Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 ★★★★★

Hoe maak je een mooie kamer decoratie: instructies voor gebruik

De slaapkamer is een van de belangrijkste kamers van het huis. Een gezellige cocon voor kinderen, een oase van rust voor volwassenen, de kamer nodigt uit tot meditatie en ontspanning ver weg van nieuwsgierige blikken. De decoratie ervan verdient dan ook uw volle aandacht. Dus, hoe maak je een mooie slaapkamer decoratie ? Deze gids onthult de geheimen van het verfraaien van deze unieke kamer.

Kies uit verschillende kamerinrichtingsstijlen

Als aparte kamer in uw huis vraagt uw slaapkamer om een bepaalde stijl. Tussen interieur opties, kies de stijl die bij u past.

De etnische stijl

De etnische stijl maakt een punt van het bevorderen van de adel van materialen. Hij apprecieert ruw hout, leder, plantaardige vezels en Berber tapijten.

Het doel is uitbreiding. Het maakt u los van uw gebruikelijke comfort en nodigt u uit om te ontsnappen naar een verre bestemming. Om dit te doen, vertrouwt het op authentieke objecten afkomstig uit de 4 hoeken van de wereld.

Hij dompelt zich onder in een bepaalde streek en laat u kennismaken met deze bijzondere plek door middel van snuisterijen, plaatsgebonden accessoires en foto’s.

De industriële stijl

De industriële stijl is meer gericht op ruwe materialen, in dit geval : gewaxt beton, metaal en bakstenen. In de decoratie wordt de voorkeur gegeven aan fabrieksmeubilair, zoals de metalen stoelen, de fabrieksgarderobe, de leren bank en de tafel van de architect.

Dit is een urban stijl die speelt met verlichting. Zijn volgelingen aarzelen niet om de elektrische kabels en gloeilamp gloeidraden zichtbaar te laten om de industriële kant te benadrukken.

De stijl blinkt uit in het uitbuiten van metaal in al zijn gedaanten  op kleedkamers, bouwlampen, het bed… Het neemt ook grote klokken en zwart-wit foto’s van stedelijke sites.

industrieel ingerichte kamer met een bakstenen muur waar het bed tegenaan leunt. Overal zijn metalen lampen en decoraties geplaatst, evenals vetplanten
Industriële stijl benadrukt metaal/koper

De Scandinavische stijl

Een Scandinavische slaapkamer bestaat uit een originele kamer, met zwart en wit. De stijl zweert bij nobele materialen, zoals hout, wol en touw. Het is een levenskunst die zijn oorsprong vindt in de Noordse landen.

De Scandinavische stijl biedt strakke lijnen, onderbroken door zachte of pastelkleuren. Het stelt witte of lichtbeige muren voor die het gevoel van ruimte accentueren. Zijn focus ligt op geometrische vormen. Zo houdt hij van bedlinnen met opdruk, kussens en gordijnen.

De vintage stijl

Vintage stijl is geïnspireerd op de jaren 50 tot de jaren 70. Het is gericht op rommelmarkt liefhebbers en werf verkoop jagers.

Een vintage slaapkamer heeft een lederen club sofa, formica tafeltjes, een gedrapeerd zijden baldakijn, een hemelbed, Tiffany prenten die op een houten nachtkastje staan. De muren zijn bekleed met petrolblauwe, mosterdgele of groene verf. De vloer is versierd met natuurlijke houten vloeren, cementtegels of dakspanten.

De moderne ontwerpstijl

Modern design kijkt naar de fans van gezuiverd wit. De stijl heeft een onwrikbare passie voor strakke of complexe meubels. Als het vierkant overheerst, wordt het rond verbannen.

.

Lichtbronnen hebben een prominente plaats in de moderne inrichting. Ze verfraaien de kamer en voegen een beetje plezier toe aan het geheel.

Op het eerste gezicht lijkt moderne stijl koud. Maar met de juiste accessoires, verandert het de kamer in een heiligdom.

De klassieke chique stijl

De klassieke chique stijl neigt naar romantiek en een verstilde sfeer. Het plaatst het bed in het middelpunt van de belangstelling. Het biedt een bed versierd met een pastelkleurig gestoffeerd hoofdeinde. Het meubilair is bedekt met een wit geborduurd laken en een sprei voor het vleugje adel.

Gepatineerd hout is zijn signatuurmateriaal. Ladekasten en consoles zijn ermee uitgerust en roepen een boudoirsfeer op. Een wit of beige tapijt op een zwevende parketvloer zorgt voor een sofistiche noot. Op een hoek van de muur leunt een herderinnetje dat de decoratie compleet maakt.

Ontdek 5 inrichtingsideeën voor een romantische slaapkamer inrichting

Zeer ruime oude chique kamer ingericht met lijstwerk op de witte muren, een nep groot boeket bloemen bij het bed, wit, taupe en beige kleuren
Zeer chique en sobere ruime kamer

De bohemien stijl

Een bohemien interieur is een cosy interieur. De stijl is vergelijkbaar met etnische decoratie, omdat het bewoners en bezoekers aanmoedigt om te reizen. Het breekt echter met de nomadische geest en richt zich in plaats daarvan op appreciatie.

Rood, geel, roze en oranje, met andere woorden de warme kleuren, staan in de schijnwerpers. Ze geven warmte.

Koper geeft allure aan kandelaars en tafelpoten. Het materiaal straalt verder een modern gevoel uit.

De landelijke chique stijl

Prairie, bossen bloemen, boerderijdieren, houtwerk, allemaal beelden die doen denken aan het landelijke. De stijl reproduceert de sfeer van uw landelijke huis in uw kamer.

Hij houdt van edele materialen, vooral van eiken- en kastanjehout. Een houten bed met een dikke matras bedekt met een lichtgekleurd laken ziet er altijd goed uit. Wat stof betreft, geeft hij de voorkeur aan katoen of linnen.

Borduurde gordijnen met bloemen, lampen met brede lampenkappen en verweerde houten nachtkastjes geven de kamer een rustieke sfeer.

De popstijl

De popstijl is voor de stoutmoedigen die niet bang zijn om met kleuren te jongleren. De decoratie laat uw verbeelding de vrije loop. Durf onwaarschijnlijke combinaties, felle kleuren en pittige tons aan.

Geometrische patronen op muren zijn welkom. Drenk uw stoel, lakens, vloerkleed, kussens en gordijnen in een veelheid van geometrische patronen. Alles kan.

Meer dan alleen een interieurstijl, is Art Deco een sterke artistieke stroming. Het verwerpt rechte hoeken, het bow window (gebogen ramen die de monotonie van een gevel doorbreken) en ongelijksoortige materialen.

Halverwege tussen vintage en blingbling, combineert Art Deco warm en koud. In deze geest suggereert het geometrische lijnen, spiraalvormige patronen, bloemmotieven… U zult het verfijnd en minimalistisch waarderen.

een vrouw hangt foto's op een witte muur in een zeer goed gedecoreerde kamer
Er zijn veel verschillende stijlen, je hebt de keuze

Denk aan de bekleding van de kamer

De keuze van de bekleding bepaalt de esthetiek van uw kamer. Tussen de overvloed aan materialen en kleuren die op de markt te vinden zijn, wordt het maken van de juiste keuze een hoofdpijn. Hier is wat u moet begrijpen over vloer- en wandbekleding voor uw slaapkamer.

De vloerbedekking

Er zijn veel mogelijkheden om uw slaapkamervloer aan te kleden. De keuze is dus een kwestie van smaak.

 

De keuze van de juiste materialen

Carpet heeft te lijden onder slechte pers wat de nadelen ervan betreft. Als het niet onderhouden wordt, veroorzaakt het stofallergie. Tegenwoordig zijn de modellen gelukkig gemaakt van synthetische vezels.

Wasbeton biedt een minerale pleisterlaag. Het harmonieuze uiterlijk nodigt uit tot kalm. Des te meer omdat het visuele continuïteit biedt.

Het parket genereert warmte en voelt goed aan de voeten. Het zorgt voor een felted sfeer in een slaapkamer. Laminaatvloeren zijn gemakkelijk te leggen en te onderhouden.

Tuurlijk, tegels zijn koud, maar ze zijn wel decoratief. Het verandert je kamer in een cocooning klein hoekje.

De PVC vloer geeft een trompe-l’oeil effect aan de kamer.

 

Sturen op de juiste kleuren

Warme kleuren geven de ruimte positieve energie en zorgen voor een sprankelend accent. Rood staat voor kracht en passie, terwijl geel voor vreugde staat. Roze is voor tederheid wat oranje is voor creativiteit.

.

 

Koele kleuren, ondertussen, roepen harmonie en kalmte op. Blauw brengt frisheid, terwijl groen aan de natuur herinnert. Als je van meditatie houdt, kies dan voor paars.

Als u bang bent voor slechte kleurencombinaties, kies dan voor een neutrale kleur, in dit geval wit of donkere kleuren.

neutrale muur waarop verschillende vierkanten verfkleuren zijn geschilderd. op de vloer staan een ladder en verfpotten en een kwast.
Voel je vrij om kleurcombinaties uit te proberen om de juiste te vinden

De wandbekleding

Een universele keuze, witte verf is de muurbekleding bij uitstek. Kies voor authenticiteit en maak je los van deze norm.

Het juiste materiaal kiezen

Verf is de standaard keuze van wandbekleding. Het is verkrijgbaar in verf op waterbasis en verf op oliebasis. Terwijl de eerste minder geurig lijkt, biedt de laatste een aangename weergave.

Afdekplaten zijn als het ware dunne stroken die een decoratief effect creëren. U vindt ze in baksteen, hout, terracotta, porseleinaardewerk of gips. Hun duurzaamheid en esthetiek zijn gebaseerd op het materiaal waarvan zij zijn gemaakt.

Wallpaper wordt steeds populairder. Het is nu verkrijgbaar in een veelheid van patronen, materialen en kleuren. Terwijl traditioneel behang fragiel is, blijkt vinylbehang resistent te zijn. Vliesbehang is duurder dan zijn tegenhangers, maar is een stevig koopje en voelt goed aan.

Kies voor de juiste kleur

Kies voor lichte tinten. Roze kalmeert, geel verheldert, lichtblauw verfrist.

Donkere kleuren zijn ook op dreef. Ze verdampen hoofdpijn. Ze bieden des te meer een vleugje elegantie aan de kamer. Hun sterke punt is dat ze bij elke kleur vloer passen.

Karamelbruin, chocoladebruin, lichtgrijs, donkergrijs verjongen de kamer. Ze hebben een manier om te kalibreren.

Kijk naar de wedstrijdschema’s

Mooie verlichting zet de toon voor uw kamer. Daarom nemen verlichtingsarmaturen een essentiële plaats in bij de inrichting van de ruimte.

Installatie van de hoofdverlichting

Hoofdverlichting vereist homogeniteit en optimaal vermogen om haar primaire functie  uit te voeren: het verlichten van uw slaapkamer. Bevestig de lichtbron van uw keuze aan een strategisch punt aan het plafond. Sluit de bron zo nodig aan op een dimschakelaar waarmee u de lichtintensiteit kunt regelen.

De keuze van een plafondlamp hangt af van de grootte en de vorm van de kamer. Voor een kamer met een standaardhoogte (d.w.z. 2,5 m) is een model nodig dat aan het plafond wordt bevestigd. Een kleine slaapkamer vraagt om een klein model plafondlamp met een diameter van 30 cm. Geef de voorkeur aan een plafondlamp met een diameter van 50 cm als u een grote slaapkamer heeft.

Een kamer met een plafondhoogte van ongeveer 2,8 m verdient een hang- of kroonluchter.

Zet wat accentverlichting op

close-up van een verlicht bedlampje dat aan een houten muur hangt.

 

Backlighting is een must in een slaapkamer

Aanhangverlichting verwijst naar armaturen, lampbevestigingen en nachtlampen. Hun keuze hangt af van de indeling van de kamer. Een eenpersoonsbed gaat het best met een bedlampje. Kies voor 2 modellen als u een tweepersoonsbed heeft.

.

Vervang lampenkappen door leeslampen die een lichtbundel hebben.

Als u geen ruimte hebt in uw slaapkamer, installeer dan wandlampen bij het bed, ongeveer 1,65 m boven de vloer. Kale lampen aan weerszijden van het bed bieden een luchtige stijl.

Complementeer dit met een staande lamp in een hoek van de kamer, in uw leeshoekje of bij uw bureau. Als u de voorkeur geeft aan puntverlichting, kies dan een vloerlamp met meerdere armen.

Afwerking met sfeerverlichting

Ambianceverlichting omvat spots en LED-linten. Spots verankeren zwakke, maar decoratieve lampen. Ze worden geplaatst in nissen in een scheidingswand of aan een plafond. Richt ze op de aangrenzende muur.

LED’s vinden hun plaats hoog, op lijstwerk, in de kamer of op kroonlijsten. Hun rol is om een romantische sfeer te creëren.

Lichtarmaturen hebben de ongelukkige neiging defecten in het oppervlak te accentueren. Voordat ze worden geïnstalleerd, moeten slecht geschuurde muren en plafonds worden gecorrigeerd.

Maak optimaal gebruik van must-have slaapkameraccessoires

Accessoires vormen een groot deel van de decoratie van uw slaapkamer. Toch moet je de juiste keuze maken en je een weg zien te banen door de vele rommel en eindjes.

een spiegel, planten en boeken zitten als decoratie op een witte radiator

 

Spiegels en planten zijn heel gebruikelijke decoratieve elementen

Spiegels en lijsten monteren

Spiegels zijn een van de discount decoraties die uw kamer opfleuren. Ze genereren lichtspelingen en vergroten de ruimte op zichzelf. Ze hebben de mogelijkheid om diepte-effecten te creëren en met reflecties te spelen. Als u van de rustieke stijl houdt, hang dan een spiegel met een lijst van teruggewonnen hout aan uw muur. Voor een strakke look kiest u voor een spiegel met een minimalistische lijst.

Fotolijsten geven een persoonlijk tintje. Maak een statement op één muur van de kamer door meerdere lijsten van verschillende grootte op te hangen.

Planten : goed of slecht idee in een slaapkamer ?

Planten leggen een noot van groen. Ze maken de kamer aangenaam, gastvrij en levendig. Sommige soorten hebben zelfs therapeutische eigenschappen, dus twee vliegen in één klap. Zet jasmijn, gardenia of lavendel in potten. Ze verbeteren de slaapkwaliteit en verfraaien tegelijkertijd uw slaapkamer.

Aloe vera nodigt uit tot exotisme en purificeert de lucht ‘s nachts. Het verandert CO2 in zuurstof. Ivy werkt ook op dezelfde manier als aloë vera.

DIY ideeën voor goedkope slaapkamer inrichting

Breng in uw slaapkamer een persoonlijk tintje  aan! DIY (Doe het zelf) accessoires zullen uw trofee zijn die u met trots zult tonen.

 

Een DIY dromenvanger om nachten subliem te maken

slaapkamer in hout- en natuurstijl met een dromenvanger boven het bed.

 

De dromenvanger sublimeert een slaapkamer in natuurstijl

De dromenvanger is een decoratieve schikking afkomstig uit Latijns-Amerika. Volgens volkslegendes vangt de opknoping nare dromen. Het heeft dus het volste recht om zijn plaats te vinden in uw slaapkamer. Het accessoire, met zijn bohemienachtige allure, zorgt voor een gipsy stijl.

 

 • lijm ;
 • multikleurige linten ;
 • een kurken schijf ;
 • verschillende kleuren verf ;
 • schaar ;
 • lijm ;
 • een verfkwast.

 

De operatie ligt binnen het bereik van alle doe-het-zelvers en versierliefhebbers. Laat je leiden door je inspiratie. Verf de disk. Droog het en plak de linten op de achterkant.

–>

Een op maat gemaakt tapijt met kwastjes om de kamer kleur te geven

Het pom-pom vloerkleed geeft uw kamer een grillig tintje. Alleen al de aanwezigheid ervan verandert de kamer in een rustige oase. De vervaardiging ervan vereist :

 • schaar ;
 • pomponymachines ;
 • een doek ter grootte van een gewoon vloerkleed ;
 • een goede hoeveelheid wol.

 

Houd tijdens het maken 2 lange draden garen aan elke pompom. Zo kunt u de pompons aan het doek hangen door ze over de draden te lussen en ze aan de achterkant vast te knopen. Zorg ervoor dat u het hele doek bedekt.

De kwastjes moeten aan het doek worden vastgemaakt.

close-up van een cluster pom-poms in alle kleuren

 

Gekleurde pom-poms voor een leuk accent

Hoe maak je een mooie slaapkamerinrichting: in een notendop

Er zijn een paar tips om u te helpen weten hoe u een mooie slaapkamerinrichting kunt maken. Als eerste stap, fijn uw onderzoek door het identificeren van uw voorkeuren onder interieur stijlen.

Dan bijzondere aandacht besteden aan de kleding van de kamer, met als doel een harmonie te vinden tussen materialen en kleuren. Besteed vervolgens aandacht aan de uitstraling, de functionaliteit en het design van de armaturen.

Accessoires zijn een integraal onderdeel van de decoratie, maar beperk u totplanten, spiegels en cfotolijsten. En als laatste maak je het decor af met je DIY accessoires.

En hoe richt je je kamer in ? Heeft u niet te stoppen trucs om uw persoonlijke kamer te verfraaien ? Voel je vrij om je mening, tips en decoratie advies te delen in de comments.

Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.