Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDA10

4,8/5 ★★★★★

Feng shui slaapkamer decoratie: hoe doe je dat?

Een filosofie die al meer dan 3000 jaar oud is, feng shui combineert discipline en kunst. Het Chinese concept wint aan populariteit en krijgt nu steeds meer aanhangers. Als bron van positieve energie is de trend doorgedrongen tot interieurdecoratie. Dus, hoe maak je een feng shui slaapkamer decoratie? In deze gids leert u de kunst van het sublimeren van de kamer om er een vredige rustruimte van te maken volgens de feng shui visie.

.

Een overzicht van de eeuwenoude kunst van Feng Shui

” Wind ” en ” water ” zijn de respectievelijke vertalingen van de Chinese termen ” feng ” en ” shui “. In hun oorspronkelijke betekenis verwijzen ze naar de weg van wind en water.

.

 

De oorsprong van Feng Shui

Het filosofische concept is gebaseerd op de bewuste bezetting en harmonisatie van de ruimte, met het oog op de circulatie van positieve energie ten voordele van de bewoners van die ruimte.

De ontstaansgeschiedenis van feng shui geeft aanleiding tot veel discussie. Deskundigen zijn het echter eens over een oorsprong die meer dan 3000 jaar teruggaat. De geschiedenis ervan is nauw verbonden met de Chinese astrologie en metafysica.

De Chinezen zijn al heel lang overtuigd van de aanwezigheid van ongeziene krachten op de wereld. In de loop der jaren zijn zij tot de conclusie gekomen dat er een verband bestaat tussen invloeden van buitenaf en de magnetische krachten van de Aarde. Dit van generatie op generatie doorgegeven geloof heeft geleid tot het feng shui kompas (Luopán), een Chinees instrument voor waarzeggerij. Het instrument werd gebruikt in de navigatie voordat het werd overgenomen door feng shui beoefenaars. Zijn missie is om de beste locatie voor elk object in een gedefinieerde ruimte te ontdekken.

.

De grondbeginselen van Feng Shui

De filosofie is gebaseerd op verschillende grondslagen, waarvan er één Qi of Chi (letterlijk de vitale adem) is. Dit is de energie die de elementen van het universum verbindt. De stroom circuleert op een evenwichtige manier in de omgeving.

 

Het concept onderscheidt ook 5 dieren die elk een specifiek begrip weerspiegelen :

  • de tijger is het symbool van agressiviteit en actie, dus mannelijk ;
  • de draak vertegenwoordigt zachtheid en kalmte, dus vrouwelijk ;
  • de feniks symboliseert projectie in de toekomst en projecteert ;
  • de schildpad roept bescherming op ;
  • de slang verwijst naar de werkelijkheid.

 

De begrippen Yin en Yang behoren tot het feng shui concept, d.w.z. harmonie en evenwicht tussen dag en nacht (niet het evenwicht tussen goed en kwaad zoals het volksgeloof wil).

Tot slot onderscheidt de levenskunst 5 elementen waaruit de omgeving is opgebouwd, te weten : vuur, water, aarde, hout en metaal.

Ruimte inrichting volgens de Feng Shui stijl

De feng shui slaapkamerinrichting speelt in op de principes ervan. In het bijzonder streeft de stijl naar harmonie en evenwicht.

Bouw op natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen roepen harmonie op en vinden hun plaats in een feng shui kamer. De stijl geeft de voorkeur aan hout als vloerbedekking, materiaal voor meubeldesign en accessoires. Hout houdt des te meer rechtstreeks verband met energie. Je bent vrij om licht of donker te kiezen. Steen wordt ook gewaardeerd.

De keuze van het hout is zeer belangrijk.

De feng shui look geeft de voorkeur aan katoen, wol of linnen voor bedlinnen en gordijnen. De materialen geven een mooie visuele weergave en geven een ongelooflijk gevoel van zachtheid bij contact met de huid. Sommige patronen zijn toegestaan zonder overboord te gaan.

Het metaal verfijnt de natuurlijke stijl en voegt zijn eigen kleine fijne toets toe aan het geheel.

Vermijd rommel en rotzooi in de kamer

Verrommeling is in strijd met feng shui kamerinrichting. Dus verwijder onnodige meubels (stoelen, tafels, kasten…) die de ruimte in beslag nemen. Ruim uw kamer op van tijdschriften, kranten, papieren en documenten die opgestapeld liggen. Ontdoe je ook van kleren en schoenen die ruimte innemen in je kamer. Verwijder voorwerpen die stofnesten ophopen.

Let op: dit is geen goed idee.

Verwarring verhindert de circulatie van goede golven. Het centraliseert slechte energieën, schadelijk voor het kalmeren. Style moedigt u daarom aan van sorteren en opruimen te houden.

Ook erkent de feng shui trend de kracht van lithotherapie, met andere woorden, de invloed van stenen op het menselijk lichaam. Geplaatst in de buurt van het bed, zal zwarte toermalijn de slechte vibes die uw kamer teisteren, opvangen en opvangen.

je ziet een feng shui kamer met verlichting erboven, 2 frames boven het bedframe. Er zijn ook nachtkastjes met lampen en een groot verlicht raam.
Een kamer moet opgeruimd zijn om de energieën goed te laten stromen

Opruimen

De stoornis is de verblijfplaats van de ” Chi “, omdat de laatste welzijn zoekt. Dit is de reden waarom orde een cruciale plaats inneemt in een feng shui inrichting. Nadat je de kamer hebt ontdaan van overbodige spullen, richt je hem zo in dat er alleen nog bruikbare spullen overblijven.

< U kunt ook dezelfde manier van opbergen gebruiken als voor de rest van het huis.

Zelfs de kleren en schoenen die achter kledingkasten en kasten zijn verstopt, verdienen opslag. Vouw ze, archiveer ze en organiseer ze.

Door reinheid en opgeruimdheid bevordert de levenskunst harmonie, evenwicht en luchtigheid, kwaliteiten die essentieel zijn voor uw welzijn en de stroom van positieve energie.

De juiste meubels kiezen voor een gastvrije kamer

Feng shui logica leidt u naar meubels met goed gedefinieerde kenmerken. Kies voor eenvoudige structuren, strakke lijnen, lichte kleuren en afgeronde hoeken. Meubels moeten op voldoende afstand van het bed staan.

Een kamer die grenst aan een badkamer is ervan gescheiden door een gesloten deur. De sluiting voorkomt de overdracht van schadelijke golven van de bijkeuken naar de slaapkamer.

 

De symmetrie versterkt het innerlijk evenwicht. Met dit in gedachten, plaats meubels parallel aan het bed.

Breng uw meubels : 2 nachtkastjes, 2 kussens, 2 bedlampjes…

 

Een zolderkamer verstoort de circulatie van ” Qi “. In dit geval, neem een vloerlamp. Het accessoire heft de energie op en zorgt voor de circulatie ervan door de kamer.

Gebruik gedimde verlichting

Ga af van verblindende lichtshows en maak plaats voor gedempte verlichting. Evenwichtig licht betekent sereniteit. Dus verwijder de kroonluchter boven het bed. Verwijder de spotjes van het plafond.

.

Installeer indirecte verlichtingsarmaturen die een intieme sfeer scheppen. Richt het licht op de muren, niet op het bed.

U kunt het bedlampje ook naar de muur draaien om de kamer te verlichten zonder te verblinden.

Een lichtdimmer is op zijn plaats. Het instrument regelt de lichtsterkte en maakt de kamer behaaglijk en gezellig.

Strooi een kamerparfum

Een Feng Shui kamer binnenstappen is als het betreden van een heiligdom. De kamer verspreidt een plezierige olfactorische ambiance. Zoek een rustgevende sfeer door geurende kaarsen aan te steken en een paar druppels etherische olie op uw kussenslopen te druppelen. Een parfumbrander en parfumverstuivers zijn ook de rigueur.

Kies een natuurlijke geur met ontspannende eigenschappen, zoals lavendel, sinaasappelbloesem en jasmijn. Deze geuren scheppen een troostend klimaat. Ze brengen rust en versnellen de slaap.

< Het is een geweldige manier om in slaap te komen, en het is een geweldige manier om in slaap te komen. >

Voordat u de geur verspreidt, moet u de kamer ‘s morgens vroeg verluchten.

Meer info over hoe je een mooie slaapkamerinrichting maakt, vind je ook in ons speciale artikel.

Het bed : meesterwerk van feng shui slaapkamer decoratie

Het bed speelt een belangrijke rol in de decoratie feng shui kamer. De locatie, het ontwerp en het materiaal bepalen uw gelukzaligheid.

Het materiaal van het bed

Volgens de kunst van het feng shui denken, blijft natuurlijk hout het beste bedmateriaal. Plaats op de bedbodem een matras uit één stuk. Deze mag nooit op de vloer worden geplaatst, aangezien dit de vloeibaarheid van de energiestroom zou kunnen destabiliseren. Zorg voor een vervangend matras als het accessoire een zieke gebruiker heeft ondergebracht.

Als het op design aankomt, ga dan voor een bed met zachte, ronde rondingen. Bedek de matras met katoenen of linnen beddengoed.

Installeer een nachtkastje aan elke kant, met een hoogte die minder is dan die van het bed.

Afsluiten met een rub aan het voeteneind van het bed. Het accessoire verwarmt niet alleen de sfeer, maar geeft ook een decoratief tintje aan de kamer.

Hoe kies je de juiste plaats voor het bed ?

De Chinese feng shui filosofie hecht veel belang aan rustgevendheid. Volg deze regels voor het plaatsen van uw bed voor een diepe en rustgevende slaap:

  • een hoofdbord weg van de muur en een balk (symbool van scheiding) ;
  • een bed geplaatst in het midden van de kamer ;
  • een bed op voldoende afstand van de uitlijning van de deur en de ramen ;
  • Balinese hemelbedovertrekken.

Om rustgevende nachten te garanderen, richt het hoofdeinde naar het noorden of oosten en niet naar het zuiden en westen.

uitzicht op een mooie feng shui natuur kamer met planten overal geplaatst. een comfortabele fauteuil en een zen tuin met een bonsai boom geplaatst op een kleine salontafel. de sfeer is zen en natuur dankzij de planten en het hout accenten.

 

Zen en natuur sfeer dankzij de levende planten en het hout accenten

Kleuren in overeenstemming met Feng Shui filosofie

De keuze van de kleuren is gebaseerd op uw persoonlijkheid. De vraag is dus subjectief. U moet echter weten dat de filosofie elke kleur associeert met een specifiek begrip. Terwijl sommige tinten worden aanbevolen, worden andere afgeraden.

De tinten die de voorkeur verdienen

Als de kleur van vriendschap, verandering en creativiteit, is oranje welkom in een feng shui kinderkamer. Het kan ook de muren van een volwassenen slaapkamer aankleden. De kleur kruipt ook in de woonkamer en in de keuken.

Het groen is het symbool van het element hout. Het staat ook voor groei, harmonie, gezondheid en jeugd. De kleur heeft de gave om lichaam en geest te kalmeren. Het maakt concentratie mogelijk en is geschikt voor feng shui kamerdecoratie.

Het geel symboliseert zonlicht, licht en communicatie. Het nodigt uit tot inspiratie en zal perfect zijn voor het aankleden van uw slaapkamer muren.

Het roze verwijst naar het kalmerende. Het neutraliseert slechte vibraties. Bij uitbreiding, roze kalmeert slechte stemmingen en is dus geschikt voor een slaapkamer.

Kleuren die spaarzaam gebruikt moeten worden

Het rood staat voor het element vuur. De kleur drukt zowel voorspoed, dynamiek als liefde uit. Niettemin veroorzaakt het overdaad nervositeit, zodat het met voorzichtigheid moet worden gebruikt.

Als de kleur van water en de ziel, is blauw verwant aan wijsheid. Het roept ook sereniteit en reflectie op. Het dekt de muren van een badkamer echter beter dan de muren van een slaapkamer.

Hoewel een standaard en populaire kleur, heeft wit geen plaats in een slaapkamer. Inderdaad, het roept leegte en ongeluk op en dreigt schadelijke golven te verspreiden.

Het zwart moet met mate worden gebruikt. De kleur symboliseert magie en mysterie, maar overdaad schenkt pessimisme.

 

Mijd de bruine. De kleur staat symbool voor nostalgie, een gevoel dat niet thuishoort in een serene kamer.

De must-have accessoires in een Feng Shui kamer

De accessoires in een feng shui slaapkamer weerspiegelen sereniteit. Deze decoratieve elementen verspreiden positieve energieën, maar je moet nog wel weten hoe je ze moet kiezen.

Planten en bloemen : elementair of onmisbaar ?

Het gebruik van planten en bloemen in een feng shui kamer verdeelt specialisten. In een kleine kamer, produceren ze slechte invloeden. Ze vinden dus alleen hun plaats in grote kamers.

Hun invloed op uw welzijn hangt af van hun plaats. Gezonde, verse planten& stimuleren levenloze hoekjes en gaatjes terwijl ze steile hoekjes verdoezelen.

 

Bij ramen worden planten bolwerken tegen energielekkage. Ze vinden ook hun weg naar serres en verhogen hun energiepotentieel.

Verder zijn verwelkte bloemen en gedroogde planten representatieve symbolen van steriliteit en dood. Ze mogen uw kamer op geen enkele manier bezetten. Verwissel de potten bij het geringste teken van uitdroging. Om uzelf dit karwei te besparen, geeft u de voorkeur aan foto’s, tekeningen en schilderijen van planten en bloemen.

Spiegels, is dit een goed idee ?

In de Chinese cultuur hebben spiegels meerdere connotaties. Enerzijds roept het accessoire de introductie van een derde persoon in de woning op. In een echtelijke slaapkamer ondermijnt de aanwezigheid ervan de welvaart van het koppel. Anderzijds symboliseert het accessoire het element water, dat op zijn beurt beweging, emoties en verandering symboliseert.

De feng shui filosofie schrijft aan de spiegel een vermogen toe om energieën te verplaatsen, een fenomeen dat ‘s nachts toch schadelijk is. Inderdaad, tijdens de slaap moet de mens zijn energie immobiliseren en kanaliseren.

De plaats van de spiegel bepaalt zijn invloed op uw kamer. Het accessoire kan worden verborgen achter uw gesloten kast of worden opgehangen aan de binnendeur van uw kledingkast.

Het accessoire kan worden verborgen achter uw gesloten kast of worden opgehangen aan de binnendeur van uw kledingkast.

Als het op de muur van de slaapkamer wordt geplaatst, denk er dan aan het ‘s nachts af te dekken om beweging van de golven te voorkomen.

Denk erom dat je de spiegel niet aan de deur van je slaapkamer kunt hangen, want dan verdampen de positieve energieën.

Elektronische gadgets : de bête noire van de feng shui geest

De technologie is de vijand van de feng shui geest. Elektronica genereert inderdaad magnetische golven die de sereniteit van de geest verstoren. Ze verstoren ook de rust en ontspanning.

 

Verwijder alle elektronische gadgets en instrumenten uit de kamer : tv-toestel, mobiele telefoon, computer, smartphone… Alle apparaten en schermen moeten terug naar de woonkamer worden gebracht. Indien nodig, kunt u ze overdag naar de slaapkamer verplaatsen en ‘s nachts naar een andere kamer verplaatsen.

Net als elektronische accessoires worden instrumenten die met je werk te maken hebben uit de slaapkamer verbannen. De kamer is een plaats van rust. Het verzamelen van werk-gerelateerde bestanden en papierwerk in de slaapkamer is heiligschennis voor je innerlijke welzijn.

close-up beeld van een feng shui slaapkamer met een houten nachtkastje met daarop een plant en een bedlampje. Boven het nachtkastje hangt een schilderij aan de muur. De sfeer is vrij zen-achtig dankzij de overheersende beige kleur.

 

Een kamer met neutrale beige tinten, typisch voor feng shui

Hang accessoires hier en daar voor de kleine decoratieve touch

Hangende decoratieve accessoires in de kamer vergemakkelijken de circulatie van de Chi. Ze zijn dus welkom, mits ze met zorg worden gebruikt.

Om de energiestroom in uw kamer op te vullen, kunt u volstaan met het absolute minimum : een kleine gloeilamp in het midden van de kamer of een windklokkenspel. De dromenvanger, een favoriet accessoire van de Indianen, kan ook de truc zijn. Het staat bekend om het vangen van slechte vibes en negatieve energieën die de kamer binnenkomen, zodra de nacht valt.

Bloemslingers, felle en glinsterende hanglampen zijn schadelijk voor de feng shui geest.

Feng shui slaapkamer decoratie: in het kort

Balans, luchtigheid en eenvoud vatten de feng shui slaapkamerinrichting in 3 woorden samen. Minimalistisch van aard, de stijl is gebaseerd op de concepten van harmonie en gelukzaligheid. De voorkeur gaat uit naar zachte kleuren, ronde vormen, symmetrische opstelling, gedempte verlichting en omgevingsgeur.

Het bed, het meesterwerk van de kamer, vereist een optimale en bestudeerde positie volgens de feng shui visie. De stijl zweert bij nobele en natuurlijke materialen : hout, metaal, katoen en linnen.

Een feng shui slaapkamer is bedoeld als een plaats van rust. De luchtige en opgeruimde kamer is vrij van onnodige voorwerpen; elektronische gadgets, ongebruikte kleren en schoenen die in een hoekje zijn achtergelaten, samengeraapte papieren en dossiers.

 

Hoe zit het met jou, wat denk je van feng shui stijl kamer decoratie ? Houdt u van het concept  of verkiest u een andere stijl om uw kamer op te fleuren ? Vertel ons hoe u deze belangrijke kamer van het huis inricht in de commentaren.

Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7d per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.