Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDA10

4,8/5 ★★★★★

Hoe doe je aan binnenhuisarchitectuur?

Heeft uw interieur een suffe uitstraling en wilt u het wat pic geven? Het decor veranderen is je beste wapen om dat te doen. De grootste uitdaging van zo’n operatie is te weten hoe je een interieur moet ontwerpen. U moet ook weten waar u moet beginnen, want bij het inrichten zijn er codes die u moet volgen, anders riskeert u een afstotend huis. Gelukkig zijn er, om u te helpen een aantal fouten te vermijden, een aantal tips die u in de praktijk kunt brengen.

Schoonmaak van uw huis

een man, van Aziatische afkomst, is te zien terwijl hij zijn woonkamer stofzuigt
Een mooi interieur begint met een schoon interieur

Hoe hard u ook uw best doet, uw interieur kan niet aantrekkelijk zijn als het vuil is. Succesvolle binnenhuisarchitectuur gaat niet alleen over mooie muren. Het is ook afhankelijk van een schone leefomgeving. Dus rust uzelf uit met al het nodige materiaal om uw huis schoon te maken uw huis. Verwaarloos tijdens deze operatie geen enkel gebied. Neem een stofzuiger om stof en andere fijne vuildeeltjes van uw stoelen en tapijten te verwijderen.

Met een doek en zeepwater, reinigt u het meubilair met al zijn hoekjes en gaatjes, evenals de vloerbedekking. Om hardnekkige vlekken op voorwerpen schoon te maken, kunt u baking soda gemengd met een beetje citroensap gebruiken. Voor de vloeren zult u meer moeten vertrouwen op een paar druppels wit azijn in combinatie met het schoonmaakwater.

Wilt u echter een huis van boven tot onder schoon hebben, dan mag u geen enkele kamer verwaarlozen. Het is raadzaam om de schoonmaak te beginnen met de meest gebruikte kamers en te eindigen met de kamers die u het minst gebruikt. Dus, bijvoorbeeld, u kunt beginnen met het werk in de woonkamer en dan eindigen in de toiletruimte.

< Misschien wilt u beginnen met de woonkamer en dan eindigen met het toilet. >

Het opruimen van uw huis

een man in een wit t-shirt en spijkerbroek, raapt kleren op die in zijn woonkamer liggen. een bezem staat tegen de tafel geleund omdat het tijd is om op te ruimen en schoon te maken.
Te veel spullen, doodt de decoratie

Wanneer het op versieren aankomt, is de tijd niet meer voor overbelasting. De trend gaat al enige tijd in de richting van fluïditeit. Dus om een aantrekkelijk huis te krijgen, moet u het detaileren van alles wat het er te veel doet uitzien. Hoe doe je aan binnenhuisarchitectuur terwijl je deze regel volgt? Het idee is eigenlijk om je interieur op te ruimen. Op die manier wint u ruimte.

Verwijder dus uit uw verschillende kamers alle voorwerpen en meubels die u niet meer gebruikt. Het is van essentieel belang dat de ruimtes luchtig zijn en dat men zich er gemakkelijk kan bewegen. Als u geen plaats hebt om overbodige spullen op te bergen, maar er toch geen afstand van wilt doen, kunt u een beroep doen op opbergaccessoires. Dit is het geval met manden en planken. Deze hulpmiddelen combineren het nuttige met het aangename. Ze bieden plaats aan uw spullen en geven uw interieur een origineel tintje.

U kunt uw effecten vervolgens op de muur aanbrengen en uw interieur een origineel tintje geven.

U kunt dan bijvoorbeeld uw tijdschriften en decoratieve voorwerpen op de planken plaatsen. Manden zijn praktischer voor het opbergen van zeer kleine voorwerpen zoals opladers en spelcontrollers. U moet echter begrijpen dat de keerzijde van het idee van ontruimen is dat uw huis er niet leeg uit mag zien. Dus als je onnodige items hebt, terwijl ze passen in het decor van je kamer, hoef je ze niet te verwijderen.

Ruimten creëren in uw interieur

Een goede truc om vrije beweging in uw interieur te bevorderen is het creëren van ruimtes. Dit is een praktische oplossing voor eenkamerwoningen. Het idee is om een hoek te creëren die zal dienen als woonkamer en een andere die zal dienen als keuken of ontspanningsruimte. Er zij op gewezen dat mensen die voor dit type indeling kiezen, meestal een kleine ruimte hebben. Om de kamer te vergroten, moet je een centrale hoek maken. Op dit niveau zijn de meeste mensen aangewezen op de ruimte die dienst doet als woonkamer. Dus jij kunt hetzelfde doen.

Het kiezen van uw decoratieve stijl

Foto van een enorme witte kamer met zwart-witte inrichting, een decoratieblad waardig.

 

Van strak minimalistisch tot industrieel, er is keuze te over

Het is iedereen bekend dat decoratie op principes is gebaseerd. Deze variëren naargelang de stijl. Daarom moet u nagaan welke u het liefst in uw interieur wilt integreren. Als u dus de Scandinavische stijl wilt aannemen, moet uw interieur vooral bestaan uit natuurlijke en elegante materialen. Dit is het geval met marmer en bont.

In de vintage inrichting doen voorwerpen denken aan de jaren ’50-’60. Zij zijn ook ontworpen in edele materialen zoals fluweel of leder. Als u kiest voor een industriële stijl, moeten de elementen van uw inrichting robuust en ruw zijn. Ze moeten inderdaad worden ontworpen in bestendige materialen, zoals metaal en beton. Bovendien moet bij deze decoratieve stijl de architectonische kant duidelijk zijn. Dus, elektrische leidingen en kabels moeten zichtbaar zijn.

Vind 7 ideeën voor vintage woonkamer inrichting

De juiste kleur kiezen

Het is niet mogelijk te spreken over hoe een interieur in te richten zonder het aspect kleuren aan de orde te stellen. Het is deze factor die er inderdaad voor zal zorgen dat uw inrichting er uniek uitziet en aanvoelt. Wat de kleurkeuze betreft, bent u volledig vrij. U moet er echter rekening mee houden dat het voor een perfecte harmonie niet raadzaam is meer dan drie kleuren te gebruiken. U moet ook begrijpen dat het principe niet is om de kleuren te kiezen die u mooi vindt. Het gaat er eerder om te mopperen op tinten die samengaan.

Bij het inrichten wordt meestal gekozen voor neutrale en sobere kleuren. Deze omvatten wit, grijs of beige. De voorliefde voor deze tinten komt voort uit het feit dat zij ontspanning en rust weten te brengen in interieurs. Bovendien staan ze bekend om het vergroten van kamers en kunnen ze worden aangepast aan elk type decor. U moet echter begrijpen dat u deze regels niet hoeft te volgen. Een geslaagd interieurontwerp is er een dat past bij uw persoonlijkheid. Om de beste tinten te vinden, moet je je baseren op criteria.

Hoe kies je kleuren voor je inrichting

Potten verf van verschillende kleuren liggen op een witte vloer, evenals kwasten die verfsporen op de vloer hebben achtergelaten.

 

Voor elke stijl zijn er verschillende tinten

Bij het kiezen van de beste tinten voor uw interieur, kunt u rekening houden met de factor van decoratieve stijl. Als u een klassieke stijl van inrichten wilt, moet u gaan voor matte en sobere tinten. Flitsende, ouderwetse en donkere kleuren zijn daarentegen geschikt voor een interieur in vintage-stijl. Als u op zoek bent naar een Scandinavische inrichting, ga dan voor pastelkleuren.

Als het gaat om de industriële stijl, is de combinatie van felle kleuren en dan wit, zwart of grijstinten de beste keuze. Het kamertype criterium kan u ook helpen uw selectie te verfijnen. Als de in te richten kamer in huis bijvoorbeeld een kantoor is, moet u kiezen voor tinten die concentratie bevorderen. Dit is het geval met blauw. Voor slaapkamers moet de keuze gebaseerd zijn op kleurschakeringen die kalmeren. Dit is het voorbeeld van beige en groen. Voor ruimtes zoals woonkamers is ontspanning het doel. Daarom moet u de voorkeur geven aan kleuren die bij deze gemoedstoestand passen. Oranje, geel of rood zijn in dit geval uw beste bondgenoten.

De muren bedekken

Om uw interieur een facelift te geven, kunt u ook spelen met wandbekleding. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Traditioneel, wenden mensen zich tot verf. Als u voor dit type coating kiest, zorg er dan voor dat deze tinten overeenkomen met de kleuren die u eerder hebt gekozen. U moet weten dat met verven, is het raadzaam om een tint voor de muren en een andere voor het plafond te kiezen als het kan uiteraard worden geschilderd.

De huidige trend is die van behang. Dit zijn goedkope en gemakkelijk te installeren bekledingen. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. U vindt er imitatie hout, marmer en ander behang. Deze voorbeelden van behang hebben een trompe l’oeil effect. Daarom behoren ze tot de favorieten van het publiek. Voor een decor dat goed bij uw persoonlijkheid past, kunt u kiezen voor behang met patronen die doen denken aan uw favoriete activiteiten, sport of dieren.

De regel bij dit soort bekleding is dat het niet over de hele muur gaat. Je interieur zal er overvol uitzien. Het ideale is dus om het behang op één deel van uw muur aan te brengen. Om uw muren aan te kleden, kunt u ook een beroep doen op kunstwerken, schilderijen en andere voorwerpen. Voor deze decoraties geldt dezelfde regel. U moet geen lijsten over de muren verspreiden met het risico dat u ze verrommelt. In plaats daarvan moeten de foto’s worden gegroepeerd en vervolgens op een enkel deel van de muur worden aangebracht.

Meubels en textiel toevoegen

Om uw interieur te optimaliseren, kunt u overwegen nieuwe meubels in uw interieur op te nemen. Geef bij het kiezen van meubilair de voorkeur aan meubilair met een laag profiel of van klein formaat. Het materiaal van de meubelen zal afhangen van het soort inrichting. Metaal wordt over het algemeen gebruikt voor industriële omgevingen. Momenteel gaat de trend in de richting van natuurlijke materialen. Kiezen voor houten meubels is dus de beste keuze.

.

Bedenk echter wel dat de indeling van het meubilair ook meespeelt bij de weergave. Hoe doe je dan binnenhuisdecoratie op dit niveau? Het is raadzaam geen meubels aan de muren te lijmen. De verf kan er af bladderen. Als u echter niet van plan bent nieuwe meubels te kopen, kunt u de meubels die u al hebt, renoveren. Als uw meubels van hout zijn, kunt u ze verven. Als het daarentegen fauteuils zijn, kunt u, indien mogelijk, de bekleding ervan vernieuwen.

Hoe voeg je textiel toe aan je interieur

In uw interieur kan alles om een nieuw gezicht te geven aan de inrichting. Zelfs door te spelen met textiel, kunt u uw verschillende kamers dus een boost geven. Vervang dus uw gordijnen, kussenovertrekken, kussenslopen en bedovertrekken. Zorg er bij het kopen voor dat u textiel kiest waarvan de kleuren overeenkomen met die van de andere voorwerpen in uw huis.

Hoewel u moet weten dat naast de factor van kleuren, de keuze van textiel ook volgens het seizoen is. Dus, als u in koude periodes bent, zal het doel zijn om een verwarmend interieur te hebben. Daarom moet u de voorkeur geven aan dik textiel. Anderzijds moeten ze licht zijn als het de warme seizoenen zijn. Tijdens dergelijke perioden is het de bedoeling de doorgang van lucht door de kamers te vergemakkelijken.

Planten plaatsen

Het is niet alleen met verf of behang dat u uw kamers kunt verfraaien. Het is ook mogelijk om dit doel te bereiken met groenten. Voor welke decoratieve stijl u ook kiest, de aanwezigheid van planten is essentieel. Met deze decoraties, hoe meer hoe beter. De tinten van deze planten helpen ook om kleur te brengen in uw inrichting. Planten geven ook een natuurlijk tintje aan uw interieur. Ze staan er ook om bekend uw ruimte te verfrissen en te begeuren. Met al deze voordelen die planten bezitten, moet u niet aarzelen om ze in elke hoek van uw huis te plaatsen.

lichtgekleurde decoratieve elementen zijn opgesteld voor een witte muur. 3 planten sieren de decoratie.

 

Hoe meer planten, hoe beter

Hoe doe je aan binnenhuisarchitectuur: planten plaatsen

De meeste mensen kiezen voor plantenbakken in pot. Deze worden meestal op de vloer geplaatst, met name in hoeken of bij de ingang van kamers. Met dit soort opstelling is er een veel voorkomend risico van vallen. U kunt dus breken met het conventionele en uw planten op een heel andere manier installeren. U kunt ze bijvoorbeeld rangschikken op planken of op uw vensterbanken. Het is ook mogelijk om een groene muur of een suspensie met de planten te maken.

U kunt ook een verdelingssysteem met planten maken. Deze oplossing is praktisch voor het afscheiden van verschillende hoeken of ruimtes in uw interieur. Anderzijds moet erop worden gewezen dat er bij planten meestal het probleem is voor welke categorie te kiezen. Wees u er dus van bewust dat synthetische planten geschikt zijn als u denkt niet de tijd te hebben om planten te onderhouden.

Als u groene vingers hebt of een laag budget, kunt u plantenbakken natuurlijk in uw huis installeren. Over deze categorie van planten, is het essentieel om te specificeren dat u de voorkeur moet geven aan planten die alle seizoenen kunnen weerstaan. Zo hoeft u uw planten niet regelmatig te vervangen. Bovendien vermindert het de onderhoudsvereisten.

.

Optimaliseren van licht

 class=

 

Het licht in een kamer is erg belangrijk en speelt een grote rol in zowel de decoratie als in de fotografie

Een goed licht is een van de factoren die een geslaagde binnenhuisinrichting maken. Daarom mag u deze parameter niet ondermijnen. Hoe maak je een interieurontwerp om meer licht in je huis te krijgen? Om het licht in uw huis te optimaliseren, kunt u vertrouwen op verlichtingsarmaturen. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van modellen en u kunt ze kiezen op basis van uw smaak.

In de meeste interieurs wordt de voorkeur gegeven aan hangende kroonluchters en lampen. Ze zijn esthetisch aantrekkelijk en geven een luxueus tintje aan het decor. Om de helderheid in uw interieur te maximaliseren, kunt u ook rekenen op spiegels en glas. Het transparante aspect van deze accessoires laat het licht gemakkelijk door. Aarzel dus niet om vensters in uw huis te maken indien mogelijk.

Wat spiegels betreft: je kunt er een paar aan je muren hangen. U moet echter begrijpen dat de ideale manier om meer helderheid in uw interieur te krijgen is om gebruik te maken van natuurlijk licht. Aarzel niet om dan overdag uw ramen te openen zodat de zonnestralen uw kamers kunnen binnendringen. Door te kiezen voor witte verf, kunt u niet alleen de helderheid in uw interieur verhogen, maar ook de kamers groter laten lijken.

Maak een mix van decoratieve stijlen

Bij het versieren zijn er zeker regels, maar je hebt de mogelijkheid ze te overtreden. Zo kunt u een interieur creëren waarvan de principes uw eigen zijn. Een goede truc om dan een gepersonaliseerde decoratie te krijgen is om stijlen te mixen. Om een onpersoonlijk decor te vermijden, vertrouwt u op evenwicht. Voor een interieur dat zowel een industriële als een Scandinavische stijl combineert, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor meubels van hout en vervolgens van metaal. Het is ook mogelijk om heldere en donkere kleuren te combineren.

2 kamers worden afgebakend door de kleur van de muren. rechts zie je de woonkamer met een hout en gele stijl op een witte muur. links kun je de keuken raden op een zwarte muur met een Scandinavische stijl houten tafel en witte stoelen.

 

Verschillende muren kunnen een echte afbakening van kamers creëren

Hoe doe je aan binnenhuisarchitectuur: fouten die je moet vermijden

Bij het versieren is het gebruikelijk dat sommige mensen bepaalde houdingen aannemen. Toch zijn deze te vermijden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer men kiest voor een volledig witte kleur in zijn interieur. Het is zeker waar dat wit de ruimte optimaliseert en de helderheid verhoogt. Als het alleen wordt aangenomen, zal uw interieur er leeg en triest uitzien. Het is ook aan te raden om snuisterijen en meubels te combineren, evenals verschillende patronen. Afgezien van dat, het schilderen van uw plafond is ook een gedrag te vermijden in decoreren.

Op de vraag hoe je een interieur moet inrichten, is het eenvoudige antwoord dat er een hele lijst van regels is die je moet volgen. Het gemeenschappelijke doel van deze principes is het bereiken van een harmonieus decor.

 

Bent u thuis begonnen met binnenhuisarchitectuur? Waar ben je mee begonnen? Vertel het ons in de comments.

Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.