Filters zichtbaar

Vind je dat een kamer er een beetje leeg uitziet? Misschien ontbreekt er een decoratief element, zoals een schilderij van een stad. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van de Eeuwige Stad met onze schilderijen van Rome, een stad die generaties kunstenaars heeft geïnspireerd. En als je van het land van koningin Elizabeth houdt, waarom hang je dan geen schilderij van Londen in je huis?

Hoe kies je een schilderij van Londen om je huis te versieren?

Als je een schilderij kiest om aan de muur te hangen, moet je aan bepaalde criteria voldoen om er zeker van te zijn dat het bij de kamer past.

Afmetingen

Een groot schilderij is niet geschikt voor een kleine kamer en evenzo zal een klein schilderij in een grote ruimte worden overschaduwd. De ideale breedte voor een schilderij wordt als volgt berekend: vermenigvuldig de breedte van het wandpaneel met 0,57. Het resultaat van deze bewerking geeft de breedte van het schilderij dat moet worden opgehangen. De situatie is anders als het schilderij boven een groot meubel moet worden opgehangen. In dat geval moet de breedte van het schilderij tweederde van de breedte van het meubelstuk zijn.

De kleuren

De kleuren op de foto van Londen zijn van essentieel belang. Voor een modern, opgeruimd effect is monochroom perfect. Een zwart-wit Big Ben schilderij geeft bijvoorbeeld diepte en moderniteit aan je woonkamer. Maar voor een meer dynamische sfeer is tegenspraak aan de orde van de dag. Een kleurrijk schilderij van Londen op een tamelijk effen muur zal de sfeer verleggen en de boel opfrissen. Maar pas op dat je geen kleuren kiest die niet bij elkaar passen, anders loop je het risico dat je het tegenovergestelde effect krijgt van waar je op hoopte.

De vorm

De meest klassieke vorm is de rechthoekige afbeelding. Deze vorm is vooral geschikt voor grote kamers. Een vierkante afbeelding breekt de strakke lijnen van de kamer. Het is vooral geschikt voor kleine kamers of gangen. Als je op zoek bent naar meer originaliteit, zijn ronde of ovale vormen perfect.

Wat stelt een Londense afbeelding voor?

Over het algemeen geeft een foto van Londen de meest emblematische objecten, monumenten of plaatsen van de stad weer, waaronder de volgende:

De Londense Eye

Tot 2006 was het beroemde reuzenrad van Londen het hoogste ter wereld. Het duurde zeven jaar om het te bouwen en honderden arbeiders uit verschillende landen werkten mee aan de bouw ervan. Vanaf de top kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf een afstand van 40 km, genoeg om de dromen van elke reiziger waar te maken!

Tower Bridge

Tower Bridge werd gebouwd in de 19e eeuw en is de tweede brug die de twee oevers van de Theems met elkaar verbindt. Het is een basculebrug die wordt aangedreven door stoommachines om het verkeer op de rivier mogelijk te maken. Het is het meest gefotografeerde monument door toeristen. Hij is niet alleen decoratief, maar hangt ook in een woon- of slaapkamer en herinnert je aan je reisdoelen en maakt het gemakkelijker om ervoor te sparen!

De rode bus

Het iconische vervoermiddel van Londen, de rode dubbeldekkerbus, fascineert buitenlanders. Met honderden routes en duizend haltes is het niet makkelijk om je weg te vinden. Maar het is een geweldige manier om de stad te zien en jezelf onder te dompelen in de lokale sfeer. Hij wordt vaak in kleur afgebeeld op een monochrome achtergrond, wat voor een opvallend contrast zorgt.

Het paleis van Westminster en de klok

Het Palace of Westminster is de thuisbasis van de Britse Houses of Parliament. Het werd verwoest door een brand in 1934 en vervolgens herbouwd. De gevel biedt een prachtig panorama en de vergulde pinakels en koningsbeelden die in de rivier weerspiegeld worden, maken het tot een zeer decoratief onderwerp voor een schilderij. Overdag is het al indrukwekkend genoeg, maar ‘s nachts, als de lichten branden, is dit paleis nog indrukwekkender.

Big Ben is de klok in het Palace of Westminster. Hij is 106 meter hoog en heeft op elk vlak een klok. Door zijn gotische stijl is het ook een populair onderwerp voor een schilderij.

In welke kamers kun je een schilderij van Londen ophangen?

Een Londens schilderij is een zeer decoratief element. Een schilderij van Londen opnemen in de decoratie van een kamer geeft de kamer altijd verfijning. Bovendien, omdat elke kamer een centraal punt nodig heeft dat in het oog springt, is een Londens landschap bijzonder geschikt als je een kamer wilt decoreren zonder deze te opzichtig of te sober te maken.

Schilderijen van de London Eye of de rode bus geven een woonkamer diepte en dynamiek. Op dezelfde manier zal in een kantoor of bibliotheek de mix van soberheid en kleur van het Palace of Westminster bij nacht warmte toevoegen aan de kamer. In de slaapkamer zal een kleine foto van Londen een persoonlijker effect hebben. En in de hal zal het de aandacht trekken van voorbijgangers en iets toevoegen aan deze vaak verwaarloosde ruimte.

Kun je een foto van Londen in de slaapkamer van een kind zetten?

Het inrichten van de slaapkamer van een kind zorgt ervoor dat ze er graag willen blijven. Tenzij ze een aparte speelkamer hebben, is dat immers de plek waar ze veel tijd doorbrengen en met hun vriendjes spelen. Vanaf de eerste maanden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat baby zich op zijn gemak voelt en een gevoel van veiligheid ervaart als hij zijn kamer binnengaat. Een foto van Londen ophangen is een manier om dit te bereiken. De foto geeft hem niet alleen visueel plezier, maar is voor hem ook een verwijzing naar de kamer waar hij is.

Dus ja, je kunt een schilderij van Londen ophangen in de slaapkamer van een kind. Maar als je een schilderij kiest, moet je er wel op letten dat het je kind aanspreekt en past bij zijn of haar leeftijd. Voor kinderen kun je het beste kiezen voor kleurrijke, dynamische afbeeldingen.