandacht aan de leer- en ontwikkelingsaspecten van het kind. Maak ruimte voor ademhalen, studeren en spelen. Deze ruimte moet ook een vredige en kalme plaats zijn die de concentratie bevordert tijdens de activiteitstijden van uw kinderen.
Kinderkamer met daarin een groen tapijt dat op gras lijkt met daarop opgezette dieren en speelgoed
Kinderkamer met daarin een groen tapijt dat op gras lijkt met daarop opgezette dieren, speelgoed en kleurboeken.
Het kiezen van een schilderij voor een kinderkamer is een waar genoegen. Wij geven “een leven” om onze kinderen en ondanks deze verschillende uitvoerige punten, is het voor ons vooral uitstekend om dichter bij onze lievelingen te komen en ze beter te leren kennen. Wij worden vaak overweldigd door onze activiteiten en routines, maar als wij ons op hun leven toeleggen en hen werkelijk willen leren kennen, kunnen wij alleen maar beter worden. Hier heb ik een aantal ideeën voor het kiezen van het schilderij en de decoratie voor uw kinder kamer met u gedeeld. Wat is jouw mening? Denk je dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan? Vertel het ons!! We zijn blij je beter te leren kennen. Hoe ben je van plan je kamer in te richten? Welk schilderij drukt jou het meest uit? Ik zou graag willen weten welke stijl je hebt aangenomen en wat er voor jou is veranderd!! Deel met ons hoe we je hebben kunnen begeleiden. Geluk en geluk zijn van ons!
Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.