Uw mandje

Responsieve klantendienst 🇳🇱

10% KORTING NU MET DE CODE SPG10

4,8/5 ★★★★★

Welk schilderij kies je voor de slaapkamer van een tiener?

Net als ons huis, vertegenwoordigt de slaapkamer van de tiener voor hen hun hele wereld. Het is tegelijk een slaapkamer, een plaats om zich terug te trekken, een plaats van uitwisseling en delen waar hun onafhankelijkheid wordt bevestigd en persoonlijkheden worden gesmeed. Daarom is het belangrijk om de schilderijen die hun muren zullen sieren met zorg en voorzichtigheid te kiezen. Hier zullen wij u stap voor stap begeleiden, om u verlichte aanwijzingen te geven om uw keuze te maken. Kleur, materiaal, ontwerp, stijl, evenveel vragen als er modellen op de markt zijn. Voor de inrichting van de kamer van uw kind stelt u zich veel vragen? Welk schilderij of doek zal hem bevallen? Van welke stijl houdt hij nu? Zal ik een fout maken? De slaapkamer van een tiener inrichten is niet hetzelfde als de slaapkamer van een meisje of een jongen, de codes zijn niet dezelfde. U moet de juiste verf en versieringen kiezen en precies uitzoeken wat zij mooi vinden en wat hun idee van “mooi” is. Volg ons advies op en je maakt van je kind een gelukkige en spannende tiener.

Om een schilderij te kiezen, moet je eerst tieners begrijpen

Hoewel we dat allemaal in ons leven hebben meegemaakt, is het moeilijker om ons als volwassenen de emotionele moeilijkheden te herinneren die we doormaakten tijdens de ruzievolle periode van de adolescentie. Hun lichaam, verlangens en smaken veranderen zo snel dat het soms moeilijk is om bij te blijven. Het inrichten van hun kamer is voor hen een gelegenheid om hun emoties tot uitdrukking te laten komen en tegelijkertijd hun gedachten op een visuele manier te externaliseren. Voordat u overgaat tot de aanschaf van een schilderij om de muren van hun kamer mee te versieren, moet u eerst naar de mechanismen ervan kijken om ze beter te begrijpen.

Adolescentie, een periode van overgang

Een echte periode vanevolutie en verandering, de adolescentie is een tijd waarin jonge mensen op zoek zijn naar zichzelf en experimenteren met alle mogelijkheden die tot hun beschikking staan. Zij stellen zich op als reactie op het gezag van hun ouders, en doen dit om hun onafhankelijkheid te doen gelden. Deze overgang van kind naar volwassene is een scharnierperiode waarin zij moeten worden geleid en begeleid door hen deze wonderlijke en heterogene wereld van de kunst te helpen ontdekken. Zo kunnen ze ontdekken welke trends en artiesten hen aanspreken en inspireren. In de slaapkamer van een tiener zijn decoratie en kleuren belangrijk.

 class=

Inzicht in hun behoefte aan onafhankelijkheid

Zij voelen een allesoverheersende behoefte om zichzelf te doen gelden door zich erkend te voelen door een groep. Deze nood om erbij te horen en om zich te onderscheiden dwingt hen ertoe zich te identificeren met een beweging of met iconische mensen van hun generatie. Dit beïnvloedt hun smaak en keuzes in termen van kleur en esthetiek. U moet dus vooral op hen letten om de decoratie van hun muren te leiden met doeken, schilderijen, kunstenaars en kleuren die bij hen passen. Hetzelfde geldt voor hun smaak en keuzes. Je kunt je keuze van kleuren of doeken niet opdringen. Roze en wit zullen uw dochter zeker niet meer aanspreken, uw jongen zal u niet meer volgen in uw keuzes, dit is heel normaal. Je moet hen hun kamer en hun kantoor laten inrichten zoals zij dat willen, ongeacht hun keuze van inrichting of kleur.
Voor een tiener moet hun kamer het toneel zijn van hun ideeën, zij moeten zichzelf kunnen herkennen in de doeken, de kleuren, de verf die hun muren bedekt. Het kind zal volwassen worden door zijn eigen universum te scheppen, zijn eigen sfeer, en dit, door zelf de schilderijen en het ontwerp van zijn inrichting te kiezen. Je kamer inrichten is een manier om je te laten gelden.

 class=

Voor tieners gaan we voor abstracte of realistische schilderijen?

Als ouders stellen wij altijd vragen over de smaak van onze kinderen om te proberen hen zo veel mogelijk te plezieren. Als je een decorkeuze maakt voor hun kamer, moet je die niet baseren op dezelfde criteria als voor ons. Vergeet de modieuze en trendy decoratietijdschriften van het moment met neutrale en pure doeken of moderne schilderijen die perfect zijn voor een cocooning stijl. Maar hoe kan men hen dan behagen, tot welke stijl van schilderijen of doeken kan men zich wenden?

Twee opties springen eruit, en hier zullen we bekijken waar u terecht kunt voor abstract of realistisch decor. Zoek het schilderij dat bij hem past en krijg een duidelijk idee van wat hij wil zonder te vertrouwen op de generalistische roddelbladen. Elke tiener is uniek, hij creëert zijn eigen universum waarin hij zichzelf zal herkennen&en zich goed zal voelen. Volg ons en wij zullen u begeleiden:

De keuze van abstract om hun verbeelding te stimuleren

Aangezien hungeesten op hol slaan en voortdurend veranderen, moet de inrichting van hun leefruimte met zorg worden benaderd. Voor een geschenk is de keuze van het abstracte bijzonder verstandig, omdat zo smaakfouten worden vermeden die u het leven zuur zouden kunnen maken. Ten eerste, met een genderneutraal canvas, zullen jongens en meisjes elkaar zonder problemen kunnen vinden.

De abstractie van de vormen maakt het bovendien mogelijk de verbeelding te prikkelen en tegelijkertijd uit te nodigen te ontsnappen. Iedereen zal zijn projecties vrij kunnen plaatsen en zich dus ongehinderd kunnen identificeren. Het staat u vrij de kleuren te kiezen die u mooi vindt en die u aantrekken, maar bedenk wel dat kinderen op deze leeftijd het vaakst gaan voor felle en levendige kleuren die indruk op hen maken. Laat de pastel- en vale kleuren die op dit moment zo in zijn, dus links liggen en wees niet bang om gedurfd te zijn. In een verlangen om grenzen te verleggen, voelen tieners zich aangetrokken tot felle kleuren die opvallen. Het is echter aan u om dit te nuanceren om hen een gezonde leef- en slaapomgeving in hun kamer te bieden.

Als het op kleuren aankomt, zijn koeletinten het meest geschikt voor de nachtkamer om slaap en ontspanning te bevorderen. Ze helpen de hartslag te vertragen en de bloeddruk te verlagen. Zodat je kunt slapen als een baby! Beperk je niet in subjectiviteit en patronen, laat ze gaan waar hun inspiratie heen gaat dit zal creativiteit in hen ontwikkelen.

Om verder te gaan, bied hen een participatieve workshop aan waar ze zelf hun eigen canvas kunnen creëren. Deze oefening is vooral nuttig voor introverte jongeren die het moeilijk vinden om zich uit te drukken of te doen gelden. De abstractie van de vormen geeft hen volledige vrijheid van expressie. Zonder regels van conformiteit of succes, zullen zij zich meer voldaan voelen. Zij zullen zelfrespect en voldoening putten uit dit met hun handen gemaakte doek dat zij met trots in hun kamer zullen laten zien.

Enthousiasmeer uzelf met schildertechnieken zoals “pourring” of “intuïtief” schilderen, waarvoor niet veel speciale apparatuur nodig is. Geef ze een ruimte in uw garage of tuin waar ze kunnen rondhangen en hun emoties de vrije loop kunnen laten. Zeer populair bij meisjes op die leeftijd, wordt schilderen op doek steeds populairder bij tieners. Dit kleurrijke idee zou hen kunnen aanspreken.

Radicaler, maar net zo effectief, nodig ze uit om de muren van hun eigen kamer in kleur te verven, dit geeft ze autonomie en belangrijke verantwoordelijkheid. Zij zullen dus meesters van hun ruimte zijn. Dit creatieve schilderij, dat op de muren, het bed of het meubilair kan worden aangebracht, zal voor hen een gepersonaliseerde sfeer creëren. Laat ze de tinten, de nuances en de indeling van hun woonkamer kiezen, zodat ze zich in een rassurant en chalureux plaats voelen die bij hun imago past.
U zult verrast zijn door het resultaat! Dit is een goede benaderingstechniek om hen kennis te laten maken met de kunstwereld. Zorg dat ze geïnteresseerd zijn door te doen. Zij bevinden zich in een fase van onverzadigbare dorst naar ontdekking. Je hoeft ze alleen maar te begeleiden.

.

tienermeisje ligt op de grond met haar gsm

De keuze van realisme om hun identificatie te begeleiden

In een behoefte aan identificatie en erbij horen probeert de tiener zich te omringen met beelden en visuals die hem inspireren en bij zijn groep passen. Het is voor hen een manier om hun identiteit kenbaar te maken en deze tot uitdrukking te brengen door middel van voorstellingen van hun iconen. Doeken met hun favoriete sterren, reusachtige affiches, foto’s van plaatsen die belangrijk voor hen zijn en voorstelling van hun verlangens.
Deze volwassenen in wording zijn “op zoek naar zichzelf” en beleven al hun ervaringen met passie. In deze zoektocht naar het absolute, tonen en over-representeren zij hun hobby’s in hun kamers. U moet deze reis begeleiden en hen in staat stellen hun pad te ontdekken. Posters van hun idolen, reproducties van albumcovers, canvassen met stadsinspiraties… alles is goed om hen te laten identificeren. Toon hen de beroemde schilderijen die de mooiste plaatsen ter wereld voorstellen om hen te openen voor het onbekende. Laat ze reproducties zien van beroemde filmposters en nodig ze uit om de meesterwerken van de zevende kunst te ontdekken.

 class=

De perfecte prikborden voor tieners

Laat ze zich maar uiten! Net als de graffiti die onze straten versiert, houden tienerjongens en -meisjes ervan zich op zeer visuele manieren uit te drukken. Een grote hit bij de jongsten, de boodschap doeken en schilderijen zal u verleiden op het eerste gezicht. Er is iets voor elke smaak en kleur. Ze kunnen de woorden kiezen die bij hen passen en hun kamer inrichten. Deze felgekleurde schilderijen zijn perfecte decoratiestukken voor deze transformerende kinderen.
Binnen uw huis heeft de tiener recht op zijn eigen speciale ruimte waarin hij zijn inrichting ensfeer volledig kiest. Het is aan hen om de voorwerpen en schilderijen te kiezen die hen omringen.
De jongeren zitten vol goede ideeën om hun kamer in te richten. Hengsels, doeken, foto’s, graffiti, kleuren, zij hebben een veelheid van horizonten om mee te experimenteren en te ontdekken. Dus open de deur en laat ze kiezen, dan kun je ze leren kennen en de volwassene ontdekken die dit kind aan het worden is.

 class=

Waarom geen modulair bord om communicatie te bevorderen

Als u op zoek bent naar een decoratief cadeau om aan een tiener te geven, kijk dan eens naar de huidige trend. De tablets modulair. Met hen bent u er zeker van dat u geen fout maakt. Er zijn allerlei soorten. Het meest in de mode op dit moment zijn natuurlijk de lichtgevende borden waarop het mogelijk is een boodschap te schrijven met verwisselbare letters, deze borden van een nieuw soort zijn helemaal in bij de tieners. Eenvoudig in een hoekje te plaatsen of aan de muur te hangen, je zult er zeker een jongen of een meisje mee behagen.

Simpeler, maar net zo populair bij de tiener, behoren de grote aanpasbare borden tot de nieuwste collecties die in de smaak vallen.
Zo kunnen kinderen naar believen woorden, foto’s of zelfs doeken ophangen en zo een kleurrijk, gepersonaliseerd patchwork-dekbed creëren dat perfect bij hen past. Door ze te observeren, kunt u ze leren kennen via de beelden. Dit bord, dat boven het bureau wordt geplaatst, kan zelfs worden gebruikt als een mindfulness bord om hen te leren zich te organiseren.

Nodig ze uit om het zelf te maken, eenvoudig te maken dit decoratiebord vereist weinig materiaal. Een lijst, een doek en een beetje verf om het wit te maken en klaar is kees! Je kunt een donkerdere tint of een felle kleur kiezen als je tiener dat wil. Hang het dan aan de muur waar er nog plaats is. Dan hoeft uw tiener alleen nog maar een selectie te maken van afbeeldingen en verf die hij/zij mooi vindt en te beginnen met het rangschikken van zijn/haar patchwork.

Boy or girl, elke tiener heeft dezelfde wens om te versieren en te demonstreren. De tieners van hun generatie beperken zich niet tot kleuren of zelfs behang, hun creativiteit en ideeën zijn overal en altijd te zien. Ze volgen hun eigen trends.
Geef ze daarom doeken, schilderijen en lijsten, zodat ze hun kamers kunnen inrichten met de patronen en ontwerpen van hun keuze.
De meisjes- en jongenskinderen van vandaag zijn devolwassenen van morgen, dus laat ze ontdekken wie ze zijn.

 class=

Zoals u ziet, is het sleutelwoord bij de keuze van een schilderij voor een tienerspel vrijheid van meningsuiting. Ze moeten meester zijn over de inrichting van hun kamer. Het maakt niet uit welke kleur ze kiezen, wit, zwart, roze, groen, laat ze kiezen voor de tint die bij hen past, de kleur die hen vertegenwoordigt. Van de vloer tot het plafond, van de muren tot het bed, deze ruimte die hun kamer is, is van hen.

Je moet gewoon de trend volgen en leren ze te ontdekken. Of ze nu kiezen voor een doek, een schilderij of een foto van het idool van het moment, een jongen of een meisje drukt zich uit door zich te onderscheiden en te identificeren. U moet hen dus begeleiden en niet beperken, zo zal de communicatie tussen u eenvoudig en duidelijk worden.

Decoreren is een belangrijk aspect van het inrichten van een tienerkamer. Laat uw ideeën dus de vrije loop en verken de doeken, schilders en alle kleuren die u ter beschikking staan. U heeft nu alle sleutels voor een geslaagde perfecte tiener decoratie. Wat zijn smaak of verlangens ook zijn, u zult altijd een doek vinden dat bij hem past en dat van zijn kamer een bubbel maakt waarin hij zich goed zal voelen.
Laat zijn verbeelding en zijn verlangen de vrije loop, beperk u niet tot de klassieke codes die door decoratietijdschriften worden opgelegd.
Het enige wat je hoeft te doen is een paar simpele regels te kennen om zijn welzijn te garanderen en van daaruit kun je eindeloos spelen met de materialen en kleuren om zijn kleine cocon.

En hoe is de kamer van uw tiener thuis? Zou je hem je hele interieur laten inrichten? Hou je van zijn decoratieve keuzes?

Gratis levering

vanaf 90 Euro aankoop*

Responsieve en Nederlandse, Belgische klantendienst 🇳🇱

6/7 dagen per e-mail

Levering Nederland, België

Levering in heel Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

10% korting op de hele winkel!

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.