Filters zichtbaar

Hoe kies je een stadsfoto om je huis te versieren?
Bij het inrichten van je huis sta je altijd voor een groot dilemma als het gaat om het kiezen van de juiste stadsfoto voor aan de muur. Kom terug naar onze hoofdpagina over stadsfoto’s om nog meer meesterwerken te ontdekken die de essentie van deze bijzondere plaatsen vastleggen. Hoewel het in de eerste plaats een kwestie van smaak is, hangt je keuze ook af van andere principes. Het doel is om een stadsfoto te vinden die je mooi vindt en die perfect past bij de inrichting van je huis. Kies hiervoor stadsfoto’s in de juiste tinten, die passen bij de kleur van je muren en gordijnen.

Contrast is ook een goede manier om je stadsbehang te accentueren en de aandacht van je gasten te trekken. Kies altijd een stijl die past bij de kamer die je wilt inrichten en een kadergrootte die is aangepast aan de beschikbare oppervlakte. Om een authentieke en originele sfeer te creëren, kun je ook kiezen voor een foto op maat.

Als je je keuze hebt gemaakt, moet je nog de juiste locatie vinden. Als je van plan bent om een lijstjeswand te maken, kies dan de meest open plek voor ze. Plaats je stadsfoto’s in je woonkamer op een vrij groot stuk muur. Als je een lijstjeswand installeert op een klein stuk muur, creëer je een overvolle decoratie. En als je een heel grote muur hebt, kun je meerdere stadsfoto’s naast elkaar plaatsen, op dezelfde hoogte.

Stadsplaatjes worden meestal boven bepaalde meubels geplaatst, maar kunnen ook gemakkelijk in een hoek van een kamer worden geplaatst. Stadsplaatjes kunnen elke kamer in je huis versieren.

Wat stellen stadsfoto’s voor?

De achtergronden en reproducties van stadsfoto’s zijn talrijk en zeer gemengd. Ze kunnen een beroemde stedelijke omgeving in een wereldstad, een toeristische attractie of een historisch monument voorstellen. Je kunt ook decors vinden van doorgangen, van het leven, met mensen die door tuinen of steile straatjes wandelen. Als je een voorliefde hebt voor abstracte schilderijen, zul je ook originele stadsschilderijen ontdekken die realisme en abstractie combineren.

Alle vormen en omstandigheden van plaatsen worden weergegeven. Het stadsschilderij is er in verschillende toonvariaties, van de meest sprankelende en levendige kleuren tot zwart en wit. We ontdekken een groot aantal kleuren, landschappen, dieptes, maar ook licht.

Als je een architect bent of een fan van stedenbouw, zul je zeker stadsgezichten willen kiezen die gebouwen of wegenstructuren afbeelden. Voor melancholici en gepassioneerden zijn stadsgezichten met magische plekken perfect om charmante plekken te ontdekken. Een uitstapje naar beroemde hoofdsteden en steden zoals Berlijn, Londen, Parijs, Rome, Chicago, Dubai, Sydney of Venetië zal reizigers zeker aanspreken. Het belangrijkste doel van de stedenkaart is om je te laten nadenken over en kennis te laten maken met de prachtige steden van de wereld. Het weerspiegelt de charme van een stad of de samenstellende elementen ervan op een bepaald moment.

In welke kamer(s) kun je een stadsfoto ophangen?

Kunst is een integraal onderdeel van ons bestaan, en dat is altijd zo geweest! Door een moderne stadsfoto op te hangen, kun je een decoratief element toevoegen aan je dagelijks leven. Door een onbezette muur aan een stadsschilderij te wijden, kun je ermee pronken en krijg je een gevoel van ruimte. Het is perfect als je op zoek bent naar een simplistische omgeving of een gezellig ontwerp.

Omgekeerd zal de gerechtvaardigde decoratie van talrijke schilderijen van hedendaagse steden, van verschillende afmetingen, je huis de uitstraling geven van een kantoor van indiscretie in een visie van maximalistische decoratie. Eminente tinten moeten ook met zorg worden gekozen. In slaapkamers, woonkamers, gangen en zelfs trappenhuizen kunnen stadsfoto’s perfect worden geplaatst als je deze paar regels volgt.

De inrichting van je kantoren of andere professionele ruimtes ondersteunt ook de vertegenwoordiging van je merk. Als je een drieluik met een schilderij van de stad in je bedrijfspand installeert, creëer je een warm symbool van je bedrijf, zowel bij je werknemers als bij je klanten of partners. Het installeren van een schilderij van de wereldstad in je bedrijfspand is een goedkopere en effectievere oplossing om de visie die je bedrijf uitdraagt volledig te veranderen.

Een stadsbord is warmer en vriendelijker op plekken die te vaak armoedig zijn, zoals een vergaderzaal, een open ruimte of een refter, en draagt zo bij aan de zaligheid van je personeel. Op plaatsen die gewend zijn om mensen te ontvangen, zoals een bar, professioneel kantoor, hotellobby of restaurant, geven eigentijdse stadsschilderijen je de mogelijkheid om een omgeving te creëren waarin je stamgasten zich meer op hun gemak zullen voelen.

Kan een stadsschilderij in de slaapkamer van een kind worden opgehangen?

De keuze om een stadsfoto op te hangen in de leefruimte van je kind is een uitstekende manier om het kennis te laten maken met de wereld en zijn vele charmes. Het ondersteunt hun verbeeldingskracht, prikkelt hun fantasie en geeft ze misschien zelfs zin om te ontsnappen. Het stadslandschap zal helpen om hun kennis uit te breiden. Afhankelijk van hun leeftijd zullen ze hun neigingen en aard kunnen uitdrukken door de lay-out te kiezen die het best bij hen past en waarmee ze niet graag aan al hun vrienden zullen pronken.

Kiezen voor een stadsgezicht om de slaapkamer van een kind in te richten betekent ook kiezen voor een eigentijdse en ingenieuze stijl met een schat aan inspiratie. De leefruimte van een kind is hun wereld en hun oriëntatiepunt. Het is de plek waar ze het grootste deel van hun leven doorbrengen. Door de juiste foto te kiezen voor de leefruimte van je kind, moedig je hen ook aan om inventiever te zijn.

Voor peuterslaapkamers kun je kiezen voor reproducties van plaatsen in zachte, ontspannen tinten. Oudere kinderen kunnen kiezen voor hun eigen stijl, zoals industrieel, eigentijds, klassiek of romantisch. Tieners kunnen kiezen voor abstracte stadsschilderijen of schilderijen in fellere tinten, of vintage of zwart-wit stadsschilderijen.