Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 ★★★★★

Hoe hang je een schilderij op?

Afkomst, lijkt het heel eenvoudig om een foto aan de muur te hangen. En toch kan het een nogal moeilijke oefening blijken te zijn. Het slaan van een spijker of het boren van een gat in een van uw muren kan al snel stress opleveren. Om u gerust te stellen, hebben wij een artikeltje samengesteld om u te helpen een foto aan de muur te hangen met eenvoud. Maar bovenal, met volledige sereniteit.

 class=

Wat-gereedschap-voor-een-foto-aan-de-muur?

een meter om een foto op te hangen


Geen paniek, je hebt geen heel arsenaal nodig om je foto aan de muur te hangen. Maar je moet wel wat basisgereedschap hebben voor deze lastige operatie.

 • Een meter: om de lengte, breedte en hoogte te meten.
 • Een potlood: om de bevestigingen op de muur te markeren.
 • Een waterpas: onmisbaar om ervoor te zorgen dat uw plank perfect horizontaal is.
 • Eenhamer of een schroevendraaier: handig voor het slaan van een spijker, het boren van een gat en het vastschroeven van de bevestigingen (afhankelijk van het geschikte bevestigingssysteem).
 • Spijkers, haken of knijpers: het hangt allemaal af van het systeem dat u kiest om uw schilderij op te hangen.

Niets bijzonders, maar essentieel voor een goed opgehangen bord.

< Dit is een goede manier om het meeste uit je werk te halen.

Bepaal het bevestigingssysteem aan het framegewicht


Het maakt niet uit welk bevestigingssysteem u kiest te gebruiken, u moet rekening houden met drie criteria: het gewicht van uw schilderij, de grootte ervan en de aard van uw muur. U zult inderdaad niet tevreden zijn met een eenvoudige haak met een punt in uw gipsplaatwand als uw frame enkele kilo’s weegt. Dus, voordat u de sprong waagt, neem de tijd om na te denken en alle factoren te overwegen.

Bepaling van de locatie


Het klinkt u misschien vreemd in de oren, maar het bepalen van de locatie van uw tafel is van cruciaal belang. Het eerste wat u moet bepalen is natuurlijk de kamer waarin u uw schilderij wilt ophangen. Als je je keuze hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar de muur te kiezen die je gaat versieren. Hiervoor hebben wij een aantal tips geselecteerd die waarschijnlijk zeer nuttig zullen zijn.

Studie licht:

Als uw bord een schilderij is, moet u beslist gebieden vermijden die te fel worden verlicht door zonlicht, halogeen of zelfs neon. Dit is om de kleuren te beschermen, vooral de markers, pastels en inkten. Hetzelfde geldt als uw schilderij wordt beschermd door glas of plexiglas. Reflecties kunnen je uitzicht bederven. Wat een schande zou zijn.

De plaats van het meubilair:

Dit spreekt voor zich. Als u besluit een kleine lijst op een grote “lege” muur te hangen, zal deze onvermijdelijk kleiner lijken voor het oog. Hetzelfde geldt in het omgekeerde geval, een grote afbeelding op een klein oppervlak zal verstikt overkomen. Bij het ophangen van een schilderij boven een meubel zijn er bepaalde regels die in acht moeten worden genomen.

Boven-een-kanon

In dit specifieke geval is de regel om te onthouden 2/3 van de lengte. Het is aan te raden de plank 20 cmboven de bank te plaatsen en te kiezen voor een lang, smal formaat. U kunt ook verschillende formaten gebruiken om de gewenste grootte te bereiken.

Over een schoorsteen

Net als bij de bank geldt de 2/3 regel. Wij raden aan een ruimte van 10-30 cm te laten tussen de onderkant van het frame en de schouw.

Boven-de-trap

Hier is het, voor een harmonieuze weergave, beter om twee treden tussen elk schilderij te laten en het midden van het laatste op ongeveer 1m60 van de grond te plaatsen.

Bepaal de hoogte van de tabel:

Dit is een criterium dat heel vaak over het hoofd wordt gezien. Daarom worden de meeste schilderijen te hoog opgehangen. Als algemene regel geldt dat het midden van het schilderij op ooghoogte moet worden geplaatst, d.w.z. op ongeveer 1m60.

De plaatsbepaling testen:

Dit is geen verplichte stap, maar het is een goede manier om een gevoel te krijgen voor het effect dat uw tabel uitstraalt. Als er iemand bij de operatie aanwezig is, kunt u hem vragen de tafel vast te houden om het resultaat te zien. Als u alleen bent, kunt u een sjabloon maken van de tafel en deze met lijm ophangen op de gekozen plaats. Voel je vrij om een stapje terug te doen en je sjabloon te verplaatsen tot je tevreden bent met het resultaat.

Meten-en-op-de-muur-zetten

Als de locatie eenmaal is bepaald komt het meten. Om te beginnen, plaats uw plank en trek een lijn verticaal vanaf de ophanginrichting. Meet vervolgens de afstand tussen de bovenkant van uw lijst en de ophanginrichting. Dit zal nauwkeurig

het ophangpunt bepalen.

Afhankelijk van het bevestigingssysteem, worden de metingen verschillend uitgevoerd. Als uw plank een draad heeft die tussen twee kleine haakjes is gespannen, moet u deze onder spanning zetten om de juiste lengte correct te kunnen berekenen.

Als u deze meting hebt verricht, brengt u deze over onder uw verticale lijn en maakt u een punt met uw potlood. Dit is het boorpunt voor de bevestiging.

Installatie van de bevestigingen

Dit is meestal wanneer de stress ons overvalt. Geen paniek, als je onze tips hebt opgevolgd, is er geen reden waarom het mis zou gaan. Begin met het boren van het gat tot de diameter die nodig is voor de plug in uw muur, met behulp van een boormachine (niet nodig voor gipsplaatmuren). Als je dit gedaan hebt, steek dan je plastic stekker erin. Als u een expansieplug gebruikt, zet deze dan vast met een Molly-tang. Je deuvel moet gemakkelijk tot halverwege in het gat kunnen.

. Je moet je plug er gemakkelijk in kunnen krijgen tot halverwege het gat.

Om er zeker van te zijn dat uw deuvel correct is geplaatst, slaat u hem erin met een hamer (of moker). Als je niet genoeg geboord hebt, verwijder je het en boor je opnieuw. Het enige wat overblijft is de schroef of schroefpiton in de pin te plaatsen.

Zoals je misschien hebt gemerkt, was het uiteindelijk niet erg raketwetenschappelijk. Zoals alles, met het juiste advies en de juiste tips, ligt het binnen ieders bereik. We staan op het punt het stadium te bereiken waar we allemaal al die tijd op hebben gewacht: het hangen van het bord!

de tafel ophangen

Tafel van de kleine wolf in de sneeuw
Tafel van de kleine wolf in de sneeuw

Voor foto’s die zwaar en/of groot zijn, raden wij aan dat u deze stap met z’n tweeën doet. Inderdaad, het zal veel gemakkelijker en minder riskant zijn. Om het te installeren, hoeft u alleen maar het schilderij vast te houden om de haak ervan in de muurbevestiging te steken. Laat voorzichtig los om te controleren of het goed is opgehangen.

Neem tenslotte uw waterpas en plaats die op de plank.Op die manier kunt u controleren of hij horizontaal staat en hem zo nodig bijstellen. En dat is het! Je hebt je bord opgehangen als een pro.

7 tips om een bord op te hangen zonder een gat te maken

Als je geen zin hebt om te klussen, raak dan niet in paniek. Er zijn verschillende alternatieven voor het ophangen van een foto aan de muur zonder een gat te maken. Hier zijn 4 tips om u te helpen bij deze operatie:

De klevende tabs

Heel gemakkelijk kunt u in de handel verkrijgbare plakbandjes vinden, speciaal ontworpen voor het ophangen van foto’s. Controleer echter wel de maximale belasting die ze aankunnen.

De Patafix

Intemporal! Inderdaad, we hebben allemaal wel wat Patafix in een van onze lades. En er is niets makkelijker of handiger om een foto te hangen. Nogmaals, u moet voorzichtig zijn met de maximale belasting die u kunt dragen. Wees ervan bewust dat zwarte Patafix en het meest geschikt als uw frame weegt meer dan 2 kg.

De dubbelzijdige lijm

Je denkt er niet per se aan, maar het kan een geweldig alternatief zijn voor het ophangen van een foto zonder dat je door je muur hoeft te boren. Het merk Pattex biedt u eendubbelzijdige kleefstof die bestand is tegen een maximale belasting van 100kg. Ideaal voor liefhebbers van geen spijkers of schroeven.

.

Klevende haken

Vaker voorkomend zijn de kleefhaken. Niet erg overdreven, je plakt het gewoon aan je muur en komt je foto erop hangen. Welke oplossing u ook kiest, vergeet niet altijd de maximale belasting te controleren. Het zou stom zijn als het bord kapot op de grond zou belanden.

. U bent nu klaar om uw foto(‘s) op te hangen , zonder dat u een muur hoeft af te breken! Wij raden u aan voorzichtig te zijn bij het gebruik van een van deze technieken. Niets is sterker dan een spijker in je muur, dus wees voorzichtig.

De punten om te onthouden


U bent helemaal klaar om een foto aan de muur te hangen! Als u echter een leeghoofdig type bent, volgt hier een kleine “brainstorm” over punten om te onthouden:

 • Begin met het juiste gereedschap
 • Bepaal vervolgens de plaats
 • Voorkeur voor ophangen op ooghoogte
 • Bepaal de aard van uw muur om het meest geschikte bevestigingsmiddel te kiezen
 • Neem serieus de maten
 • Voorkeur voor boren door uw muur als het schilderij zwaar en/of groot is

Heb je wat aan dit artikel gehad? Ken je nog andere tips?

Voel je vrij om je ervaring met ons te delen door een reactie achter te laten. Als u na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, zijn wij er om te luisteren. En het is altijd goed om te weten of onze artikelen nuttig voor u zijn, dus we kijken ernaar uit om snel van u te horen!


Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.